Jump to content
whiskyforum

Roger

Vanlig medlem
  • Posts

    1,425
  • Joined

  • Last visited

About Roger

  • Birthday 04/03/1967

Previous Fields

  • Whiskyklubb
    Växjö Maltwhiskysällskap

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.boxwhisky.se

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Ort
    Växjö
  • Intressen
    Whisky! (Har varken tid eller råd med fler intressen ;)

Roger's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Misstänker att jag har störst erfarenhet här på forumet i att lagra sprit på små kaggar. Visserligen mest 5, 10 och 15-litersfat. Lagring av redan färdig whisky på enliterskagge av medium rostad ek lär ge rejäla ektoner på ett par veckor. Andra och tredje gången du återanvänder fatet så får du en mer harmoniserad lagring. Jag tycker absolut att du ska börja med att ha vatten i fatet i 24 timmar innan du fyller på med whiskyn. Ta sedan prover regelbundet så att slutlagingen inte får går för långt.
  2. Med risk för att vara partisk, men det ser riktigt bra ut Bra jobbat Jenz!
  3. I vissa bra fat kan angels share vara uppemot 20% Jag har provat Daftmill på plats och de verkar helt klart ha koll på läget. Detr ska bli kul att testa deras första buteljering när den väl kommer.
  4. Roger

    Just nu drickes....

    Efter ett par glas med 50-åringar så var det dags för lite halvfabrikat. En vällagrad Westvleteren 12 sitter som ett smäck
  5. Du spelar i det goda laget Bunker! All heder att ta sig tid ( för det tar en j-vla tid) att administrera 80 förbokade flaskor som ändå garanterat skulle ta slut inom några timmar. Det är inte många som skulle göra det du gör. /Roger
  6. Grattis ingela! Nu är du äldre än jag igen Vi ses på Cinderella.
  7. Det stämmer med vad jag har hört på destilleriet. Efterfrågan på Laphroaig är större än vad man lyckas producera. Ett angenämt problem förvisso, men det har naturligtvis sina nackdelar för konsumenterna. Hade man låtit bli att koka orökt till blend-whisky så kunde vi kanske fått "riktig" Laphroaig till alla marknader? (även om jag gärna hade provat unpeated Laphroaig...)
  8. Nu är jag inte uppdaterat på vad som har hänt, men det låter minst sagt lite konstigt. Box ska inte bara ha bra whisky, vi ska vara trevliga mot våra kunder också. Slå mig en signal eller skicka ett mejl så reder vi ut det här. roger@boxwhisky.se Tel 070-552 76 98
  9. Du skulle ha tipsat om www.Banff.com Där finns det lediga tjänster
  10. Hör av dig om springbank 1964

  11. Se det som ett kvalitetstecken! Lite grumlighet i flaskan tyder på att den inte är så hårt filtrerad. I Bruichladdichs förra buteljeringsanläggning hade vi bara en bit nylonstrumpa på sugröret i sprittanken för att stoppa större kolpartiklar mm. Nu har man ett annat filter i anläggningen men det låter ändå alla smaker följa med ner i flaskan. Småfaten vi har haft med Box korttidslagrat på mässorna i år fick rinna genom en grov bommulsduk på sin väg till flaskorna. Då blir det ibland lite grumlighet, men det ser jag inte som något negativt.
  12. Jag brukade försöka hålla mig kring 100 öppnade åt gången. Nu är det nog tyvärr betydligt fler, men efter jul ska jag ta med mig ett hundratal till lägenheten i Ådalen där det råder akut brist på flaskor. Jag hinner ju inte med att dricka något hemma i Växjö...
  13. Nedlagda destillerier brukar vara ett bra köp. Men eftersom du förmodligen inte lär dricka upp whiskyn kanske du skulle köpa aktier i ett destilleri med goda framtidsutsikter? http://alternativa.se/aktiehandel/handla-aktier.aspx?url=http://market.millistream.com/alternativa/index.php/listor/details/248455
  14. Roger

    Just nu drickes....

    Nyss hemkommen efter en givande vecka på Stockholm Beer & Whisky festival, och då passade det alldeles utmärkt med en Westvleteren 12 som stått lagrad i garaget i två år. Om jag inte vore ateist skulle jag ha blivit en bra munk...
×
×
  • Create New...