Jump to content
whiskyforum

vanFinkel

Vanlig medlem
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by vanFinkel

 1. Tack Marcus, jag känner att mitt dåliga samvete för att jag köper lite för mycket whisky minskar kraftigt när jag läser dina inlägg. Fast jag köper ju (tyvärr?) betydligt mer än vad jag anger här ...
 2. Råkade köpa två Tamdhu buteljerade på 80-talet, 10 yo och 15 yo
 3. Jag gillade (var länge sen jag provade) 12 yo double Wood, men blev klart besviken på 17 yo double Wood. Den du provat och nämnda 15 yo är de mest prisvärda Balvenie som jag provat, om man undantar de cask sampels som man kan köpa på destilleriet. Gillar man 12 yo double Wood skulle jag gå vidare med Glengoyne cask strength eller Aberlour Abunadh som dock har mycket mer sherrysmak i sig.
 4. Men har Helsingfors tax free för resor till Stockholm? Men köper du på utresan så går det ju. Sen är taxfree långtifrån alltid billigare än SB. Mest prisvärt på tax free tycker jag Laphroaig CS är, men den kanske är för dyr? (kan inte priset på den då jag inte handlat tax free på länge)
 5. Har själv aldrig varit med, huvudskälet är att det är för tidigt på hösten för mig. Slutet september / början av oktober är nog mitt personliga ideal. Tolkar det som att för att göra det mer prisvärt krävs lämplig lokal utan utskänkningstillstånd. Borde gå att ordna det i "vår klubblokal" där cateringfirma även huserar som förmodligen skulle ge bra pris på mat. Ligger granne med hotell som det eventuellt skulle gå att få bra gruppris på. Skulle det kunna vara ett alternativ?
 6. Tamdhu 23 yo, Sansibar - bra sherrylagring Linkwood 1973 G&M - bättre sherrylagring
 7. Försöker mig på ett omdöme, trots att den är svår (som jag tycker gamla buteljeringar ofta är): Doftar rågbröd, lite citrusdoftande såpa, dammigt, aning torv (eller snarare ljung), tallbarr och lingon Smakar liknande. Eftersmaken har tydlig citrus. Poäng ? 84 pinnar? Ytterst drickbart dock.
 8. Öppnar en gammal Glenfiddich pure malt från 70-talet, spännande.
 9. Gamla buteljeringar är ju dock alltid ett lotteri, de kan ju ha tappat smaken. Min erfarenhet är väldigt varierad.
 10. Kjell blir glad, eller framförallt hans kompis, hoppas jag.
 11. 3 x Vat 69 buteljerade på 60- o 70-talet, tillsammans med en Linkwood 12 yo från 70-talet, en Clynelish flora & fauna och en del annat billigt.
 12. Bäst i förhållande till pris anser jag Talisker 10 är, men om frågan är bästa whisky för under tusenlappen så landar jag nog på Ardbeg Corryvreckan eller Glengoyne 21 yo.
 13. Den europeiska whiskylagen tillåter andra träslag. Sen kan man konstatera att ek måste vara lämpligt för konstruktioner som inte ska släppa genom vätska, då det ju även var bästa träet för båtbygge (tänk Vasa)
 14. Enligt scotch whisky regulation 2009 så finns det fem skotska whiskyregioner: lowlands, highlands, spey, Islay och Campbeltown. Detta är alltså vad som står i aktuell lag, ursprungligen tror jag inte Spey var egen region men jag är inte säker. Tips på highlandwhisly? Jag skulle gå på Clynelish, Pulteney eller kanske Oban.
 15. När ett vin blir dyrt är ju väldigt subjektivt
 16. Att kalla Bookers trevlig är ett duktigt understatement. Inte många skottar som slår den, framförallt inte med tanke på pris.
 17. Vad gäller Grythyttan så har ju soppan vid bergslagens whisky tyvärr ibland tillskrivits Grythyttan. Verkar dessutom finnas ett antal personer som jobbar hårt för att svartmåla dem. Vad gäller whiskyn de hade på Örebromässan så var den väl fortfarande för ung enligt de jag känner som provat den. Men samlarobjekt lär det bli.
 18. Några unga sherrylagrade Tamdhu. Mest prisvärda whiskies man kan hitta?
 19. Laphroaig:en är inte prisvärd. HPn riktigt bra, Balblairen vet jag inget om. Men var Mitchers så dyr?
 20. Om detta är en typ av affär som täckts in av juridiken så ger juridiken dig bara rätt till pengarna tillbaka, och eftersom du inte betalat något så ... Visst, man kan fortfarande känna dig lurad men det är ju inte så att motparten avsiktligt lurat.
 21. Ska man göra ett desperat försök så är väl det att hetta upp en bastu till 70-80 C, se till att den är torr och sen in med whiskyn i lämplig behållare (en djup tallrik???)... jag tror inte på det, men kommer inte på något bättre, alternativet är ju att värma upp på spisen. Men det ska vara torr luft och varmt.
 22. Kom in för sent här bevisligen. Jag tycker Eagle Rate är bra, liksom Corners Creek. Wild Turkey rare bredd är bättre. Bäst är ju dock Bookers, men den tror jag inte ens går att beställa på SB.
 23. Knockando managers choice, skön sherry, men lite för ung
 24. Det är tyvärr "Port Ellen priser" på van Winkel family reserver rye på auktionerna, men den borde komma i ny version om några år (vad jag förstår destillerades nästan ingen rye runt millennieskiftet) . Men den fanns åtminstone rätt nyligen för rimlig peng på Bishops i Västerås.
×
×
 • Create New...