Jump to content
whiskyforum

rvh

Vanlig medlem
 • Posts

  2,219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

rvh last won the day on June 11 2013

rvh had the most liked content!

About rvh

 • Birthday 05/13/1966

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Öronvax, WSS och ÖMM

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Malmö
 • Intressen
  Whisky?

rvh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Reputation

 1. Skulle man bara gå på vad som skrivs på Facebook så vinner ja-sidan med 90% mot 10%, men det är nog inte så enkelt. Rädslorna som såtts från London står mot hoppet om friheten att få styra sig själv. Idag har Skottarna friheten i sina egna händer. De väljer om de ska våga behålla den eller lämna tillbaks den till London.
 2. Ryktena har florerat länge och när de bekräftades idag så kändes det väl mest som "jaha"... Vet inte hur bra den är men jag hade hellre sett en ny 17-åring.
 3. Det måste betyda att två personer bjudit nästan lika mycket. Buden ökar automatiskt med minimum budökning eller? Samma sak, fast inte lika mycket pengar, hände en av mina flaskor för några år sedan och då togs flaskan bort och hamnade i auktionen efter.
 4. Räkna med 2-4 timmar på varje destilleri beroende på typ av tur, med/utan provning, botanisering i shoppen, fotosafari m.m. Avstånden är inte stora på ön så från Ardbeg/Bunnahabhain till Kilchoman går att köra i lugn takt på under en timme, om man mot förmodan måste. Så två turer om dagen är inga som helst problem, även tre funkar. Trevlig resa!
 5. Så hur ska någon våga köpa en flaska då? Är det inte klarlagt ännu om problemet med tvåligheten endast drabbat vissa flaskor och i så fall vilka?
 6. Jag är allergisk mot tvål, parfym och lavendel. Vi var på Edradour 2007 och provade en sherrybomb i deras bar, enkom för att säkerställa att den inte smakade tvål innan köp och det gjorde den inte så det blev en flaska med hem. När vi ett år senare högtidligen öppnade och smakade så var det bara tvål i alla fall. Då blir man förbannad, precis som den gode Aflodal. Dock föranleder det ju frågan om, och i så fall hur mycket, det kan skilja mellan olika flaskor i samma batch? Kan det vara dåligt sköljda flaskor som är problemet eller är det endast som Aflodal antyder, dålig sprit eller dåliga fat. Laphroaig brukar inte göra dålig sprit! Kan det vara så att delar av batchen kan vara dålig medan andra delar kan bli bra? De som smakat denna Laphroaig har vad jag sett gett förhållandevis höga betyg, mellan 80-90p. Det känns inte som poäng man ger en tvålskadad whisky.
 7. Som att svära i kyrkan! Bra och sällsynt whisky är bra och sällsynt whisky och kommer alltid att kosta mycket pengar bland kännarna och på samlarmarknaden, speciellt som antalet intresserade hela tiden ökar. Massproducerad whisky utan ålder, ofta yngre whisky, inte sällan med sämre kvalitet är en del av framtiden men det kommer även fortsatt att släppas bra och sällsynt whisky som kommer att kosta mycket pengar. Bubblan är därför ingen bubbla så länge vi håller oss till bra och sällsynt whisky. Det svåra är att veta vad som är bra whisky, inte bara sällsynt. Vem som helst kan släppa, och släpper, sällsynt whisky, men är det bra nog? Ibland, ibland inte. Köpa grisen i säcken är ett annat uttryck som jag kommer att tänka på. Så har det alltid varit i Svedala men när släppen blir fler och fler så blir det självfallet svårare och svårare. Dessutom gissar jag att antalet riktigt bra fat att fylla bra sprit i blir färre och färre vilket bara gör det ännu svårare. Spännande och frustrerande på samma gång med andra ord. Och fortsatt jätteroligt!
 8. Jag svor över Taliskern också! Men det kommer väl annat gott så småningom! De sparar säkert det bästa till sist!
 9. Nu fick jag mycket blandade känslor här... Grabben är född 1997 och det var liksom nu det var dags för hans årgång... I snart 16 år har jag väntat... Men, med det sagt, en ännu äldre Lagavulin DE känns fantastiskt! Speciellt till ett pris på strax över 600:-!
 10. Jag hade inte direkt hört talas om Gutevin innan men nu vet jag precis allt jag behöver veta.
 11. Jag kan bara hålla med Peter! Därför köpte jag bara en. Batch 005 däremot...
 12. Ardbog Day på Ardbeg: http://www.whiskyskane.se/fi2013/130601.html
 13. Whiskymässa i helgen! :)

 14. Dyker upp både ikväll och imorgon. Vi ses!
×
×
 • Create New...