Jump to content
whiskyforum

mankan2

Vanlig medlem
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
  1. Hej Nu till min andra fråga i den här forumet. I vilket glas dricker ni ert favorit whisky? Kort med ett tjock kant eller ett tunt kant. Föredrar glas med former? Jag såg glasen som säljs i design torget som ska vara riktiga provningsglas för whisky destillerier men gillar inte dom. De har en så liten öppning att man kan slå näsan och inte få ut det sista om man inte halsar. Och den tunna kanten är inget jag uppskattar. Föredrar ett kort glas med en tungt botten och ett tjock glas för att så ett så litet klunk som möjligt när jag dricker, då jag kan njuta mer av drickan. Börjar känna mig kräsen lite efter jag har skrivit detta. :-)
  2. Med fanatiker menade jag att jag är inte kommer vara kräsen om någon serverar mig nått jag inte är van vid, och att ordna en samling på 150flaskor varav 140 är utanför systemets sortiment. Inget illa menat annars. :-) Jag brukar dricka blended på fester mest och burbon har jag inte provat många, någon amerikansk som jag tycket var för stark i smak och inte så gott. min fråga om tips var att jag gillar den sorten (Glenfidich) och om någon kände till nått liknande i karaktär och smak.
  3. Tack för alla svar och den trevliga välkomnande. Jag vet hur jag gillar mitt men tänkte bara öka mina kunskaper och se till att man inte missar nått riktigt bra. Är ganska ny ca 3-4år av drickan och tänker inte bli fanatiker med all kunskap men kul är det att lära sig lite till. Har hört att man ska värma lite drickan över ett ljus men har inte provat. Någon som har? Och någon tips på en singelmalt likt Glenfidich? Tack alla och jätte kul att få vara här.
  4. Hej, Jag vill fråga hur det är bäst att dricka ett glas. ska man lägga till några droppar vatten? och ska man kyla, värma eller ingen. fick ett par täljstenare för ett tag sen. ska man använda dom? tack för svar, förresten så dricker jag rent och med kylda stenar, tycker det är bäst att börja så, och fortsätta med samma stenar utan att kyla ner dom igen för andra omgången.
×
×
  • Create New...