Jump to content
whiskyforum

Bullie

Vanlig medlem
 • Posts

  3,950
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Bullie

 1. Min sista pava St Magda 19yo RM. Finns det några oöppnade kvar därute? Lika god som alltid, en av de 5 bästa malterna någonsin, alla kategorier (imho). Får se hur länge den räcker.... :/
 2. Hmmf, jo det har blivit några samples genom åren. Kan jag hålla isär dem idag? Kanske några som sticker ut, men njae, jag får nöja mig med att det har varit en sjuj***a resa. Som jag gärna skulle köra om igen, men vem vet, om ett par tre år kanske man brakar över till öarna med hojen. Ingen dum ide egentligen, bara slänga upp tältet bredvid ingången till vart destilleri en natt i taget. Sen vidare till nästa dagen efter.
 3. Har en pava som är destillerad året jag föddes och sedan buteljerad på min födelsedag 34 år senare. Pavan är en Balvenie Vintage Cask 1971, och givetvis öppnad. Ruskigt god!
 4. Här har ni något att fundera på. Om man skall jämföra destillerier, hur skall man då gå tillväga? Kärnan i mina funderingar är som följer; Är det bättre med ett destilleri som producerar en eller två OB som alltid håller en hög klass (80-90 pinnar om man nu skall börja harva med betyg å skit) ELLER ett destilleri som mjölar ut massa singlecaskar som varierar våldsamt i kvalite? Varför denna fundering då? Jo, det är ju alltid massa svammel om den å den buteljeringen, men till syven å sist, vill man inte ha en god pava som man kan köpa igen...å igen...å igen. Ja ni fattar nog vad jag är ute efter. Ja, jo, jag tycker det är förbenat gott med SC och specialare också, men det är vansinningt trevligt med en husmalt som man kan hinka utan tanke på plånboken. (Och tänk efter lite nu, whisky är trots allt kelternas svar på nordmännens vita sprit, made for the masses én massé) Hepp
 5. Men Roger då, din gamle uv. På med kängorna å vandra till nya jobbet. Ett stort grattis till dig och all lycka. Ser fram emot att få provsmaka det som blir Sveriges bästa whisky. Förutsättningarna är ju de bästa.
 6. Totalt urgröpt. Från över 70 pavor till 17 på ett å ett halvt år. Resten öppnas på en gång i april. Tjohejj, whisky was made to be enjoyed.
 7. Fredag kväll i ett mörkt och regnigt Skåne, efter en del vånda och beslutsångest, så bräcktes en pava Balmenach 27yo 1973 (OB) upp. (censurerat) god dricka, mycket torvsmak å inte ett uns rök. Som sagt, god fredagsdricka.
 8. Stort grattis Mejparn, å hälsa modern!
 9. Slog upp en pava Scapa 12 yo OB. (Ni vet den de hade innan 14-åringen) Blä... Fadd å smaklös, som att dricka utspädd flädersaft som legat i en mässingsbytta över natten. (Och jag avskyr fläder, då suger jag hellre på en bit mässing) Hur f a n kunde jag tycka om denna förr?
 10. Jo, 40% har blivit klart sämre, eller är det vi som fått mer goda under rocken? Hursomhelst tycker jag att den är en prisvärd malt som duger finfint till vardagsbruk. Nå, 43%-aren var en taxfree historia, som fanns att tillgå på Scandlines färjorna bl a. För ett par tre år sedan beslöt man att bara köra på 40%-aren, även på tax-free, och i den vevan köpte jag ett par pavor, som nu tyvärr är slut.
 11. För någon dag sedan rann de sista dropparna ur min sista pava Bunna 12 OB 43% (Hittar man fler tro? Eller skall man behöva stå ut med 40%-aren framöver?) En av de mest underskattade OB pavorna genom tiderna. Härlig peat utan rök. Jajjemän, Bunna är skööönt.
 12. Bräckte upp en pava Inverleven 1990 igår. Johodå, den satt som en smäck. Massiv pepprighet med sköna vårkänslor. Frisk och lite söt som maskrosvin. Varför, åh varför, har alla dessa Lowland destillerier gått i graven?? Kan någon ge ett vettigt svar på det?
 13. En pava Makers Mark och en platta med Volbeat räcker ungefär lika länge.
 14. Go go go Saddle and Sabre. Du sitter säkert i sadlarna i baren medan du hinkar skön Bourbon. När du är lagom tankad framåt niotiden knallar du upp Sveavägen och ramlar in på Anchor. Beställ ett gäng Guinness, luta dig tillbaka och njut av lite skön metal resten av kvällen.
 15. Tror jag skall börja köpa Makers Mark i kartong i stället för lösa buteljer. Ännu en tompava på hyllan. Bourbon rockar fett som slö-dricka. Sen närmar sig slutet för två öppnade Signatory-pavor.
 16. Men gudars, har ni inte fått den senaste informationen?? All whisky går ut den 23 januari 2010. Hinner ni inte hinka i er det ni har, skicka det till mig så ser jag till att göra det åt er. Själv har jag redan tömt av det mesta.
 17. Drog ett par stadiga new-makes innan jag åkte ner till stadens bästa pub för ett par bir tillsammans med en kär gammal vän. Hoppas fredagen blev lika lyckad för vännen! New make är något fantastiskt, bara så ni vet. Som man drack whisky från början, på riktigt så att säga. En brännande känsla är första intrycket, sen kommer det starka smaker utan lagringens avtrubbning. Just i detta fallet härliga pärontoner och maltsötma. Gudars, det här är bland det bästa som finns. Jag är helt övertygad om att detta skulle kunna säljas i jättemängder.
 18. Slog halsen av en av de sista standardbuteljeringarna där hemma igår. Lagga 16 på väg mot bottlekill. Har en ny giv på G, sparar bara specialpavor, köper å halsar standard. Funkar kalas.
 19. Jo, det var nog det. Och hans affär som låg lite off, i förhållande till centrum. Och visst var han snäll och givmild. Saknar den gubben, helt klart.
 20. Jo, kom igen nu!!! Fixa en fest så krökar vi skallen av oss på godsakerna.
 21. Detta var otroligt tråkigt att höra. Det är alltid för dj-vligt när det drabbar killar som David, som verkligen är en eldsjäl i whiskyvärlden. Detta påminner mig om när Stig i Köpenhamn var tvungen att klappa igen sin butik, också han en whisky-nörd (i all älskvärdhet) av rang. Vad är det med whisky och Danmark? Är det månne straffskatter och idiotiska importregler som slår ut dessa hjältar?
 22. Roger, käre gamle vandrande militär, jag kan inte se någon som förtjänade denna utmärkelse mer än dig. Inte nog med att du har kunskaperna och har viljan att dela med dig, du är dessutom en strålande kamrat och vän. Ett oändligt stort grattis.
 23. Har snart bränt varenda pava här hemma. Senaste offret blev Laffe Q-cask. Jo fy (censurerat) den gick ner den med. Å gott var det. Räckte i nästan två veckor. Snart bara fin-pavor kvar. Åhejåhå vilken fest jag skall ha på dem.
 24. Ett par pavor att leka med i kvall: OMC Pittyvaich 1990 16 yo OMC Craigellachie 1989 14yo
 25. Bullie

  Senaste köp...

  Ja jadrar vad ol ar billigt i Holland!!! Till grillfesten i kvall har vi kopt: en full back (24) med Hertog Jan (140 kronor) ett sexpack Hoegaarden Weiss (50 kronor) ett sexpack Grimberger Double (50 kronor) ett par tre Leffe 9 (11 kr/st)
×
×
 • Create New...