Jump to content
whiskyforum

Herman

Vanlig medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Att skapa saker är ett stort intresse, från stort till smått.

  Samlar på klockor.

Herman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. Laphroaig hade jag väl kanske tänkt att börja med en Quarter Cask! Hm.. Prisvärd Amrut? Idag fick för övrigt första Japanen följa med hem, "Yoichi" 10, som ska avsmakas senare under kvällen!
 2. Gillar både Probe å Islay snuset men tycker ibland dom smakar lite för "tamt".Så ibland göra jag eget, köper prillan portion(prillan.se) sen är det bara att smaksätta efter eget tycke å smak.
 3. Själv blev jag lite sugen på Grythyttans när jag upptäckte sidan för någon vecka sen. Det är jag inte längre... Herre jösses!
 4. Jaha, gjort en liten reviderad lista. Växte visst med ett par flaskor... Highlands Oban Glengoyne 21 Speyside Glenlivet Nadurra Aberlour A´bunadh Glendronach 15 Revival Islands Highland Park 18 Talisker 10 Lowlands Auchentoshan 12 Bladnoch 18 Campbeltown Springbank Glen Scotia 14 Years Peated Islay Ardbeg Uigeadail Lagavulin 16 Laphroaig Japan Yoichi 10 Yamazaki 18 Rest of the world Kavalan Sherry Solist Hade från början bara tänkt att ha med max två från varje distrikt, och enbart Skottland, men men... Låter det som en bra bas att börja med? Gällandes nedlagda så funderar jag lite på Rosebank, Littlemill och St. Magdalene!?
 5. Kainen: Där fick jag lite att gå igenom, tack! Complex: Det är just det jag vill ha! Er åsikt om vad som är "basen" i de olika distrikten! Nja, det jag menar med aldrig öppnas ska väl snarare läsas: Sparas och öppnas för ett dunderkalas när man fyller 95! Bara 52 år kvar... GSL: Några intressanta förslag på nedlagda destillerier? Om vi bortser från ovan nämnda. Jonre: Glendronachen ser väldigt intressant ut! Lagavulin och Laphroaig har jag själv funderat på lite... Föresten... På vanliga "standardflaskor" som t ex Talisker 10 som jag köpte häromdagen, kan man på nåt sätt utläsa vilket år dessa är buteljerade?
 6. Har skrivit ihop en lite lista på vad jag tänkt att köpa(och vissa redan köpt) för att ha som ett "bassortiment", och start, på min lilla whiskysamling. Vill gärna ha feedback på vad ni tycker! Saknas något? Bör något bytas ut? Osv... Tanken(låter väldigt bra, precis så jag tänkte när jag började samla på klockor... ) med min samling är väl kanske inte att jag kommer köpa på mig flaskor som kostar 10tusentals kronor utan köpa whisky för att avnjuta och lära. Hellre många och olika än få och dyra. tror jag "Basen" ska representera dess olikheter som finns där ute i whisky världen. Men visst, jag kommer(har redan gjort) säkert köpa någon whisky någon gång som kommer stoppas undan å aldrig öppnas... Nåväl.... Auchentoshan 12 Ardbeg Uigeadail Glenlivet Nadurra Aberlour A´bunadh Highland Park 18 Talisker 10 Sprinbank, vilken? Macallan 12 Yoichi 10 Listan är ihopsnickrad efter läsande på detta forum!
 7. Hur lång tid brukar det ta innan man får sitt "bidder Id" från whiskyauction? Och om/när man beställer från utlandet, vilket leveranssätt är egentligen bäst. Air/land eller sea/land?
 8. Hej! Ber om ursäkt att jag inte hunnit svara. Tyvärr har mitt liv varit lite kaosartat både privat och jobbmässigt senaste tiden. Om du fortfarande inte varit iväg så hojta till på vad du vill ha för tips så ska jag delge dig vad jag kan. Men jag tycker definitivt du ska sikta på att besöka fler av öarna än bara Lewis. Eriskay är ju tex ur whiskysynpunkt ett historiskt ställe! Om du redan varit där så hoppas jag du njöt av den surrealistiska naturen, inte lyckades krocka med några vildhästar eller lösspringande får. Och att du lyckats hitta någon av öarnas icke officiella whisky sorter...
 9. När åker du och hur länge ska du stanna på Hebriderna? Delger lite tips när jag kommer hem å sitter framför datorn.
 10. Någon som har koll på hur många flaskor dom släpper i Juni? Och till vilket pris....?
 11. Tack pppetr! Kommer att uppdatera här under resans gång och dela med mig av mina erfarenheter. Finns en tanke på att ev fylla ett nytt10L fat varje år(totalt 3 fat) och då, precis som du nämner, givetvis återfylla fatet/n när det är klart. Men som sagt, det är bara en tanke än så länge...
 12. Nja, 5' kommer jag nog inte att lägga på en flaska! iaf inte till att börja med... Har alltid älskat whisky men det här med att samla är helt nytt för mig. Förut har jag haft kanske max 2-3 olika sorter hemma och enbart sorter som jag inte behövt haft ågren över om dom skulle råka ta slut en kväll i goda vänners sällskap.... Nu är väl tanken att jag ska lära mig mer om whisky, samt bygga upp en liten samling. Dels en del bestående av "drickbar" whisky, men även en liten del av "se-men-inte-röra" whisky! Starten på hela samlingen blev en Auchentoshan 12 och Smögen Primör(2 st). Har även ett eget 10L fat här hemma med tanken att göra helt egen whisky(se separat tråd vid intresse). Nästa inköp kommer nog att bli från just 76, då det är mitt födelseår. Kommer även försöka samla på mig whisky från "icke officiella" destillerier! Springer emellanåt på mycket gott på mina jobbresor utomlands! =)
 13. Det låter ju trevligt att 76 var ett kanon år för whisky! Blir att titta igenom whiskybase idag då. Återkommer säkert med fler frågor... Tack för hjälpen!
 14. Fick ett trevligt sms från bolaget igår att mitt ex fanns för avhämtning! Första Svenska förstautgåvan jag köper!
 15. Önskar köpråd på "bra" whisky från 1976. Allt är förvisso relativt men mottager gärna era råd om vad och varför! Hälsningar Herman
×
×
 • Create New...