Jump to content
whiskyforum

rvh

Vanlig medlem
 • Posts

  2,219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by rvh

 1. Skulle man bara gå på vad som skrivs på Facebook så vinner ja-sidan med 90% mot 10%, men det är nog inte så enkelt. Rädslorna som såtts från London står mot hoppet om friheten att få styra sig själv. Idag har Skottarna friheten i sina egna händer. De väljer om de ska våga behålla den eller lämna tillbaks den till London.
 2. Ryktena har florerat länge och när de bekräftades idag så kändes det väl mest som "jaha"... Vet inte hur bra den är men jag hade hellre sett en ny 17-åring.
 3. Det måste betyda att två personer bjudit nästan lika mycket. Buden ökar automatiskt med minimum budökning eller? Samma sak, fast inte lika mycket pengar, hände en av mina flaskor för några år sedan och då togs flaskan bort och hamnade i auktionen efter.
 4. Räkna med 2-4 timmar på varje destilleri beroende på typ av tur, med/utan provning, botanisering i shoppen, fotosafari m.m. Avstånden är inte stora på ön så från Ardbeg/Bunnahabhain till Kilchoman går att köra i lugn takt på under en timme, om man mot förmodan måste. Så två turer om dagen är inga som helst problem, även tre funkar. Trevlig resa!
 5. Så hur ska någon våga köpa en flaska då? Är det inte klarlagt ännu om problemet med tvåligheten endast drabbat vissa flaskor och i så fall vilka?
 6. Jag är allergisk mot tvål, parfym och lavendel. Vi var på Edradour 2007 och provade en sherrybomb i deras bar, enkom för att säkerställa att den inte smakade tvål innan köp och det gjorde den inte så det blev en flaska med hem. När vi ett år senare högtidligen öppnade och smakade så var det bara tvål i alla fall. Då blir man förbannad, precis som den gode Aflodal. Dock föranleder det ju frågan om, och i så fall hur mycket, det kan skilja mellan olika flaskor i samma batch? Kan det vara dåligt sköljda flaskor som är problemet eller är det endast som Aflodal antyder, dålig sprit eller dåliga fat. Laphroaig brukar inte göra dålig sprit! Kan det vara så att delar av batchen kan vara dålig medan andra delar kan bli bra? De som smakat denna Laphroaig har vad jag sett gett förhållandevis höga betyg, mellan 80-90p. Det känns inte som poäng man ger en tvålskadad whisky.
 7. Som att svära i kyrkan! Bra och sällsynt whisky är bra och sällsynt whisky och kommer alltid att kosta mycket pengar bland kännarna och på samlarmarknaden, speciellt som antalet intresserade hela tiden ökar. Massproducerad whisky utan ålder, ofta yngre whisky, inte sällan med sämre kvalitet är en del av framtiden men det kommer även fortsatt att släppas bra och sällsynt whisky som kommer att kosta mycket pengar. Bubblan är därför ingen bubbla så länge vi håller oss till bra och sällsynt whisky. Det svåra är att veta vad som är bra whisky, inte bara sällsynt. Vem som helst kan släppa, och släpper, sällsynt whisky, men är det bra nog? Ibland, ibland inte. Köpa grisen i säcken är ett annat uttryck som jag kommer att tänka på. Så har det alltid varit i Svedala men när släppen blir fler och fler så blir det självfallet svårare och svårare. Dessutom gissar jag att antalet riktigt bra fat att fylla bra sprit i blir färre och färre vilket bara gör det ännu svårare. Spännande och frustrerande på samma gång med andra ord. Och fortsatt jätteroligt!
 8. Jag svor över Taliskern också! Men det kommer väl annat gott så småningom! De sparar säkert det bästa till sist!
 9. Nu fick jag mycket blandade känslor här... Grabben är född 1997 och det var liksom nu det var dags för hans årgång... I snart 16 år har jag väntat... Men, med det sagt, en ännu äldre Lagavulin DE känns fantastiskt! Speciellt till ett pris på strax över 600:-!
 10. Jag hade inte direkt hört talas om Gutevin innan men nu vet jag precis allt jag behöver veta.
 11. Jag kan bara hålla med Peter! Därför köpte jag bara en. Batch 005 däremot...
 12. Ardbog Day på Ardbeg: http://www.whiskyskane.se/fi2013/130601.html
 13. Whiskymässa i helgen! :)

 14. Dyker upp både ikväll och imorgon. Vi ses!
 15. Stort GRATTIS Box och stort GRATTIS Janne!
 16. För min del så har jag på senare tid blivit imponerad av Benromach, Jura och Bruichladdich och en aning besviken på Springbank (undantaget Hazelburn), Highland Park och Ardbeg. Håller i övrigt med om det mesta ni andra skriver. Det var ofta bättre förr när tillgången på bra (sherry)fat var större och när det buteljerades äldre whisky från exempelvis Ardbeg och Springbank. Det är helt klart ofta mer industri över det hela idag. Därför borde destillerier som exempelvis Benromach och Springbank kunna prestera bättre med sin småskalighet och kvalitetsfilosofi, bara de kan få tag i bra fat.
 17. Jag behöver en dosör som mäter upp 2cl, AKUT! Jag tycks nämligen ha förlagt båda mina... Ett plus om det går att lösa i Malmö under morgondagen. Hör av dig om du har en att sälja!
 18. Kul Jenz! Jag vill gärna vet allt, men vad jag kan komma på i frågeväg just nu så vill jag läsa om planerna på att bygga ut destilleriet, vilka releaser (och smakprofiler) som planeras (och när) samt om man tänker släppa andra flaskstorlekar än 500ml?
 19. Klockren kommentar Håkan! All eventuell tvekan huruvida whisky från två olika destillerier kan säljas som samma whisky med samma namn måste härmed anses vara undanröjd!
 20. Bra Magnus! En stor droppe urholkar kanske stenen bättre och snabbare än många små... Dock har jag nyligen påpekat för Systembolaget att jag fått liknande svar från dom redan våren 2011, att dom tagit till sig kritiken och ska bättra sig, men inget märkbart har hänt sedan dess. Jag tror det alltså först när jag ser det!
 21. Hämtade två flaskor Glenburgie 1990 igår. Nu är den tydligen helt slutsåld dessutom! Dags för nästa?
×
×
 • Create New...