Jump to content
whiskyforum

Peejay

Vanlig medlem
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Peejay last won the day on October 10 2013

Peejay had the most liked content!

Peejay's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Ett alternativ kan vara att titta på www.fraktjakt.se
 2. Det verkar som det är en våg av japanska whisky som lanseras nu.
 3. Hur gick det för er som var intresserad? Dryga 1200 flaskor verkade ta slut på någon millisekund.
 4. Skulle nog rangordna dem i den ordning jag skrev trots att det är svårt. Pris spelar ju in samt omständigheter och humör. Gillar inte den sockersötaste rommen men vissa har ett djup och komplexitet som förhöjder smakupplevelsen. Kolla www.romrom.se de har provat väldigt många olika sorter och enligt min mening gillar mer sött än fatkaraktär (vilket jag tror är omvänt på ett whiskyforum).
 5. Några att titta vidare på: Diplomatico Reserva Exclusiva 445:- Plantation 20th Anniversary 499:- Ron Zacapa 23 yr 549:- Atlantico Private cask 501:-
 6. Peejay

  Just nu drickes....

  Håller med om Dirt Wolf, var tvungen att köpa några till.
 7. Vet någon vilken upplaga denna Commitee release kommer att släppas? Hur många når Systembolaget? Är det brukligt att Ardbeg senare släpper en "vanlig" version något senare till billigare pris?
 8. Denna nya utgåva i "committe bottling" vad kan man vänta av den? Rymden, upplaga till SB, upplaga världen mm? När kommer Ardbeg-hypen falna?
 9. Även jag är med i NWC sedan förra emissionen. Har förvisso fått information om bolagsstämma och tillhörande whiskyprovning. På köpet fick man teckna andel (en flaska) i ett speciellt fat hos Box vilket lät spännande och förhoppningsvis kommer bli bra. Så länge aktien inte ger avkastning per utdelning och svårt att göra vinst på onoterade aktier så får man hoppas att man gör svensk whiskyindustri en välgärning.
 10. Håller tummarna för det. Tror också efterfrågan ökar på rariteter då en del fått upp ögonen att tjäna en hacka på andrahandsmarknaden. Har man lite taktkänsla och ingen moral kan man säkert köpa upp vissa lanseringar och sälja för det dubbla ett år senare. Det roliga är att den är så olik all annan öl, det var väl iofs tanken med Utopias. Men är man intresserad av öl och gillar portvin är det en succé!
 11. Peejay

  Senaste köp...

  Saison sägs vara frisk och fräsch sommaröl men jag tycker de mest är en smak av jäst och övermogna äpplen. Jag må ha fel men håller mig hellre till IPA/DIPA i sommar. Nu laddar vi inför släppet på fredag!
 12. Peejay

  Senaste köp...

  Tre stycken The Empress Strikes Back från All In Brewing /De Molen. En Imperial stout smaksatt med söt och salt lakrits. Inhandlades igår i den lilla lilla butiken i Hötorgshallen, frågan är hur denna öl kunde hamna där då de knappt kan ha fullt bassortiment.
 13. Någon som vet om denna kommer släppas igen, dvs om Galatea får fler? Kommer det släppas årligen eller är det spontana släpp för hålla hypen och markanden hungrig? Gillade dropparna i 2012:an och detta skulle vara en perfekt avslutning på ett 40-års kalas.
 14. Zaya Gran Reserva är också bra och finns på SB (87081) för 649 kr.
 15. Kolla www.romrom.se de har generellt en förkärlek för lite sötare rom och provat väldigt mycket rom. Hade personligen tipsat om Abuelo Centuria eller Cartavio XO, men dessa finns inte tillgängliga på Systembolaget längre. Möjligen genom privatimport via www.starcigar.se och www.js-vin.com, eller beställ från utlandet på en vecka.
×
×
 • Create New...