Jump to content
whiskyforum

Vegapunk

Vanlig medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

About Vegapunk

 • Birthday 03/01/1988

Contact Methods

 • MSN
  jbertilsson@hotmail.com

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Ängelholm

Vegapunk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Missade precis som MarkusNilsson bokningen i år, vill åka torsdagen, är två personer. Kommer att ringa när bokningen öppnar igen den 16 dec men om där är någon som vet med sig att de inte kan åka eller har biljetter över får ni gärna skicka ett PM
 2. Varför är här så dött kring Cinderella? Finns det någon annan tråd som jag inte känner till? Fast de senaste åren har det tyvärr, i min mening, blivit allt färre riktiga whiskyentusiaster på dessa turerna.
 3. Verkar som om torsdagen redan är fullbokad... typiskt, blir det kanske inget för mig i år.
 4. Jag är 26 nu (så fortfarande ung i whiskykretsar). Det började med att jag i tonåren lyssnade mycket på hårdrock och för mig var whisky ganska starkt kopplat till mina idoler då jag ofta såg dem med en flaska whisky i handen. Så jag har några kompisar började i övre tonåren att köpa whisky i Tyskland, började med blanded (Chivas, Famous, Bells osv) och så klart Jack Daniels. Det smakade (censurerat) inget gott i början men vi tvingades i det och efterhand började vi kunna dricka det utan att klökas och whiskykonsumptionen av fulwhisky ökade. VI åkte på en resa tillsammans till Dublin och gick på Jameson museet och där tog intresset ytterligare ett skut. Varje gång vi åkte till Boder shoppen letade vi efter nya sorter utöver de vanliga blended som vi alltid köpte. En dag fick någon av oss tag på en Lagavulin och det var det godaste jag någonsin smakat! Vi slutade köpa blended och köpte allt fler och fler rökiga single malts, en resa till Skottland bokades och ca 13 destillerier besöktes, whiskymässa i Växjö, återkommande besök på Bishop arms, fler Skottlands resor, fem turer med Ciderella och ytterligare ett antal slutna provningar och vi är framme där vi är idag efter runt 1000 provade sorter.
 5. http://bertildrickerochlagar.blogspot.se/2014_03_01_archive.html Om någon vill ta en koll på vad jag och min vän drack under tors/fre, vi som alltid sitter vid ett av de runda borden framför baren och antecknar tills pennorna glöder
 6. Snart dags! 13:55 lyfter planet från Ängelholms flygplats sen blir det väl en snabb visit på Bishops på vägen till färjan, allt i sina vanliga ordning.
 7. När du kommer dit brukar du få en tygkasse med provningsglas och ett häfte med sortimentslistorna och där i finns även en mässkarta. Brukar även finns lite reklam i påsen + 100kr i kuponger. Hoppas att de har återinfört anteckningsboken
 8. Det var provningarna det, då väntar man bara på sortimentslistorna. Hade säkert gått på någon provning om de inte pågått samtidigt som själva mässan.
 9. En månad innan hade varit perfekt! Föra året var där endast ett fåtal listor ute och de hittade man på deras hemsidor (länkade från forumet). 5 dagar innan mässan ringde jag till Vikingline och då lade de ut fullständiga listor på deras hemsida som de tydligen hade haft ett tag.
 10. Hejsan, Jag har varit i skottland ett flertal gånger. Vi brukar flyga gbg-edinburgh och hyra en bil på flygplatsen (flyg ca 1500 t/r, bil 2000kr för en vecka om jag kommer ihåg rätt). Sen har vi oftast kört och på kvällen stannat och slagit upp tältet på något fint ställe som vi kollat upp i förväg. Men där finns även gott om bed&breakfasts. Om ni gillar rökig whisky borde ni satsa på västkusten, ta färjan över till Islay sedan upp längre längs kusten till Oban, Fort William och Isle of Skye. På vägen tillbaka kör ni öster ut mot Pitlochry och sen är det inte långt till Edinburgh. Är ni där en vecka hinner ni med resan plus får 1-2 dagar i Edinburgh. Längs vägen kommer att ni att köra förbi destillerier som Auchentoshan, Glengoyne, på Islay har ni Lagavulin, Laphroaig, Ardbeg, Bowmore, Bunnahabain, Bruchladdich, Caol Ila, efter Islay kommer Oban och på Isle of Skye ligger Taisker, på vägen österut ligger Dalwhinnie, Blair Athol, Edradour och Aberfeldy, söderut mot Edinburgh ligger Glenturret, Tullabardine och Deanston. Åker ni till Edinburgh under augusti är det fullt med olika festivaler och folk från olika länder, åker ni i maj/juni/junl/september är det lite lugnare. Kan rekommendera att kolla upp besökstider för destillerierna innan ni åker dit eftersom en del av dem kräver att bokar i förväg eller endast går vid ett par förutbestämda tider per dag. Har du några fler frågor så skicka gärna ett PM eller skriv här
 11. Någon som vet ungefär när sortimentslistorna kommer att vara tillgängliga? Vill minnas att de föra året kom ut bara några dagar innan mässan skulle börja, hoppas verkligen att de kommer ut tidigare i år.
 12. Signatory Fettercairn 16y Överraskande bra whisky för 549kr på bolaget. Bra bourbon med gräs, lösninsmedel, syltad ananas, svag marsipan och en fin lätt rökighet som väver ihop smakerna. Till doften är det övertagande torv, gräs och gråpäron.
 13. hehe ja kanske det, gäller att passa på när man har chansen att prova så mycket gott Min kompis fick ju en Benromach kalender som tack.
 14. Ja det var mycket lyckat och vi kommer säkert åka dit nästa år igen om inget händer. Positivt: Gratis bussarna Priset, 260kr där två provningsglas ingick (öl + whisky) Utbudet Maten (Hamburgaren var mycket god!) Lokalens utseende både in och utvändigt Personalen i montrarna Negativt: Vädret (finns dock inte mycket att göra åt) Lokalens isolering Inga bord och stolar (jobbigt att stå upp kring ett litet runt bord i nio timmar när man för anteckningar) Information kring matserveringen Marknadsföringen (hade nog kunna få dit många fler med bättre marknadsförning)
×
×
 • Create New...