Jump to content
whiskyforum

Nobody

Vanlig medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nobody last won the day on July 10 2016

Nobody had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Nobody

 • Birthday 03/03/1967

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Malmö
 • Intressen
  Isle of Islay, Only the fragrance makes me high!

Contact Methods

 • Yahoo
  acceptnobody@yahoo.se
 1. Tar mig själv en Ardbeg Perpetuum och smakar som en Ardbeg, Tung, Rökig och god! Hade turen att få köpa en Ardbeg Blaack Comitee Då arbetskompisen på kontoret gjorde beställningen på datorn där och han sa, Att de 1800 flaskorna tog slut på 40 sekunder. Det hade gått från 1800 till 500 väldigt snabbt och han hade där fått betsällt flaskan för att sedan direkt gå ned på noll flaskor.
 2. Använder datorn, Tyvärr går även det väldigt segt.
 3. Köpte 3st Dark Cove men blev besviken då jag tog en provsmakning, Var inte den tunga härliga Ardbegsmaken.. Tyckte mer att det var som en god Laphroaig.. Så gillar whiskyn men inte priset som är för högt för smaken min, Tar då hellre en Ardbeg 10 åring som är riktigt bra och kostar hälften, Samt går alltid att få tag på!
 4. Tänkte mer på att det rätta vattnet i flaskan är det vattnet som finns i samma område där whiskyn produceras. Sedan är inte alla whisky bäst vid ca 40%, Ardbeg Ten har 46% och den gillar jag skarpt och utan att ha extra vatten i..
 5. Senaste köpet var en Smokehead 18 årig och en Port Charlotte 10 årig. Tänkte ta och beställa en Brora 35 årig som de snart släpper på systemet, http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?artikelId=787930&varuNr=10149 Vad säger ni? Den 30 årige ska ju vara bäst. Det enda jag är lite emot i nuläget är procenthalten på 49,9%, Då kommer det behövas lite vatten att spä ut med. Vill ha min whisky färdigblandad, Då har man redan det rätta vattnet i flaskan och slipper fuska med kranvatten.
 6. Har en Port Ellen som är från 1982, En riktigt god Whisky men är ju ej värld de pengarna det kostar. Köpte den på systemet för nästan 1500 kr för ca 7 år sedan, Dålig koll kan vara längre tid. Fast har ej testat den Port Ellen som du länkar till, Goda grejor .. Och tack för tipset, Kanske köper den. )
 7. Återkommer med svar, Har endast den boken jag länkade till ovan, Har fått svaret därifrån. Råkade träffa på några som var kompisar med honom, När min kusin gifte sig. Absolut kul!
 8. Menar inget destilleri, Utan det handlade om alla Destillerierna. Var en lag som infördes, Renhetslagen kan den ha kallats men kan ta reda på det igen. Har kvar Boken, Där jag läste det. Var från Allt om Maltwhisky med Per Ellinger. En länk som ej är så possitiv om boken,...http://forum.whiskyforum.se/index.php?showtopic=2298&page=2
 9. Uppfattade fel hur man skulle tryckt på knapparna härinne men får hitta på något annat att skriva om... Varför tog de bort Laphroaig 15 årig?, Som var en favorit, Tyckte den var perfekt.. Ardbeg 17 försvann med, I ungerfär samma veva.. Sedan sa kompisen att de gjort om Bowmore Darkest Lagavulin var bäst när de gjorde den som ett test, Nu är testet över och rökigheten har minskats och när jag smakade den nya utgåvan, Så var själen borta och även jag som köpare. För egen del, Aldrig mer Lagavulin, Det grämer mig, Älskade den Whiskyn. Eftersom jag tryckte fel, Så tar jag mig en Whisky... Blev en Coal Ila och efter lite funderande, Blev det en Sherry Wood 1997.. Inte alls dum, Snarare tvärtom.. säg 90 P
 10. Tog mig också en Ardbeg Uigeadail, Ser ut som den jag har framför mig. En otroligt smakrik sak,Är just nu svävande (Har ej fötterna på Jorden) och sätter 95 P. Kompisen sa samma om den 10 årige, Bjöd honom på den och den 17 årige men han tyckte att den 10 årige var bättre... Bjöd honom på båda om någon skulle undra.
 11. # LasseL Var längesedan jag läste om det, Har för mig att det var mellan 74/75, Att de ej fick ta vattnet direkt från källan, Utan var då tvungna att filtrera vattnet innan det hamnade i Whiskyn. Som sagt, Länge sedan jag läste om det... men är ganska säker på att jag kommer ihåg rätt.
 12. Såg att du sökte en whisky från 1967, Har en men är tänkt att öppnas när jag blir slipper jobba längre, Förhoppningsvis innan jag blir ålderspensionär men ser mörkt ut just nu. Är från just denna tunna min lilla flaska kommer från. Länk..http://www.duncantaylor.com/images/news/cask_spring1_b.jpg http://www.duncantaylor.com/distilleries/springbank.htm, En Springbank 37 årig, Från 1967, Inköpt på Systemet. När jag hämtade ut min ädla dryck på Systembolaget, Så var personalen i närmast extas att bara få se flaskan, Blev allt behandlad med väldigt respekt.
 13. Låter helt underbart! Hade själv varit nöjd med att bara få smakat på 5 av dem, Man kan lätt bli..lite lätt avundsjuk. ) Ser att vi har samma smak, Ardbeg, Springbank den äldre utgåvan och Laphroaig, Har dock ej smakat på de från 70-talet som du gjort.. 1974 ändrade de ju filteringen, Vet ej hur mycket det har påverkat smaken?
 14. Vilken härlig färg. Man blir allt sugen! Tar mig då en 15 årig Laphroaig, Har tyvärr inte mycket kvar på flaskan och att köpa en ny har blivit dyrt.
×
×
 • Create New...