Jump to content
whiskyforum

Pedda

Vanlig medlem
 • Posts

  2,520
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Pedda last won the day on July 16 2013

Pedda had the most liked content!

About Pedda

 • Birthday 02/24/1974

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Gothia Whisky Society, SMWS

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.whiskyflaskan.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  GÖTEBORG

Recent Profile Visitors

5,486 profile views

Pedda's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

59

Reputation

 1. Jag lyckades nypa en Kurre på Cinderella. Kjell, här kommer lite info: Olorosso sherry butt #7802 577 flaskor 19 nov. 1984 / 13 okt. 2014 29 år gammal 56,7% Selected by: Richard Keller, Marius Vestnes och Martin T. Smith
 2. Kilchoman Coull Point finns på World of Whiskies på flygplatsen, den säljs bara i dessa butiker. £49.99 Vet inte om den är bra, men det var väl det roligaste som jag har sett där på länge.
 3. Ja, 3 sherry och 1 wine. Winecask tog slut redan på söndagen har jag för mig och sedan bytte de till en Oloroso sherry butt. Som GunnarN är inne på längre upp i tråden så blir nästa en winecask igen.
 4. Det var två handfilled under Feis Ile. En riktigt tung sherrylagring och en redwinecask.
 5. Tycker att den är rätt tråkig. Bra men ingen kioskvältare på något sätt, köpte ingen flaska med hem.
 6. Säger som Hasse: Varför inte Smögen igen? Jag fyllde mitt igen i stort sett omgående efter att jag buteljerade.
 7. Hittade en länk som handlade lite om detta, HÄR.
 8. Hej, Vår North Highland 1995 Sherry Matured är single malt vilket framgår tydligt. Hade den varit spoonad så hade vi skrivit blended malt. :-)
 9. Jag upplever ingen tvål alls, däremot sötlakrits och blommiga toner, som vissa kanske upplever som tvål och parfym? Min högst personliga åsikt är att det är en rätt ok buteljering men samtidigt tycker jag att man kan/ska förvänta sig betydligt mer från en 23-årig OB-Laphroaig. Vill också poängtera att jag bara provat ur en flaska, uppenbarligen en inte helt ovidkommande detalj när det gäller detta släpp..-)
 10. Provade den under årets Feis Ile med Rachel Barrie i lagerhuset så den var kallare än vad jag ville ha den och dessutom hade vi provat en hel del andra roliga grejer innan men jag satte 90 pinnar på den just då. Tyckte att påminde en del om Laimrig men att den var lite ruffigare och mer opolerad om jag inte minns helt fel. Hur som helst; den var riktigt bra!
 11. Vinsil funkar klockrent. Jag har en som jag har med på varje provning jag har, man vet aldrig vad som händer när man öppnar gamla flaskor. Finns bland annat här: http://www.dryckesglas.se/Vinsil
 12. Provade den grundligt på Feis Ile och den är ok, men jag förväntar mig mer av Laphroaig Cairdeas. Den smakar Laphroaig som är spetsat med Triple Sec ungefär. Jag gillar annars Laphroaig väldigt mycket och har alla tidigare Cairdeas men för första gången åkte jag hem från Feis ile utan en flaska Laphroaig. Och köpte ingen idag heller.
×
×
 • Create New...