Jump to content
whiskyforum

AdNauseam

Vanlig medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Ja, jag märkte verkligen att det skulle ha fått vänta lite.
 2. Ja, A'bunadh är antagligen vad nästa flaska kommer vara ...och nu har jag för övrigt fått veta vad fatstyrka är och hur det funkar - är ärligt talat fortfarande ovan vid alkoholhalten i Nadurra, och skall pröva några droppar vatten för att göra dess smak lite mer tillgänglig, för än så länge så tar alkoholen över lite. Det är dock väldigt intressant att smaka en cask strength whisky då jag tidigare bara har druckit utspädd whisky. Får se hur det blir i framtiden ...jag försöker liksom bryta mig loss från min Lagavulin indoktrinering, (det vill säga att om en whisky inte är rökig så är det inte en riktig whisky,) och börjar helt klart hitta en del konkurrenter. Aja, då blir det väl dags att spara för nästa flaska!
 3. Ja, det verkade ju bli så ändå, eftersom Glenlivet Nadurra ligger på 53.6%. Men, det gick bra ...sitter och läppjar på den just nu och den är oerhört god. Styrkan är väl en vanesak men så god som den här är så kommer jag nog inte alls ha svårt att vänja mig.
 4. Ja, det var helt klart bra att veta ...undrade lite över Aberlour a'bunadhs höga alkoholhalt. Det färgade dessutom mitt slutgiltiga val, vilket blev en flaska Glenlivet Nadurra - Aberlour a'bunadh skulle ha varit lite FÖR äventyrligt, jag är ju trots allt bara en nybörjare. (Även om jag fick stoppa mig själv lite för att inte köpa den istället...) Tack igen för all er feedback, det gjorde mitt val väldigt mycket enklare - slaínte!
 5. Wow, många svar ...bra råd dessutom. Om Highland Park är såpass välgillad så måste man väl pröva den ...Aberlour a'bunadh låter iochförsig väldigt intressant också. Jag tror inte att det så mycket är fatstyrkan hos Glengoyne (kul att lära mig de korrekta termerna också(även om det känns rätt så uppenbart så här i eftertanke - all whisky är ju trots allt eklagrad så det känns ju som om dess ektoner borde komma från fatet i vilket det har legat)) som stör mig, utan snarare att den är så torr, (jag kan ha fel här, så klart, men låt mig hållas) vilket gör att det blir en smak som antagligen är lite av en vanesak. Tack för all er feedback ...nu är det bara att bestämma sig. Jag lutar mot en flaska Aberlour a'bunadh men vi får väl se hur det går när jag är på systemet och själv kan bilda en uppfattning om allt det där ytliga som ändå spelar roll.
 6. Hej! Jag är ny på forumet, och är även lite av en nybörjare när det gäller whiskey. Jag kom på ett tag sedan (inte allt för länge sedan, om jag skall vara ärlig ...jag är ju trots allt bara tjugo år gammal) att whiskey är rätt så fantastiskt, och att jag gärna skulle vilja lära mig mer om det, och tänkte att detta forum skulle vara det perfekta stället att ställa mina frågor, eftersom det var här jag läste om den första flaskan jag köpte. Jag har växt upp med en farsa vars favoritwhiskey är Lagavulin, och innan jag själv köpte min första flaska - en tjugoettårig Glengoyne - så hade jag bara haft kontakt med oerhört rökiga whiskeysorter. Glengoynen var väldigt intressant och oerhört kvalitativ, och jag gillade verkligen den effekt som sherrylagringen hade på drycken, men den var lite för torr för min smak, och det kändes som om den torrheten gjorde de väldigt distinkta ektonerna nästan lite kärva. Så nu söker jag en whiskey som är mer åt det söta hållet, och helst inte särskilt rökig ...mycket eftersom jag faktiskt aldrig har upplevt en whiskey som inte antingen är torr eller extremrökig. (Don't get me wrong... Lagavulin är som godis, men man måste ju vidga sina vyer.) Priset får vara allt ifrån 300 till 900 kronor. (Jag har sparat lite för en sådan här situation...) Jag skulle vara väldigt tacksam för all den hjälp och de råd som ni kan tänkas ge!
×
×
 • Create New...