Jump to content
whiskyforum

deathstar

Vanlig medlem
 • Posts

  326
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by deathstar

 1. precis vid torget ligger en butik med ovanligt många Bruichladdich-buteljeringar, sedan fanns det några butiker längs gågatan. såg dock inget där jag inte sett på systemet/royal mile / whisky exchange.
 2. Ken Loach's nya film lovar ju minst sagt gott... http://www.guardian.co.uk/film/video/2012/apr/03/the-angels-share-ken-loach-trailer-exclusive-video hänga på biolåset då...
 3. det är inte Anders och jag som bryggt - vi fungerar som en independent bottler inom ölvärlden (än så länge!). Det är Mattias Hammenlind på Sigtuna och Patrick Holmqvist på Nils Oscar som satt ihop våra första tre öl, och de recepten kommer vi ha på plats på mässan. De öl vi kör först är en lakrits-stout från Sigtuna (delikatess-lakrits från en av Anders polare i Danmark), en IPA från Sigtuna som vi provkörde på Getaway Rock i somras och en helt magisk lager (ja, den är så grym) från Nils Oscar. Som sagt - kom förbi och morsa! Jag är där torsdagarna, första lördagen och andra fredagen som det ser ut just nu.
 4. glöm för guds skull inte att komma förbi och morsa vid FrEQuency-montern (vid Philipson Söderberg) där jag och Anders Fridén släpper våra första tre öl!
 5. I undergångsfilmen Day After Tomorrow plockar de fram en Balvenie 12yo i den skotska stationen när de inser att loppet är kört. Värt att notera är att karaktären Dennis avslutar allt med att skåla för Manchester United.
 6. ...jag drabbades av pinjemun i våras. bland det konstigaste jag varit med om, och mördande för whiskyprovning! har inte vågat äta sånt sedan dess!
 7. javisst, bra gammal whisky SKA vara dyr... men över en miljon för en flaska sprit är provocerande. jag är mållös, men det kanske också är en målsättning för Dalmore.
 8. Det dyker ju upp en 105-buteljering för 800:- som är mer lätthanterligt... kanske inte lika brutal som '73:an, men kultstatusen kvarstår!
 9. På onsdag släpps två tämligen stenhårda whiskies från Glenfarclas... Göteborgarna i In Flames har fått två buteljeringar, varav en är en 1973-single cask... (den andra en egen 105 cask strength). Min gissning är att de kommer ta slut rätt fort på systembolaget.
 10. För enkelhetens skull kör jag alltid till jobbet, oavsett varifrån jag beställt. Smidigt, praktiskt och alltid någon som kan ta emot varorna. Och receptionen har vant sig vid kluckande paket till Herr Hawkins, helt klart.
 11. Häll upp valfri dram, klicka på länken nedan och skänk ett par minuters tanke åt Ronnie.
 12. Som en hyllning till en av världens stora sångare; Caperdonich 38yo. RIP Ronnie Dio. ImI
 13. i avdelningen stärkelsenörderi så pratade jag med en bonde i Skåne (utanför Borrby), som berättade att han sålde det mesta av sitt korn till Skottland för whiskytillverkning. Tydligen har det svenska kornet högre stärkelse-output än det brittiska.
 14. Att, i ditt fall, bara skriva "Benriach" är en underdrift av nukleära proportioner! själv samlar jag 71:or som skall öppnas nästa år i augusti. Förutom det roliga destillerier som Glenugie, Glenglassaugh (bra artikel av MacNilsson i nya AoW) mfl.
 15. Efter förra veckans besök hos John Maclellan på Bunnahabhain dricks nu 18-åringen till stor glädje. En ovanligt bra Bunna.
 16. Jesus Bunker... 847 sorter? Det är din värld, vi andra bara lever i den! respect från Hawkins
 17. stämmer in med samtliga föregående talare: Gott Nytt År!
 18. mitt emellan boenden pga flytt och ej-färdigrenoverat hus, vilket innebär att flaskorna är nedpackade, så en snabbvisit på systemet gav en hederlig old-school Aberlour 10yo. Funkar utmärkt såhär en onsdagkväll!
 19. lyckades knipa en Glen Esk från augusti 1971 - det närmaste jag kommit min födelsedag hittills!
 20. Jag skulle kolla med Johan Magnusson (Fine Wines) som värderar åt systembolaget. han kan ge dig ett snabbt besked om äkthet, vad man bör göra med den mm. Lycka till!
 21. Here goes: På Hasses direkta inrådan (och önskemål om att jag borde byta kön): Linkwood 1959. Magisk. Såpass att jag premiärhandlade en på Kuttanens nya dator. därefter: Ardbeg 1976 Talisker 30 Jämnt skägg mellan Strathislan, Glenlivet 1959, Brora och Aberlour hos Thomas. Trevligt att springa på lite forumiter på plats också!
 22. Har kört en provning med båda de tappningarna, och visst; de är grymma... men inget slår Flora & Fauna-tappningen. I mitt tycke den bästa OB;n man kan hitta.
 23. kul, det ser ju onekligen otroligt bra ut på siten. det måste nog provas helt enkelt.
×
×
 • Create New...