Jump to content
whiskyforum

Sput-nic

Vanlig medlem
 • Posts

  370
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sput-nic

 1. Ett djupt antedag och sedan åkte korken ur! Kilchoman Single Cask Release. Sherry Vask. Cask no 3009 från 2007. Flaska nr 161 av 270. Doft: Fantastisk! Salmiak, havsstänkta klippor, gräddig vanlij, russin. Smak: Fortsätter i stil med doften, men även lite åt bränt gummi, bränt socker, salvia (!) och cederträ. Fantastiskt bra, speciellt för sin ringa ålder. Kilchoman är ett destilleri som man inte behöver sia om huruvida dess framtid kommer bli fantastisk. Den är redan just det! ...eller i siffror: 90p.
 2. Finns kvar lite varstans. Är inne på min andra flaska, den första höll lite väl kort tid. Långt över förväntan!
 3. Inga fel på Bosses smaklökar, utan precis som tidigare påpekats bara individuellt vad man gillar. Jag är fn. väldigt glad i Bowmore så fort de är över 15 år. Under tycker jag de är lite slöa. Har också märkt att Lagavulin 16 känns lite för söt och orkeslös den senaste tiden, vilket förvånar mig. Har alltid gillat den skarpt men nu är den inte längre lika fin. Största positiva överraskning i år är helt klart Ardbog, en höjdare!
 4. Korken åkte ur för första gången på Glenmorangie Traditional 100 proof, OB, 57,2% http://i.imgur.com/06kjoEW.jpg
 5. Har ni någon speciell sak som du skulle vilja göra/se/uppleva men inte haft möjlighet till än, trots ett antal genomförda destilleribesök? Själv skulle jag gärna prova på att fylla ett "skarpt" fat med new make. Och besöka ett sample room för att göra en egen vatting. Eller jobba ett par dagar på ett destilleri förstås.
 6. Då är det ett alternativ mao. Ska resa med föräldrarna så komforten är beroende på deras tålighet, själv promenerade jag i (dugg)regn från Glenfarclas till Dufftown förra sommaren. Så lite buss eller tåg lär jag väl stå ut med.
 7. Antingen flyg Sthlm (alt Gbg) till London sedan byte mot Glasgow, det är vad jag tänker mig normalt sett. Men hur är det att ta bussen mellan Edinburgh och Glasgow? Är det något att överväga?
 8. Planen är Islay med min ålderstigne far och mor i juni/juli.
 9. Måste ju även lägg till mitt livs första (dock inte sista!!) besök på Islay. Topp där var Lagavulin direkt från fat... Från 1957! Samt några fina direkt från fat på Bowmore som iom denne resa höjde sig rejält i min bok. 2012 var mitt bästa whiskyår någonsin! Men 2013 ska bli än bättre.
 10. Bästa upplevelsen var provsmakningen av Balvenie 50 (!), på plats under höstfestivalen med David Mair. Mäktigt!!
 11. Andersson, Machir Bay är inte fy skam heller. Något tunn jämfört med PC8 förstås men grym sett till ålder och pris. Slå till på PC8 vettja, och om inte annat så spara den tills du känner sig "redo" att kunna uppskatta det. Här blev det Bruichladdich Valinch 20 yrs följt av Laphroaig QC så här långt. Har en Laphroaig batch 004 som nog blir nästa anhalt.
 12. Andersson, välkommen hit! Det där mer stekt bacon är inte alls främmande för min del iaf. Och jag har inga allergier. Just bacon känner jag väldigt tydligt i Port Charlotte PC8. Underbar whisky! OnT: just nu är det Bowmore 15 Laimrig i glaset. Slainte allihop!
 13. På auktion: Glenmorangie traditional 100 proof 10 yrs och Aberlour (-Glenlivet) 10 yrs från 80- eller möjligen 90-talet. Någon som vet när Aberlour tog bort "Glenlivet"-suffixet?
 14. Öppnade med en egentappad Bruichladdich Valinch "El Classico" 20 yrs. Honungsmelon, ek och sherry. 92p - riktigt bra grejer! Tätt följd av Laphroaig QC vid grillen. Mycket bra grillwhisky.
 15. Jag var på Cragganmore förra sommaren. Litet, enkelt men trevligt. Inga rariteter i butiken, men 21 årig Cragganmore fanns iaf. Personalen var väldigt vänliga. Det var fullt i den lilla butiken när vi skulle vänta på taxin därifrån och det spöregnade ute - då bjöds vi att vänta i klubbrummet, så kom de och hämtade oss när taxin dök upp. Snyggt!
 16. Det låter ju som ett bra betyg. Har du lust att berätta lite om dina erfarenheter? Vad skulle du ge för tips till en förstagångsresenär till detta evenemang (som dock varit på många destillerier tidigare)? Vore jätteintressant att få höra från en som varit där en del. Tack på förhand!
 17. Någon annan än jag som ska dit? Eller som varit ett tidigare år? Vore kul med lite erfarenhetsutbyte!
 18. Jag har inte varit, men ska dit till hösten på Autumn Whisky Festival. Antar att det är liknande upplägg, så jag ställer mig till ThKas fråga... Någon? Spontant skulle jag satsa på klätt men inte överdrivet uppklätt. Dvs mörkblå sobra jeans, ljus skjorta och mörk kavaj. Passar så gott som alltid. Måste f-n i mig köpa kilt snart alltså.
 19. Japp, jag har testat den! Avgudar PC8 men tyckte faktiskt att PC9 var på väg åt "fel" håll faktiskt. Upplevde den som mindre oljig och "bacon-ig", vilket är vad jag älskar mest med PC8. Absolut ingen dålig dram dock. Kanske måste ge den några försök till, men första intrycket motsvarande inte förhoppningarna.
 20. Bowmore 15 yo Darkest. Riktigt behaglig, när man väl vant sig vid att den inte är lika rökig som det jag brukar inmundiga från Islay.
 21. Besökte Bruichladdich förra veckan. Måste säga att jag var väldigt nöjd och även imponerad av hur vackra deras pannor var. Härligt mörkbruna, vilket jag inte sett på andra ställen.
 22. Stämmer, men det gick att köpa den på destilleriet också. Åtminstone förra veckan. Testade den med vattnet från Laphroaigs källa dessutom. Grym tour. Ska försöka ha dig i minnet, men det kan dröja till den öppnas.
 23. Bowmore 30 yrs OB Kilchoman Inaugural Release 100% Islay Laphroaig 10 yrs Cask Strength Batch 004 Bruichladdich El Classico Valinch 20 yrs
 24. Är man duktig så kan man, precis som Ginger Willy på Bowmore, ta en hammare och slå runt om korken tills den ploppar ut. Man kan också använda en slags korkskruv som man skruvar i och sedan rycker i. Den släpper efter någon dm innan den slår emot i verktyget, så man kan få rätt bra kraft gentemot att dra med en vanlig korskruv. ...men man kanske måste veta vad dessa två heter för att få rätt? Det har jag ingen aning om!
 25. Ok, då är nog 10 år en siffra som "man" tagit som rimlig gissning, antar jag. Den som lever får se!
×
×
 • Create New...