Jump to content
whiskyforum

Perry

Vanlig medlem
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Perry

  1. Nä nu luras du väl ändå Benny? Röken i min HP 18 är iaf obefintlig. Å andra sidan dricker jag huvudsakligen Islay, så vi kanske har olika referensramar. För att bidra lite till ursprungsfrågan, så vill jag varmt rekommendera Whiskyteket som en inkörsport till ny whisky. Utan den hade jag fått spendera åtskilliga tusenlappar i onödan för att hitta rätt.
  2. Nu är visst Ardbeg Cask #2391 uppe i 2000 euro!! Jag läste här att den visst var den första single casken som buteljerades efter att Ardbeg återöppnats i Glenmorangies regi. Undra vad den smakar tihihi.
  3. Fantastiska kunskaper! Vad tror ni då att signaturen gör för priset? Jag kan ju bara anta att om man lägger ut extra pengar på en flaska för att den är signerad har man aldrig för avsikt att korka upp den.
  4. Galet Mattias! Men grattis Hur länge var du med och bjöd på IM245 "bottled for Swedish Friends of Laphroaig" som gick för €850? Skulle vara kul att veta lite om hur den skapelsen kom till världen. För inte har den väl sålts på SB nån gång i tiden?
  5. Första gången jag provar på WhiskyAuction så jag gick ut lite försiktigt med (förhoppningsvis) säkra kort: Bowmore Original Bottling 10 years old b.2009 Tempest Batch No.1 55.3% alc./vol., 700 ml Caol Ila Adelphi Distillery Limited 1993 b.2006 12 years old Cask no.9155 one of 305 Bottles 59.1% vol, 70 cl Lagavulin Original Bottling 12 years old b.2007 Special Release 56.4% vol, 70 cl/700ml Det var riktigt kul Nästan i klass med att köa utanför systemet kan jag tro! Nästa gång blir det att läsa på lite bättre, så man slipper fega med buden hehe.
  6. Hehe, va inte så petig. Tredje gången gillt: 2010-01-14
  7. Ja, bra fråga! 2010-11-14 ska det vara, fixat nu. Hur pass snabb åtgång det är på de olika flaskorna går väl bara att gissa, men vill du vara säker är det väl att hänga på låset som gäller
  8. https://spreadsheets...uthkey=COP0yt8J Jag klippte ihop det hela till ett Google Docs-dokument. Så slipper någon annan som tänkt göra samma sak extraarbetet. Det går att exportera till Excel via File-menyn. Nu är bara frågan om man ska våga sig dit haha.
  9. Smaskens! Har varit nära att plocka upp en flaska ganska länge nu... Hur pass rökig uppfattar du den? Jämför gärna med något.
  10. 5 dar utan whisky... måtte det aldrig hända igen!! Ardbeg Uigeadail såklart
  11. En fråga bara, har man lika stor chans att få en flaska från depån av dessa rariteter oavsett vilken butik man beställer ifrån? Låt säga att jag kliver in först av alla när mitt lokala Systembolag slår upp dörrarna klockan 10 och direkt beställer. Någon hake måste jag ha missat, annars ser jag inte vitsen med att köa.
  12. Spännande! Jag får tacka så mycket för informationen. Det blir att jaga rätt på den nya batchen helt enkelt
  13. Ni med erfarenhet av båda batcherna. Hur mycket skiljer? Batch 001 är ju slut på Systembolaget nu. Frågan är hur länge den finns tillgängliga i övriga världen och om det är så att man ska köpa på sig ett lager om nu 002 skulle vara märkbart sämre.
  14. Satt precis och läste sidan du frågar efter... http://www.whiskyinf...pet-fran-diageo Edit: Fyller på med en rolig länk till http://www.whiskyauction.com/cgi-bin/auction/auction.pl?action=Go_multi&category=IM279
  15. Här diskuteras den: http://forum.whiskyforum.se/index.php?showtopic=10812 Mvh
  16. Ralfy recenserar nya Bunnahabhain 12. Svårt att inte småle när han rabblar upp alla dofter och smaker han hittar. Vilket ess!
  17. Tackar för svaret! Det blev ett köp som öppnades under kvällens lilla whiskyprovning i sällskap med familj och vänner. Doft och färg imponerar verkligen, men smakmässigt är jag lite reserverad. Inte lätt att sätta ord på vad som saknas, men samma euforiska känsla som när jag korkade upp Highland Parks 18-åriga förra veckan infann sig i alla fall inte. Vid nästa provtillfälle ska den slippa konkurrensen av andra sorter, så kanske den lättare kan visa sitt rätt jag. Lite vattning kanske är värt att prova också. Ardbeg Uigeadail fick också lätta på skyddsfolien. Att få in så många olika dofter och aromer i ett par droppar vätska är inget annat än ett mirakel! Man kan säga att jag är fast på riktigt.
  18. Får man be om ett utlåtande? Var Allardice värd dom extra kronorna? Hur står dom sig i Sherry-klassen? Mvh Ett sherry-(censurerat)
×
×
  • Create New...