Jump to content
whiskyforum

Fingal

Vanlig medlem
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Fingal

 1. Jag såg detta för några månader sedan och mitt bestående minne var att de, vilket distilleri det nu var, betonade att det var viktigt att kylfiltrera singel caskbuteljeringarna. Detta för att bli av med överflödiga/onödiga fettsyror ur whiskyn. Lite tråkigt tycker jag.

   

   

  Janne

 2. www.08bolmers.se. Sveriges största Cigarrforum med trades och arrangörer av den eminenta megaherfen BASH :)

   

  Åkte dit ända från Umeå.. Väl värt mödan :D

   

  Helt klart värt att besöka. Man fick ju träffa Hool och en massa andra trevliga människor från hela landet med cigarrer som intresse.

   

  Kul att du hittat hit Hool, Janne GBG.

 3. Först hade jag lagt cigarrerna i en eller dubbla fryspåsar och knutit åt hårt, detta för att sakta ner vidare uttorkningen. Sedan hade jag köpt en humidor från humidor discount, när jag fått ordning på den med fukthalt hade jag lagt i cigarrena, fortfarande i påsen (det räcker med en nu) med knuten något lösare. Nu kommer väntan tills cigarrerna tagit åt sig så mycket fukt att de kan tas ut ur påsen och fortsätta sin acklimatisering lösa. Det kommer att ta tid räkna med ett antal månader upp till ett halvår. Varför så försiktigt då? Jo cigarrerna riskerar att spricka om de fuktas upp för fort.

   

  Istället för humidor kan man använda en tät plastlåda tex hammarplast smartstore som finns i många olika storlekar. Med plast låda får man försöka komma på något bra sätt för fuktreglering, köpa en fuktare från någon tobaksbutik tex. det viktiga är att det är en reglering så att det inte blir för fuktigt för då kommer det mögel.

  En hygrometer från Clas Olson kan vara en bra ide för att hålla koll på fukthalten, deras digitala brukar vara hyfsade.

   

  Janne

×
×
 • Create New...