Jump to content
whiskyforum

whiskyjanne

Vanlig medlem
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Bromma Whisky & Ale Society (ej officiell - än..!)

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Bromma
 • Intressen
  Whisky, Ales (framför allt Fuller's) & AIK,
  Favvowhiskies: 1) Balvenie, 2) Glenfiddich 3) Glenfarclas (alltså Speyside nerd), 4) Ardbeg. Gillar även Longmorn, och har stora förhoppningar på Box (fast jag gillar inte namnet)

whiskyjanne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Såg just i taxfree butiken att de har tagit bort 16 yo. Följer trenden att The Glenlivet försöker att ta bort all ålders "statements". De blir mer och mer tråkiga.
 2. Utan tvivel, jag kommer. Blir det Bredaryd?
 3. Bredaryd är så bra så det är värt avståndet. (Jag bor i Stockholm)
 4. OK. Dax att planera sommaren. Ska jag planera in någon Forumträff i sommar?
 5. Balvenie är mest en ex-bourbon lagrad whisky. Det finns få ex Sherry lagrade. Var lite besviken på Doublewooden 17 yo. Prova gärna den 12 yo Single Barrel. Den rekommenderas varmt och har börjat att säljas i UK och US och kostar kring 45 GBP. Har ingen aning om när den kommer till Sverige. Riktigt god. Den 15 åriga Singel Barrel kommer att fasas ut under året och ersättas av en Single Cask (European Oak). (och senare planeras en 25 yo Single Barrel - som ska ingå i standard rangen)
 6. Jag tror att problemet med förra året var att allt skedde sent (eller så var det jag som inte hängde med). I valet av ort så ligger Bredaryd inte direkt centralt, men då det är trevligt så väger det tyngre. Helst Bredaryd för min del.
 7. Balvenie 15 yo Single Barrel kommer att fasas ut under 2014. Den nya rangen kommer att bestå av 12 yo Singel Barrel, 15 yo Single Cask (European Oak) och 25 yo Single Barrel (tyvärr, antagligen först 2015). Just nu gäller det att hamstra 15 yo. Den kommer att bli nyckeln i provningar gällande ålder och typ av fat. Hälsningar från en Balvenie nerd.
 8. Håller med. 21 yo är min favorit, men 15 yo är väldigt god.
 9. Släpptes aldrig i maj. Tydligen försenad leverans. Kommer antagligen den 2 september. Finns redan på Viking Line.
 10. Jag måste vara super korkad... Hur betalar jag hela beloppet, och inte bara föranmälningsavgiften på 500:-? Är det någon som passerar Stockholm på vägen ner? ____ Kollade in bilderna från de tre senaste åren. Betalade in 500:- pronto. När ska jag betala resten?
 11. Räknade ihop alla butikers saldon i morse och det verkar som de skickat ut 942 flaskor till butikerna. Över 4000 flaskor borde finnas på lagret. Kl 12:00 provade jag Galileon, och den var visserligen god, men en tamare Ardbeg har jag aldrig smakat.
 12. Inkommen direkt från SB: Balvenie Tun 1401 - batch 5 (!). (1966-91). Superb! Kommer tyvärr (?) att ta slut före Bredaryd...
 13. Jag har åkt dit varje höst sedan 2005 och åker dit den 27 september i år. Bor på Highlander Inn i Craigellachie.
×
×
 • Create New...