Jump to content
whiskyforum

reta

Vanlig medlem
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Hej! Står på flygplatsen och behöver tips på någon single malt som NI tror att jag kommer gilla om jag älskade Caol Ila 10 och Talisker 12. Inte mycket att gå på men kanske har ni något förslag? Ska helst vara i samma prisklass. Tack på förhand!
 2. Vilken Ardbeg ska jag lägga slantarna på, har inte provat någon av de innan. Har haft Talisker 10, Caol Ila 12 och Mackmyra, gillade Caol Ila och Talisker starkt!
 3. Vad har ni fyllt karaffen med för whisky eller helt enkelt vad dricker ni mest av? Dvs den flaskan ni kanske inte riktning bryr er om att dricka ur whiskyprovarglas, för att ni dricker den så ofta Blir det blended/grain/single malt? vilken flaska? berätta gärna
 4. Låter som en idé men "hitta samples", hur menar du då, köpa småflaskor av nå slag eller gå på riktig whiskyprovning och välja vad man vill smaka? (är riktigt kass på det här som du kanske förstår..)
 5. Om jag hade lagt till Caol Ila 12 Talisker 10 Hade fler tyckt att jag skulle köpa någon av de än en Bowmore måntro? Blir nog en Caol Ila verkar det som nu
 6. aha, jag trodde de jag nämnde var ungefär lika rökiga, det är alltså inte helt beroende på hur pass "aged" den är (men mycket beror väl på det)? edit: Mickeman, jo det visste jag faktiskt, gillar bourbon och JD, men eftersom det inte var så speciellt relevant kändes det dumt att beskriva så noga.. kommer väl närmast bourbon i smaken i alla fall
 7. Okej, får nog bli en Bowmore 12 eller någon av de andra ni nämner, tack för alla svar, men varför är Bowmore så mycket bättre än övriga ?
 8. Hej! Jag har varit sjukt förtjust i whiskey ett bra tag nu och älskat att få i mig bourbon, speciellt JD (antar att ni ser ner på mig pga detta i det här forumet, haha). Men efter att ha prövat en rökig Scotch insåg jag potentialen i det! Nu vet jag inte hur pass rökig den var eftersom jag inte vet vilken det var jag provade, men skulle ni kunna hjälpa mig välja en whisky som inte är allt för klen då jag gillade det rökiga men som ändå funkar bra för en nybörjare. Vad jag hade tänkt mig är någon av följande, men ni kan gärna komma med egna förslag: Highland Park 12 Bunnahabhain 12 BenRiach 12 anCnoc 12 Old Pulteney 12 Bowmore 12 Dessa förekommer ofta i någon slags topplistor och är väl den prisklassen jag tänkt mig (400kr) för den här gången. Sedan är väl 12 åriga en bra start? Vad tycker ni?
×
×
 • Create New...