Jump to content
whiskyforum

Bonika

Vanlig medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bonika

 1. Skulle bara köpa en julklapp till farsan (det blev en Oban) men såg att det fanns en hel del Lagavulin 12Y kvar i Malmö och kunde då inte låta bli att köpa en julklapp till mig själv också .
 2. har inte satt sin status

 3. Som för många andra, kunde inte låta bli att köpa ett par Corryvreckan.
 4. Har inte testat ett flertal malter brevid varandra förut men någon gång skall ju vara den första. Öppnade min ena Kilchoman i dag och jag tyckte den var underbar. Kanske lite överdrivet med underbar, men den kändes mycket mera mogen än sina 3 år. Longrow CV, blev något besviken efter alla lovord jag hört (väldigt "kraftig" doft/smak av hasselnöt (vet inte om jag yrar egentligen, jag brukar inte försöka hitta olika dofter/smaker utan mer bara konstatera gott eller mindre gott)), men jag kände ändock att där fanns potential så det ska bli intressant att testa den vid ett senare tillfälle. Laphroaig CS batch 001. Har mest druckit standard 10 förut men även några flaskor quarter cask och en stor favorit den 15 åriga (tyvärr bara några få centiliter var). Provade först utan vatten men den behöver några teskedar vatten för att komma till sin rätt. Även Kilchoman och Longrow kom mer till sin rätt med några droppar vatten. Klar vinnare i kväll blev Laphroaig med Kilchoman som god tvåa. Longrowen tycker jag hamnar några snäpp efter dessa men därmed inte sagt att den är dålig på något sätt. /Bon Ps. sitter här med en Big Smoke 60% när jag skriver detta och den är väl ok men inte jämförbar med ovanstående. Ds.
 5. "Ramlade" in mycket idag. Först kom äntligen testbeställningen jag gjort (Longrow CV, Smokehead, Big Smoke, Markers Mark och Jack Daniels) och sedan fick jag sms om att min beställning på SB kommit (2st Laphroaig CS och en Ardbeg airigh nam beist) och när jag ändå var på bolaget kunde jag inte låta bli att plocka en Highland Park 18.
 6. Införskaffade 2st Kilchoman idag samt motstod frestelsen att köpa HP Hjärta. (gott om Kilchoman kvar i Malmö).
 7. Var på ett av bolagen i Lund igår (beställde en Ardbeg Airigh Nam Beist och ett par Laphroaigh CS) och kunde inte låta bli att kolla efter en L8. Såg först mörkt ut men sedan såg jag att en kartong bland alla de andra var lite ljusgrönare och även hade ett klistermärke om nån whisky award 2009. Öppnade den och mycket riktigt det var en L8 (tror det var 258) och jag kunde givetvis inte låta bli att köpa den. Jag som bara skulle göra en beställning och bara dagen innan köpt två Lagavulin DE (det kostar på att ligga på topp ).
 8. Hej, Första inlägget för mig i detta eminenta forum. Är själv en Islay junkie (jag föredrar röööökig whisky) och har väl Laphroaig som favorit bland dem (har givetvis en squarefoot där som jag även besökt). För en tid sedan släppte systemet några Distillers Edition och jag kunde inte låta bli att köpa ett par Lagavulin DE 1993. Vad jag har förstått så ska Cao Ilas DE inte vara bra men hur är Taliskers? Jag gillar bådas standard sortiment och är lite småsugen på att inhandla en eller ett par Talisker DE. En bra eller en dålig idé? Tack på förhand Bonika
×
×
 • Create New...