Jump to content
whiskyforum

heson

Vanlig medlem
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

heson last won the day on February 5 2015

heson had the most liked content!

heson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Det var väldigt trevligt. Mindre trångt än andra mässor, bara vid ett fåtal tillfällen var det för trångt för att passera i en gång, självklart var det fullt i vissa montrar nästan hela tiden (speciellt hörnmontrar). Jag fick vad jag ville ha, missade någon godbit. Priserna stämde inte alltid exakt, men det är ju ingen postorderkatalog så man får göra ett beslut på plats. På fredagen var det underprisade sortimentet slutsålt sedan länge men jag hade inga problem att fylla mina väskor. Slutsats: Se inte prislistan som en postorderkatalog, se den som reselektyr. De riktiga fynden är ändå inte de som ser bra ut på papper.
 2. Ja en liten skillnad, vissa sorter tar slut och finns bara fram till kl 18:01 på torsdagen.
 3. Bara så att ingen missar, pga strul med alkoholtilståndet flyttar mässan till Konsert och Kongress några hundra meter nordöst om centrum. (och ja, du kan räkna med att jag och Manakan är där alla tre passen)
 4. Ralfy testar inte whisky han inte kommer ge ett bra betyg (det är han tydlig med), det är inte för att de är för unga, han älskar ung whisky (om den är bra i hans näsa och han verkar ge bonuspoäng till ung prisvärd whisky). Han tycker helt enkelt att de är dåliga men vill inte säga det högt :-) (jag däremot gillar Darach ur) Disclamier: min norska är inte jättebra.
 5. Det går inte att blanda ihop förra årets datum med detta årets datum för Örebromässan då den förmodligen sker fredag och lördag. (29-30 skedde 2013 års örebromässa enligt min kalender)
 6. Jag handlar för att konsumera, en flaska av dem sorter jag provar, flera exemplar av favoriter jag hittar billigt. Har fyllt några skåp med godsaker att njuta av när sötebrödsdagarna är över.
 7. Jag ser gärna att Sofiero- och Lord Calvert- köpare sponsrar mina inköp, inte en chans att en specialbutik skulle kunna hålla samma priser som bolaget.
 8. Mankan och jag inbokade i en hytt under motorn.
 9. Efter resor till de ockuperade regionerna (värmland, skåne) har jag lärt mig att det kan vara svårt att som östgöte förstå de lokala dialekterna. På ett främmande språk blir detta ännu svårare. Jag tänkte därför träna lite inför en stundande skottlandsresa och önskar tips på träningsmaterial. Jag tänker mig filmer och kanske podcasts i intressanta ämnen som vänjer mig vid dialekterna. (inte diskussioner kring riksgränsförskjutningar) (felplacerat såklart? mod bestämmer och flyttar rätt om det behövs)
 10. Trist, min teori till det låga deltagandet är att det finns så många mässor och klubbar nu (även forumets samplebytarklubb), man behöver inte längre åka iväg en helg för att prova whisky utan kan göra det en torsdag. Jag är öppen för intressanta lösningar, samplepaket etc.
 11. Det kan ju vara så att det faktiskt kostar så mycket att småskaligt tillverka whisky.
 12. Det var ju min replik din spjuver.
 13. Vi får hoppas att de bygger dit fler nödutgångar, hela skutan skulle dessutom behöva en liten renovering.
 14. Jo, å andra sidan kan man se det som ett konstverk, dvs pluntan + reklamkampanjen.
×
×
 • Create New...