Jump to content
whiskyforum

Hargiwald

Vanlig medlem
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hargiwald

 1. Är ganska ny på det här själv men jag hade tänkt försöka få med nån flaska när jag beställer från Whiskysite.nl (http://www.whiskysite.nl/en/Rum). Har en öppnad Zacapa 23 i skåpet och har provat billigare Appleton-standardutgåvor, som ter sig väldigt prisvärda i mina ögon, men är nyfiken på mer. Jag är en gottegris och Zacapan passar mig rätt bra, men jag skulle gärna prova något torrare och kryddigare. Funderar på en Mount Gay Extra Old, men nån här kanske har bättre förslag? Man är ju van vid lite högre prislappar på bra whisky, men då jag ändå är ganska grön på rom så lägger jag helst inte över 90 EUR på en flaska. Runt 50 vore optimalt.
 2. Vet inte om du själv har rotat där nu, men om du gör det och hittar något intressant som inte överstiger 150 EUR så är jag väldigt öppen för förslag.
 3. Inser att jag glömde tacka er för hjälpen. En aning sent nu, kanske, men tack ska ni ha ändå! Det blev Bowmoren från Adelphi till slut, btw.
 4. Deras nyhetsbrev har tydligen börjat hamna i skräpposten, så om du inte hade påpekat detta hade jag missat det, så tack för det! Det blir nog till att rota lite efter någon bra sherry-rökare och nåt annat gott.
 5. Härligt att höra, då lutar det nästan ditåt. Men men, jag behöver inte bestämma något förrän på måndag. Tanken var förstås att det skulle vara något han inte redan är väl bekant med, som de första tre. Ledaigen kan vara en tanke, ska spana in den närmare. Tack för tipsen! Det är förstås en tanke. Försöker erinra mig vad han har tyckt om japaner när jag lurat på honom sådana, men jag är osäker. Tack för tipsen i alla fall!
 6. Hej, en bekant fyller snart 25 år och vi i kompisgänget har bestämt oss för att skramla ihop till en flaska. Herren i fråga är ett Islay-(censurerat), speciellt Laphroaig, men Talisker och dylikt slinker förstås också ner utan problem. Pris runt 1500 vore optimalt, men helst inte över. Vi kan sträcka oss ner till 1000 kr. Och det är systembolaget som gäller, beställningar utomlands finns det tyvärr ingen tid för. Alla rekommendationer tas tacksamt emot. Jag har redan rotat lita och hittat dessa två i Clydesdales sortiment: http://www.systembolaget.se/86381 http://www.systembolaget.se/85322 Har någon smakat nån av dessa? Tack på förhand!
 7. Antagligen så vill dom att man aldrig ska dricka mer än att man kan räkna. (fat chance)
 8. Tackar tackar! Mm, har hunnit prova den själv nu, mycket trevlig. Har ganska liknande noter på den, mjuk, len och fyllig med lite vanilj och nån kolaton och sånt där man väntar sig i en ex-bourbon, men samtidigt med en uppfriskande fruktighet (jag fick det till äpple och citrus).
 9. Fyllde år i fredags och mina vänner hade skramlat ihop till en Balmenach 27 Liquid Library upphälld på flaska 2010. Ska bli väldigt spännande, jag har aldrig smakat en Balmenach förut. Någon som provat på denna?
 10. Det kan variera mycket för mig, men det är väldigt sällan jag har en vecka utan åtminstone någon vit dag. Att det är bättre med flera små tillfällen än ett stort låter ganska vettigt. Det är klart att det är bättre för levern och resten av kroppen att lugnt kunna processa en liten mängd alkohol då och då istället för att behöva arbeta på högvarv en gång i veckan för att sen ta det lugnt. Det märks ju på bakfyllorna; en ordentligt mängd sprit ger en ordentlig bakfylla, men en liten mängd sprit ger ingen bakfylla alls, i de flesta fall. Därmed inte sagt att inte vita dagar är en väldigt bra idé. Vad det gäller ölmagarna så är den senaste rönen att kroppen prioriterar alkoholförbränning över fettförbränning, som i princip får stå på standby medan alkoholen tas om hand, så det är inte bara kalorier (och kolhydrater om man nu gillar öl, som jag tror att många av oss gör) som spökar.
 11. Och jag som ville skriva pepparsalami.
 12. Och just 2007:an och 2001:an är väl generellt bland favoriterna, tillsammans med 2004:an (som enligt Whiskybase är refill sherry)? Kan det finnas ett samband tro? Får kanske beställa lite samples på de andra årgångarna i framtiden.
 13. Provade äntligen min Talisker 25 OB 2007 ikväll. Jag hade förväntat mig en något mildare framtoning och mycket av det där saltlagiga från havet, men det rökte och pepprade på så det stod härliga till, och den var om något sötsyrlig (det syrliga tonade av lite med mer vatten). Någon form av karamelliserat socker, lite vanilj, fat och efter ett tag i glaset äppligt på ett lite mosmoget och stekt vis. Rökt fisk hade jag tydligen också skrivit, men jag är inte så säker på den punkten. Ett annat fel av mig var att jag trodde att 25:an skulle vara lagrad bara på bourbon, men till och med lilla jag anade direkt sherry-inslagen. Mycket gott var det i alla fall. Tänk så mycket felaktiga förutfattade meningar man kan ha, och ändå vara nöjd.
 14. Tyckte den var ganska god, men sen är jag inget stort kaffe-(censurerat) heller. Det godaste jag smakat i år, ännu så länge, är Biskopens Blandning, men det finns mycket att prova.
 15. Tack för svaren hörrni! Blev också chockad av priset på Uigeadailen, fast nu ligger den 24 kr under Bolaget. Men ändå... Man undrar hur många som gått på den luringen och köpt den. Några tips på affärer? Jag får känslan att Balvenie alltid tar lite mer än vad de borde för sina flaskor, det får nog bli nåt annat. Jag inväntar din rapport med spänning.
 16. Jag visste nånstans i bakhuvudet att det fanns en shop, men det var var långt bak. Pedda, jag är väl trög, men jag förstår inte riktigt. Menar du att du vill bli av med några tomma (inte för att jag skulle klaga om jag fick fyllda flaskor för fem kronor styck) sample-flaskor? Jag är inte säker på att jag behöver ett helt 20-pack, så det kunde vara nåt i så fall.
 17. Då var det dags för en sån här kryssningstråd igen. Nästa helg åker jag båt till Tallin med kompisgänget. Prislista finns här http://tax5.tallink.com/t6.htm, och om man går efter den så blir det antingen en A'bunadh eller ingenting alls. Såvida ni inte tycker att jag orättvist dissar någon flaska nu, vill säga. Balvenie Portwooden har jag sneglat lite på, tax free-versionen är inte kylfiltrerad och ligger på 47.6 %, men den måsta vara ett bra steg upp från den vanliga utgåvan om den ska kännas prisvärd när den kostar 949 kr. Har någon smakat? Annars, finns det nån chans att hitta något extra som inte står med på internetlistan. Någon som åkt med Tallink nyligen?
 18. Ganska enkel fråga, var får man tag på bra småflaskor att hälla över samples i?
 19. Eftersom det inte finns så många andra ställen som säljer alkohol i Sverige så litar bolaget oftast på att grejerna faktiskt är handlade där, även om kvitto inte finns. Så länge det är nåt som finns eller har funnits i sortimentet, vill säga. Om du har kvar kvittot kan det dock vara bra att spara det, då det innehåller artikelnummer och annat som kan hjälpa dem att hitta rätt när/om du reklamerar varan långt fram i tiden, då den kanske har blivit en historisk artikel som ligger gömd djupt in i systemets mörkare delar. PS. Ska en vara returneras bara för att man ångrar sig är reglerna lite hårdare, då ska de inte vara äldre än 2 veckor (undantag kan ju göras på en extra vecka eftersom alkoholhaltiga produkter generelt sett ändå har lång hållbarhet) och man ska ha kvitto så att de vet att varan är köpt på Systembolaget, och inte bara "plockad" från hyllan, då eller tidigare. DS.
 20. För bara en liten stund sen var posten här med ett paket från whiskysite.nl. Förutom en flaska till en vän och en till min far så innehöll lådan en Talisker 25 yo 2007, en Glendronach 17 yo 1992 Cask 401 och en Glengoyne 14 yo 1996 Cadenhead's Authentic Collection till mig. Den sista var lite mer av en chansning, får se hur den är.
 21. Hargiwald

  PC9

  Jag vet inte med Systemet, men den finns redan på en viss nederländsk whiskysite som även har åttan för vad jag tror är en juste peng. Själv velar jag lite på vilken jag ska slänga in när jag väl tar mig för och lägger en beställning därifrån.
 22. Heh, jag har två stycken. Jag ska bättra mig, jag lovar.
 23. Tack för svaren! Inte roligare än så, alltså? Vill beställa snart så jag litar på ditt omdöme, men tack för erbjudandet. Får känslan att HP kanske är lite din grej, kan det vara så? Något på Whiskysite.nl värt att rekommendera?
 24. Någon som smakat denna buteljering? Är det nåt att ha? Är den värd 45 eur?
 25. Jag har inte kommit så värst långt som de flesta här i whiskydrickandet, men lite längre än dig. Jag började min maltkarriär med Caol Ilan, fortfrande (censurerat) prisvärt tycker jag. Kan skriva under på Talisker och Yoichi som blev mina nästa steg. Om du kan beställa utomlands ifrån så är Talisker 18-åringen riktigt bra, men tian är ju känd för att vara väl värd sin lägre lapp.
×
×
 • Create New...