Jump to content
whiskyforum

MacNilsson

Vanlig medlem
 • Posts

  3,337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MacNilsson last won the day on June 12 2013

MacNilsson had the most liked content!

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Växjö maltwhiskysällskap

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

5,069 profile views

MacNilsson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Reputation

 1. Jag har av skäl jag inte begriper tillbringat ett antal dagar tillsammans med den mannen i Skottland....jag kan bara med dubbla streck stryka under på det en av Islays destillerichefer sa till mig. "he is the best whiskywriter money can buy".
 2. Om han höll en provning hemma i mitt vardagsrum och jag satt i rummet intill och hade tråkigt skulle jag inte komma. Han är en person med röd näsa och mycket stora skor.
 3. Lördagen den 29 juni smäller det i Ådalen igen. Box Whiskyfestival får whiskyvänner från hela Sverige att komma till en av världens största och roligaste sommarwhiskyfester. I provningstälten tar Box provledare Janne Groth, Roger Melander och Hasse Nilsson emot med riktigt roliga och annorlunda whiskyprovningar, det blir guidade visningar, underhållning och whiskyhappenings hela dagen. Självklart får du tillfälle att prova världens äldsta Boxdestillat och Clydesdale ställer upp och häller upp sina mästerliga godbitar. Självfallet kommer du också att mötas av de bästa Boxerbjudandena någonsin. Läs mer om festivalen, hur du reser och bor och hur du bokar provningar på www.boxwhisky.se Välkomna till Norrland i sommar Hasse Nilsson
 4. Vi gläds stort åt att kunna berätta att Janne Groth, tidigare Diageo, blir ny Brand Ambassador för Box Destilleri. Varmt välkommen Janne, du kommer att bli en fantastisk tillgång för Box och för den svenska whiskyn. Vårt provningsteam med Roger Melander, Hasse Nilsson och Janne Groth besöker gärna whiskyklubbar, företag och kamratgäng. Anmäl er till vårt nyhetsbrev, och boka gärna provningar. Läs mer på www.boxwhisky.se
 5. Kan berätta att när jag gick en destilleriutbildning på ett destilleri i Speyside så berättade destillerichefen att han på sitt förra jobb, för ett av de större bolagen, märkt om faten. Han sa att det fuskades mycket med ung whisky, en tvååring blev en treåring osv...däremot kände han inte till motsvarande på äldre whisky.
 6. Heder åt Symposion som ger oss något så ovanligt som en drastisk prissänkning på en whisky som redan tillhör de mest prisvärda på bolaget. The Ileach kapas nu från 355 till 299 kronor. Att hitta en whisky i den klassen under 300 är som att hitta ett gott vin under 30 kronor. Fantastiskt glädjande, bra gjort! Hasse Nilsson
 7. Gott nytt år till er alla Från warehouse no 1 in Smauland
 8. God malt och gott nytt newmake till er alla
 9. Nä jag skämtar inte...tycker verkligen att Stratha 1970 är en kopiöst stor whiskyupplevelse...men Micke har rätt, jag tappade den där sommarflighten ur minnet, den var så exceptionell att den spelar i en annan liga. När det gäller Glencadam är det bara att lyckönska en konkurrent (Tomp) till att ha fått ett av de mer intressantare destillerierna i portföljen.
 10. Årsbästa: (so far) Strathisla 1970 G&M Årets köp: Glenfarclas 2002 Årets destilleri: Glencadam Årets bästa whiskyklubb: Växjö igen ;-)
 11. Med all respekt för MM Awards, som jag tycker är den överlägset bästa köpguiden när något hissas där så kan man ge sig (censurerat) på att det är bra grejer. Till skillnad från andra biblar i branschen, men samtidgt kan jag tycka att det är lite synd att gossarna är så hårda sherrybögar. Awardens toppwhisky är ofta extremwhisky, whisky som sticker ut, flytande läder och gummiporr. Onekligen är det så att en medioker whisky som är mörk som synden och fylld av tunga smaker har större förutsättningar att tilldelas goda betyg än en finstämd bourbonlagring. Men som sagt, keep up the good work Robban och ni andra.
 12. Det som är riktigt intressant i den linan är att 25:an är så kopiöst bra, hade den som tvåa efter 1970 som var ren och skär sherryporr.
 13. Tack vänner. Det här ska bli oerhört roligt. Tänk att få jobba med sitt stora intresse och med en verktygslåda fylld av guld. Det kommer att hända mycket spännande saker framöver. Jag ska stå mitt i det och se till så att också ni gör det!
 14. Jag har betygsatt den blint tre gånger, 88,86 och 90
 15. Lite fakta i målet: Den här makalöst bra Glenfarclasen består av två fat...den är buteljerad av Manfred Kröger på Whizita, han har valt ut faten tillsammans med Gerorge Grant, Manfred är polare med Grant och lyckas handla direkt i lagerhusen. Buteljeringen är avsedd för tyska tobakshandlare. Den finns att köpa på flera håll, men mig veterligt inte i någon annan whiskybutik än Whizita. Manfred sa till mig förra veckan att jag köpte de sista, men han skulle samtidigt försöka köpa tillbaka från andra butiker som han skickat till.
×
×
 • Create New...