Jump to content
whiskyforum

Edvon

Vanlig medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Ort
    Göteborg
  • Intressen
    Musik, film, god mat och god dryck.

Edvon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Lite uppföljning (om någon nu skulle vara intresserad): Gick till systemet idag och inhandlade två mindre flaskor. Den första, eftersom att jag ville testa en blended, och dessutom en storsäljande "mainstream-whisky", en Famous Grouse 350 ml. Den andra, eftersom att jag ville ha en god single malt att testa den första mot, en Auchentoshan 12yo 200 ml. Jag började med The Famous Grouse. Och visst doftar den annorlunda än en single malt. Kanske lite sötare? Med någon droppe vatten i blir det inte mycket doft kvar alls. När det kommer till smaken... är den väl inte direkt äcklig. Men det smakar som att den - just blended med något. Tycker mig ana smaker som liknar någon helt annan sprit och helhetsintrycket blir väl sådär. Inte det värsta jag druckit, men jättegott är det inte. Next up: Auchentoshan. Jämfört med den förstnämnda doftar den fylligt och maltigt. Med någon droppe vatten i doftar den fortfarande ganska mycket. Smaken var riktigt nice, i alla fall om ni frågar mig. Smakade renare på något sätt, inte den här andra "spritigheten" jag upplevde i den första om ni förstår vad jag menar. Känns om att det kanske är en bra nybörjarwhisky, ganska ren och frisk. Passade mig som handen i handsken i alla fall. Mums! Två upplevelser rikare
  2. 10 cl kallar jag ett finfint smakprov
  3. Jag tackar ödmjukast för alla svar Småflaskor låter helt klart som en bra idé. Såg att Auchentoshan 12 Years finns på liten flaska, har läst rätt gott om den, verkar vara hyfsat snäll för en nybörjare också. Apropå "riktiga" glas - det tror jag mig inneha. Som jag har förstått det är det klassiska old fashioned-glaset, med bred rund botten och raka kanter, inte mycket att hänga i granen. Har istället ett gäng trevliga tulpanglas som jag tycker är nice.
  4. Hej! Edvin heter jag och detta blir faktiskt det första inlägget för mig på forumet. Jag började scrolla igenom den här forumavdelningen för lite tips, men inser att det nog är lika bra att skriva en egen tråd. Så här ligger det till: jag är ny när det kommer till whisky - men väldigt nyfiken. Frågan är bara, var ska man börja? Jag har testat ytterst få sorter, hemma hos mig står en enda flaska Glenfiddich 12, har utöver det testat mackmyras enklaste single malt och förmodigen ytterligare någon som jag inte minns namnet på. Jag tänker både på skotsk single malt, men även annat. Vad har ni att säga om blended whisky, irish, burboun och så vidare? Som ni förstår är jag ny och förvirrad och oerhört tacksam för alla tips. Och just det, jag har inte världens största budget, så vi kanske ska börja lite försiktigt, rent ekonomiskt... Tack på förhand!
×
×
  • Create New...