Jump to content
whiskyforum

Muyfa666

VIP Medlem
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

About Muyfa666

 • Birthday 05/04/1982

Profile Information

 • Kön
  Man

Muyfa666's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

 1. Mickeman: av din lista att döma har de verkligen gått upp och ner i kvalitet. Det ser ju ändå ut som att de senare börjat ta sig igen. Själv älskade jag nr. 22, men det verkar jag vara ganska ensam om... ;-)
 2. Slog på stort och köpte alla tre. Efter att ha provat dem rankar jag dem enligt följande (bäst till sämst); 1. Braastad XO, 2. Bache Gabrielsen XO, 3. Le Reviseur XO, 4. Grönstedts Extra. Smaken är ju som baken och jag älskade verkligen Braastad och Bache Gabrielsen. De smakar som jag vill att cognac ska smaka. Grönstedts och Reviseur är absolut inte dåliga, men föll inte riktigt mig i smaken vid jämförelse.
 3. Köpte mig till slut en Grönstedts Extra och den var riktigt trevlig. :-) Det bästa jag testat är dock en De Luze XO för tusenlappen. Hoppas hitta något billigare som ändå påminner om den. Det lokala bolaget hade även Braastad XO, Bache Gabrielsen XO och Le Reviseur XO. Vilken ska man satsa på näst? Vill gärna ha två vettiga i skåpet.
 4. Börjar med en Gröndstedts Extra. Testar de andra efterhand. :-)
 5. Grönstedts XO eller Extra låter ju bra. Tyvärr finns ingen lokalt, men lär ju vara lätt att få hem. Ska man då sikta på Extra framför XO alltså?
 6. Jag tänkte testa några enklare cognac för att hitta någon sort att ha i skåpet. Prisklass max 500:- Någon som kan tipsa om vettiga sorter och utgåvor? Gärna sånt som finns på bolaget.
 7. Ojdå. Men lägger de inte på tull/skatt/moms/whatever så det blir jättedyrt?
 8. I någorlunda samma prisklass skulle det ju helst vara också ja...
 9. Har historiskt inte varit jätteglad för Glenfarclas, men har inte testat Glendronach. Kan kanske vara något där?
 10. Ja, fast är faktiskt inte jätteglad för den.
 11. Jag noterar dystert att Aberlour 10 yo trillat över världens kant och försvunnit. Tyvärr var det min favorit bland lite billigare single malt och även en ypperlig brukswhisky. Kan någon hinta om en whisky av liknande karaktär i ungefär samma prisklass?
 12. Har nu köpt en 49 och den är riktigt fin. Annorlunda mot 47, men på ett bra sätt. :-)
 13. Återigen bump. Snart dags för ny flaska. Hur är 48 och 49? Någon som testat? Kan absolut tänka mig en 47:a igen, men grejen är ju faktiskt skillnaderna. :-)
 14. Väcker väl en halvdöd tråd till liv, men tänkte bara informera om att jag precis testat batch 47 och den är verkligen bra enligt min smak. Ljusår bättre än 34. :-)
×
×
 • Create New...