Jump to content
whiskyforum

Mathias Nilsson

Vanlig medlem
 • Posts

  1,240
 • Joined

 • Last visited

About Mathias Nilsson

 • Birthday 10/22/1977

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Malt Whisky Society Ystad, Whisky Society Skåne

Contact Methods

 • MSN
  nilsson_mathias@msn.com
 • Website URL
  http://www.themaltwhiskyexplorers.com/

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Ystad
 • Intressen
  Whisky

Mathias Nilsson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Dagens lärdom; Om du putsar huset och hittar en glipa där getingar tar sig in och ut från vinden, täpp inte till den med en klick murbruk! Det finns tydligen många getingar därute som vill in igen...

 2. Årlig funktionskontroll av 4Motion - Med beröm godkänt!

 3. Har inga rekommendationer att komma med, men vill berömma er för ett bra initiativ!!! När jag blir 60 hoppas jag att jag får en sån present!
 4. Jag vill även slå ett slag för samples här på forumet. Tror nog att en vänlig själ kan plocka ihop lite roliga samples till ett värde av 400 kr eller däromkring! Visst, du kommer inte att få 70 cl, men du får smaka desto fler sorter och kan med hjälp av detta kanske hitta vilken smakprofil som passar dig så att dina kommande inköp blir mer i din rätta smak! Det finns många på forumet som kan hjälpa dig med detta!
 5. Låter som en kul idé, men om jag ska vara ärlig så tror jag att resultatet blir sådär... Men det är bara en gissning tills jag blivit "överbevisad"! Med det vill jag säga att jag vill ha ett sample (provsmakning) när ni testat klart! ;-) Det finns många faktorer som påverkar när en whisky mognar på fat, t.ex. att fatet "andas", vilket inte kommer att ske i en flaska med tät kork inbillar jag mig! Men kör på som ett experiment, ni behöver skaffa new-make/råsprit från ett destilleri och sen gå till den lokala snickaren för att få en bit ek i lämplig längd svarvad så att den passar i flaskans hals. Sen är det bara att testa på!
 6. Då jag har planer på att göra annat än att sitta vid datorn imorgon så vill jag ta tillfället i akt att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! Drick gott och med måtta!
 7. God Jul till er alla! Tack för ett gott whiskyår och jag kan inte annat än att instämma i föregående talares påminnelse om att julen är barnens högtid! Drick gott och njut tillsammans med nära och kära!
 8. Jag finns i Symposions monter båda dagarna! Vi ses!
 9. Hej på er och stort tack till alla inblandade på resan! Extra stort tack till Magnus såklart, men även Symposion och Kullaflyg, samt givetvis Gordon & MacPhail! Jag fick en födelsedag att minnas för lång tid framöver! Flaskorna som följde med hem var följande; STRATHISLA / 40YO / 43% GLENDRONACH / 20YO / 1990 / 50.1% / PEDRO XIMENES CC ARDBEG / 1993 / 43% BENROMACH / SINGLE CASK / Buteljerad på destilleriet för denna resan ABERLOUR a'BUNADH / CASK STRENGTH / BATCH ? GLENLIVET / SPECIAL BOTTLING / 55% / Buteljerad för denna resan BENROMACH / PEAT SMOKE MACALLAN / SPEYMALT / 9YO / 2000 Benromach Peat Smoke blev en gåva till svärfar som tack för att han ombesörjde hämtningen på hemresan! ;-) Speymalt Macallan var den som jag bjöd alla (som ville ha) på flyget hem! Vore kul om ni andra som bjöd på en stänkare på flyget hem kunde skriva vilka det var som vi drack? Det bjöds väl bland annat på en Tomatin for Inverness Airport och en Royal Brackla om jag minns rätt? Har någon dessutom lite info om den Exclusive buteljeringen som de bjöd på i butiken? Var det också en Tomatin...? Stort tack till alla!
 10. Ni som var med ifjol... Vad är planen? Ska man ta med en tom resväska och bubbelplast som man checkar in på vägen dit, och sen fyller man den med godis inför hemresan? Gäller "cash is king" eller funkar det lika bra med VISA kort? Fler tips till oss som är med på resan för första gången? Saker som man ska komma ihåg att ta med?
 11. Finns det någonstans där man kan se utbudet i deras shop för att kunna planera lite inköp? Eller man får vänta tills man är på plats?
×
×
 • Create New...