Jump to content
whiskyforum

Swerobb

Vanlig medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Swerobb last won the day on February 18 2017

Swerobb had the most liked content!

About Swerobb

 • Birthday 11/11/1981

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • Intressen
  Japansk Whisky

Recent Profile Visitors

201 profile views

Swerobb's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

 1. Tack för informationen Håkan, hörde att Ardbeg Embassy krogen i Stockholm ska få in den på hyllan, blir att åka dit och pröva.
 2. Släpptes på bolaget 16 mars och tog slut på bara några minuter. Vore intressant och veta hur den är. Kommer den stiga i pris? om man ska försöka få tag på en flaska eller är det helt kört?
 3. Hej Testade Glenturret 1985-2006 / Signatory Vintage 55,6%. Gillade den skarpt, har försökt leta på nätet men den värkar knepig att få tag på. Någon annan som har testat den och kan rekommendera någon liknande whisky som är betydligt lättare att få tag på?
 4. Var i Japan i april förra året, ända jag hitta var Kirin Fuji-Gotemba 18 årig och nu verkar även den vara slut, resten var nas på hyllorna. Ska till Japan igen i september i år, får hoppas det kommer något kul till dess. Denna post är ju inte aktuell men iaf ...
 5. Har väldigt lite kvar i flaskan som jag köpte för ett par år sen, någon som vet om det kommer lanseras flera? Har försökt leta på nätet om det kommer släppas flera flaskor men hittar inget.
 6. Ser att dom ska släppa Lagavulin Distiller Edition 43% och Lagavulin 12y Special R 56,80% på bolaget 4 december. Då jag gillar Lagavulin 16 väldigt mycket så funderar jag på köpa någon av ovanstående. Vilken skulle ni köpa och varför?
 7. Ah, jo bra ölställe är inte helt fel, har sparat adressen så det stället kommer jag ha tid att besöka, det är sant som du säger kanske bättre och fråga sig fram på whiskybarer, kommer troligen ta en dagstrip till Yamazaki destilleriet, har läst att man kan pröva Yamazaki 25 vilket jag är nyfiken på då en av favoriterna är 18 åriga, vet inte hur ovanlig 25 åriga är om den kanske går att pröva på någon bar i Tokyo, återstår att se.
 8. Hej, åker til Japan i april och tänkte köpa med mig några flaskor whisky, någon som vet hur många flaskor man kan köpa med sig hem? Har hört att man bara får köpa med sig en liter sprit, det känns lite snålt. Undrar även om någon har lite tips på bra ställen Tokyo där man kan köpa whisky typ någon motsvarighet till systembolaget eller vad man vill kalla det.
 9. Testade alla 3 på Birka Cruise i lördags, White Sands var den som tilltala mig bäst, men kände inte för att spendera 600kr för den. För övrigt helt ok var dom men inga utstickare.
 10. Är ganska ny i whisky världen men har på senaste året testat mig fram ganska intensivt då jag funnit intresse när det kommer till japansk whisky. Yamazaki 18 för 600kr låter extremt billigt, pröjsade min flaska för 1200kr ganska nyligen. Om jag skulle ranka dessa skulle jag säga Yamazaki 18 som bäst sen, Miyagikyo 15, Yoichi 15, Taketsuru 21, Hakushu 18. Det är dom som jag har testat iaf som du nämner. Miyagikyo 12 är också god. Yoichi 20 är nam nam men inte värt det priset enligt mig.
 11. Swerobb

  Hakushu

  Är ingen expert men jag drack Hakushu heavely peated för några veckor sen på Akkurat här i Sthlm, den var god men inget jag skulle köpa, är inget fán av Hakushu än så länge har prövat 12 och 18 också, samma där dom är ok men inge mer. Skulle vara intressant och testa bourbon barell och sherry cask.
 12. Väldigt tacksam för svaren, @Lovikavante jag bor i Stockholm, kollade in Ardbeg embassy hemsida dom har lite att välja på där, blir att besöka. Yamazaki 18 blir jag nyfiken på, även Nikka from the barrel med tanke på priset. // Arrigato Gozaimasu!
 13. Hej, jag är ny när det gäller whiskey, var i Japan nyligen och är väldigt Japan nörd, är det några som kan ge lite bra tips för god japansk whisky, dom jag har hemma i barskåpet är Nikka Yoichi 15 år, Nikka miyagikyo 15 år, båda är väldigt goda, har hört att Suntory Yamazaki 25 år Sherry Cask är bra whisky, men går den ens att få tag på i Sverige ? Finns det någon bar/restaurang som man kan testa den? Hur som helst är tacksam för bra tips! Mvh whisky nybörjaren.
×
×
 • Create New...