Jump to content
whiskyforum

jonascarlsson

Vanlig medlem
 • Posts

  279
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jonascarlsson last won the day on July 21 2014

jonascarlsson had the most liked content!

About jonascarlsson

 • Birthday 01/05/1978

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Björkås Whiskysällskap, The Firm

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Luleå
 • Intressen
  Things that burns, make noise & explode

jonascarlsson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

93

Reputation

 1. Dom brukar ha en hel del intressant inne ibland, absolut värt att kolla in! Sist jag var där så köpte jag massor gott till löjligt bra priser. Allt är dock inte snorbilligt, men billigare!
 2. Hehe... drömma kan man ju! En sån lista har nog aldrig funnits sedan de började med Whisky Fair!
 3. Vi åkte på torsdagen. Det var kö, men från två olika håll. Dom som köade i trappen hade ju liten fördel, vi som kom med hissen hamnade direkt på efterkälken.
 4. Håller med, lottning är det enda rätta! Ett kösystem som fungerar (till skillnad från förra året) vore ju uppskattat om man nu verkligen måste köa. Stod bland de första i kön förra året, men hamnade ändå en bit bak i tjurrusningen som uppstod efteråt, och hur rättvist är det på en skala? Vi är många som tar ledigt och åker 100 mil enkel väg för att vara med på resan. Skulle alla vara berättigad en flaska av de bästa sorterna så skulle det ändå inte räcka!
 5. Med 99,9% säkerhet så, nej... tyvärr är den nog redan slutsåld överallt där dom inte har extrema överpriser! Vet dock inte hur det ser ut på Islay, men har för mig att den tog slut även på destilleriet ganska fort, men kan ha fel.
 6. I det stora hela så är priserna ganska lika... men mycket beror givetvis på hur pundet ligger. Det stämmer att SB inte sätter priserna, det är importören som gör det. Och dom vill ju i sin tur ha lite vinst av kakan givetvis, annars så skulle dom nog inte göra det dom gör. Fördelen är ju att vi har en aktör som tar in en sort vilket kan generera i stora volymer vilket i sin tur kan ge bättre priser, men som synes är så långt ifrån alltid fallet!
 7. Håller helt med! Eftersom det där med kösystemet förra året havererade kapitalt när det var kö från olika håll och när mässan öppnades var man tvungen att springa som en galning med armbågar i huvudet för att ta sig fram till montrarna, så är nog lotteri det enda rätta! Stämmer ryktena att Viking Line är så fyrkantiga i sitt agerande att de största utställarna och namnen i branchen hoppar av mässan så är det inte alls bra!
 8. Gissar att du hunnit testa vid det här laget... Men Jag tycker Uigeadail är en av de bästa Ardbeg som går att få tag på till rimliga pengar. Tycker att alla årliga specialreleaser från Ardbeg har varit ganska bra, men Perpetuum var en liten besvikelse. Släpper man en 200 års jubileums whisky så kan man ju ta till lite mer. Tycker den är väldigt lik 10 åringen i smakprofil. Inget dåligt i det, men säljer man den för knappt dubbla priset så får det gärna vara lite roligare. Laffe 15 och 18 är två mycket bra whisky. Man kan dock inte ha dom i samma provning då 15 åringen är betydligt mer tillbakadragen. 18-åringen är ändå några snäpp bättre.
 9. Laphroaig CS007 kostar drygt £32 som medlem i FOL, så det måste nog vara i särklass den mest prisvärda Laffen genom tiderna!
 10. Hur många poäng behöver man för det? Har shoppat upp drygt 100p och nu har jag 110p men aldrig fått någonting fraktfritt! CS007 är grymt prisvärd! Är den i närheten lika bra som 006 så är den grymt bra! Cairdeas brukar vara ganska svajiga tycker jag, aldrig dåliga men inte så ofta någon kioskvältare heller. Årets däremot tror jag kan vara riktigt bra. Bör dyka upp på SB i Augusti-September! (Om Sverige är en "selected market"!?)
 11. Laffe 15 är ett bra köp... Select tycker jag man kan skippa. 18 åringen som finns ute nu är så grymt bra som den är, så den borde man egentligen bunkra upp med innan den försvinner helt... om man skall tro alla rykten. För att ta nästa steg i smakvärlden så tycker jag du bör kolla lite på utbudet från oberoende buteljerare! Kvalitén kan variera lite men det är kul att se hur olika smakprofiler du kan få från ett och samma destilleri.
 12. Jag har en vinöppnare med gaspatron där du skjuter ner en nål genom korken och skapar ett övertryck i flaskan. Fungerar perfekt då korken gått av och man inte vill ha korkdelar i flaskan. Man får dock vara försiktig så att man inte får ett för stort tryck i flaskan, för då får du ett helt rum fyllt med whisky! En jag känner råkade göra så med en rödvinsflaska. Den personen var inte jättenöjd!
 13. Glendronach har en tendens att bli lite köttigare, 12 åringen är dock lite snällare än 15 åringen. Men gillar man köttig sherry så är GD ett självklart köp! Själv älskar jag dom!
 14. Aberlour 10 är ju ganska typisk Speysidare, så enklast är nog kanske att börja botanisera bland sherrymonstren runt den regionen. Glenfarclas kan vara riktigt trevliga.
 15. Kan ju lägga till Cadenhead's, Svenska Eldvatten, Creative Whisky Company, Jack Wieber, m.fl! Det är stabila buteljerare som inte vill riskera sitt goda rykte i onödan genom att buteljera dålig whisky!
×
×
 • Create New...