Jump to content
whiskyforum

vanFinkel

Vanlig medlem
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vanFinkel last won the day on January 19 2014

vanFinkel had the most liked content!

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Aros Whisky

vanFinkel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

29

Reputation

 1. Tack Marcus, jag känner att mitt dåliga samvete för att jag köper lite för mycket whisky minskar kraftigt när jag läser dina inlägg. Fast jag köper ju (tyvärr?) betydligt mer än vad jag anger här ...
 2. Råkade köpa två Tamdhu buteljerade på 80-talet, 10 yo och 15 yo
 3. Jag gillade (var länge sen jag provade) 12 yo double Wood, men blev klart besviken på 17 yo double Wood. Den du provat och nämnda 15 yo är de mest prisvärda Balvenie som jag provat, om man undantar de cask sampels som man kan köpa på destilleriet. Gillar man 12 yo double Wood skulle jag gå vidare med Glengoyne cask strength eller Aberlour Abunadh som dock har mycket mer sherrysmak i sig.
 4. Men har Helsingfors tax free för resor till Stockholm? Men köper du på utresan så går det ju. Sen är taxfree långtifrån alltid billigare än SB. Mest prisvärt på tax free tycker jag Laphroaig CS är, men den kanske är för dyr? (kan inte priset på den då jag inte handlat tax free på länge)
 5. Har själv aldrig varit med, huvudskälet är att det är för tidigt på hösten för mig. Slutet september / början av oktober är nog mitt personliga ideal. Tolkar det som att för att göra det mer prisvärt krävs lämplig lokal utan utskänkningstillstånd. Borde gå att ordna det i "vår klubblokal" där cateringfirma även huserar som förmodligen skulle ge bra pris på mat. Ligger granne med hotell som det eventuellt skulle gå att få bra gruppris på. Skulle det kunna vara ett alternativ?
 6. Tamdhu 23 yo, Sansibar - bra sherrylagring Linkwood 1973 G&M - bättre sherrylagring
 7. Försöker mig på ett omdöme, trots att den är svår (som jag tycker gamla buteljeringar ofta är): Doftar rågbröd, lite citrusdoftande såpa, dammigt, aning torv (eller snarare ljung), tallbarr och lingon Smakar liknande. Eftersmaken har tydlig citrus. Poäng ? 84 pinnar? Ytterst drickbart dock.
 8. Öppnar en gammal Glenfiddich pure malt från 70-talet, spännande.
 9. Gamla buteljeringar är ju dock alltid ett lotteri, de kan ju ha tappat smaken. Min erfarenhet är väldigt varierad.
 10. Kjell blir glad, eller framförallt hans kompis, hoppas jag.
 11. 3 x Vat 69 buteljerade på 60- o 70-talet, tillsammans med en Linkwood 12 yo från 70-talet, en Clynelish flora & fauna och en del annat billigt.
 12. Bäst i förhållande till pris anser jag Talisker 10 är, men om frågan är bästa whisky för under tusenlappen så landar jag nog på Ardbeg Corryvreckan eller Glengoyne 21 yo.
 13. Den europeiska whiskylagen tillåter andra träslag. Sen kan man konstatera att ek måste vara lämpligt för konstruktioner som inte ska släppa genom vätska, då det ju även var bästa träet för båtbygge (tänk Vasa)
 14. Enligt scotch whisky regulation 2009 så finns det fem skotska whiskyregioner: lowlands, highlands, spey, Islay och Campbeltown. Detta är alltså vad som står i aktuell lag, ursprungligen tror jag inte Spey var egen region men jag är inte säker. Tips på highlandwhisly? Jag skulle gå på Clynelish, Pulteney eller kanske Oban.
×
×
 • Create New...