Jump to content
whiskyforum

MacLeod

VIP Medlem
 • Posts

  166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

MacLeod last won the day on May 15

MacLeod had the most liked content!

About MacLeod

 • Birthday February 4

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  ÅWV - Åhmula Whisky Vänner

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Åmål
 • Intressen
  Whisky sedan ca 35 år tillbaka.
  Läsa böcker, mest deckare och förkovring inom whiskyområdet, resor (inte bara till destillerier, har varit på ett 80-tal)

Recent Profile Visitors

2,233 profile views

MacLeod's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

21

Reputation

 1. Internationella whiskydagen heter på engelska World Whisky Day och infaller den tredje lördagen i maj. Dagen uppmärksammar hantverket bakom whisky över hela världen. Idag är det den tredje lördagen i maj, vilket innebär att vi får fira med en extra god dram. Själv kommer jag att avnjuta en Nikka Taketsuru 21 samt följa upp med ett par Nikka Miyagikyo, löjligt dyra, men löjligt goda. Så... önskar alla whiskyälskare här på forumet en riktigt god dag!
 2. Jag har fortsatt att köpa på auktioner i England/Skottland även efter Brexit. Har för tillfället samlat ihop några flaskor och skulle få dem hemskickade, men för att "spara" lite pengar tänkte jag skicka flaskorna till en whiskykompis i Köpenhamn. Det var 6 flaskor som kom till Köpenhamn och kompisen fick lösa ut dem till den facila kostnaden av 1 242 DKR, alltså knappt 1 700 kr (283 kr/flaska). Det känns lite surt, som räven sa om rönnbären. Är det någon här som har någon idé hur man kan slippa dessa kostnader (om man inte känner för att hämta dem själv varje gång). Tror mig inte vara ensam om detta problem, dessutom tror jag att det hade blivit ännu dyrare om jag skulle fått dem hem till Sverige.
 3. Tack för samplen Stefan, fick hem den blåa påsen igår, ska prova den ihop med en kompis, återkommer .
 4. Jag, som så många andra här på forumet, har budat hem whisky från olika auktionssiter. Har bland annat köpt flaskor från scotchwhiskyauctions.com. Har dock haft problem med dem. Vid senaste leveransen skulle jag få 14 flaskor, men det fanns bara 13 i kartongerna. Eftersom det inte fanns någon följesedel med, tog det ett par dagar innan jag märkte att det fattades en. När jag mailade till Scotch whisky auctions, konstaterade de bara att där fanns det inte någon flaska och eftersom jag öppnat kartongerna (och även slängt dem) kunde de inte se om någon "brutit sig in" i dem, därmed var ärendet utagerat från deras sida. Tur i oturen så var det inte någon riktigt dyr flaska "bara" ca 1 000 kr + frakt, men det känns surt att betala för något man inte får, dessutom var det en julklapp till en av sönerna. Så jag vill bara uppmärksamma hur Scotch whisky auctions hanterar uppkomna problem och med det även sina kunder. Jag bad dem ta bort mig som kund och kommer inte handla mer där. Hur är det, är ni fler som råkat ut för liknande? Själv har jag nog fått hem ett par tre hundra flaskor från olika auktionssiter och detta är första och enda gången detta hänt. Önskar alla ett riktigt Gott Nytt coronafritt År!
 5. Vill passa på att i dessa coronatider önska alla forumiter en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT CORONAFRITT ÅR!!!
 6. Fick hem ett blått och platt vadderat kuvert i fredags, ska bli spännande att prova de 12. Tusen tack Kjell!
 7. 😍 Kjell, du är en pärla, jag vill gärna ha en.
 8. Som jag skrivit tidigare på detta forum, så har det tyvärr blivit väldigt dött de senaste åren, tråkigt, mycket tråkigt. Jag ska inte ta upp det ämnet nu utan har en fråga; Var köper man lämpligast whiskykalender nu för tiden, om man inte vill köpa den i de skotska butikerna? Förr i tiden fanns det fler att välja på, men hittar inte någon nu. Jag vet att Magnus F. har gjort tidigare, men tror inte han gör det nu. Än så länge är jag rabiat motståndare till det asociala mediet ansiktsboken, har inget konto där och vill inte skaffa det heller. Så frågan återstår, var hittar en whiskykalender.
 9. Som flera skribenter tidigare skrivit: Fantastiskt jobb du lagt ner på den här listan, Håkan! Ser att du inte gjort någon uppdatering sedan december 2019, betyder det att det inte har hänt något nytt, eller beror det på att du inte haft tid😎? oavsett vilket, så har du gjort ett kanonbra jobb!!!
 10. Kom hem från sjukhuset efter att ha opererat bort en tumör i halsen. Tröstade mig med en utsökt Glengyone 21 år standard, inget märkvärdigt, men jäkligt bra. Hustrun (som låter mig ha min whisky ifred) fick lite cointreau och det var hon nöjd med
 11. Kjell, Jag vet inte, men jag förmodar att man ser det när "Vip-loggan" försvinner, men det är bara en gissning. Hade trott att Jenz skulle svarat nu, men han kanske är bortrest eller på semester.....
 12. Jag betalade för ett par veckor sedan, när effektueras vip-skapet?
 13. Tack Kjell, som vanligt är du påläst😎. Eftersom vi inte har något tullkontor på orten så är det bara att se fram mot leveranserna då (förhoppningsvis).
 14. Jag gör som så många andra, köper på olika auktioner utomlands. När flaskorna kommer hem från Tyskland eller annat land inom EU, så har jag aldrig haft några problem med tullavgifter eller liknande. Nu har ju Storbritannien lämnat EU, men fortfarande finns ju ett antal auktionsföretag som säljer whisky där. Några av dem erbjuder ju även "Free storage" upp till ett år och nu i mitten på året hade jag tänkt få hem ett antal flaskor från en auktionfirma. Frågan är då, är det fortfarande slumpen om man blir kollad av tullen, eller fungerar det som tidigare? Har haft ett 50-tal leveranser före utträdet och har aldrig haft problem utan kartongerna har kommit fram utan problem. Är det någon som har erfarenhet?
×
×
 • Create New...