daza
Vanlig medlem-
Posts
29 -
Joined
-
Last visited
Profile Information
-
Kön
Man
-
Ort
Jönköping
-
Intressen
Whisky, TV/Film/Musik, Data/IT(Nätverkskommunikation)
daza's Achievements
Newbie (1/14)
4
Reputation
-
Premiärbesrällning från MoM. Linkwood 2005 GlMo b. 2015. A rare find, 52.2% en av 203. Denna var det jag var ute efter men nedan åkte ned lite spontant Glenallachie 2005 LsD b. 2014. Hepburns choice,46%. Sherry cask en av 431.
-
Hämtade ut Linkwood 1996 HL 16yo sherry butt 50% 1 av 407, old malt cask Linkwood 1984 DR 26yo bourbon cask 55.9% 1 av 306, individual cask bottling
-
Nikka Miyagikyo 15yo OB Blair Athol 18yo HL Old Malt Cask sherry butt
-
Bruichladdich bere barley 2008 50% OB
-
Yamazaki 18 samt en färsk laffe qc. Laffen får bli utbildningsmaterial för att lära mig göra whiskysås
-
Frugan kom hem från utomrikes med en glenmorangie dornoch samt aultmore 12, får man ju tacka för :-)
-
Sample av Longmorn SV 1996 17yo, 1st fill sherry cask. Det var godisdram det här :-)
-
Jag är intresserad av Nikka Miyagikyou, framförallt 15-åringen, men vore trevligt om någon här har testat 10/12/15 åringarna och har lite synpunkter på dessa tre?
-
Bowmore Laimrig 15
-
Glenfarclas 105 10yo 60%, sista slatten fick gå åt till att försöka underlätta förkyldningen
-
Första lite mera noggrant analyserande, börjar någonstans i skåpet, Glenlivet 18 yo 43% OB, 80p Ek och lite vanilj och frukt, men inget direkt komplext med flera lager i doft och smak...
-
Senast öppnade flaska. Korken åkte ur...
daza replied to lester's topic in Uisge Beatha - `Livets vatten´
Glenmorangie Nectar d'Or 12yo 46% fick lyfta på hatten efter att några slattar tagit slut -
Dubbelpost
-
Inväntar regnet och åskan med en HP Cask Strength edition 56% på balkongen
-
Tack för bra svar :-) Kan till viss del hålla med om färgen, ur kvalitetssynpunkt har den kanske ingen betydelse, mer att det ger lite hint om lagring etc... Men står det på flaskan att den innehåller färgmedel så tycker jag att helhetsintrycket blir lite sämre, finns det något att dölja i tillverkningsprocessen? Bytte en Bowmore darkest mot en laimrig pga av detta, utan att öppna darkest och smaka... /Daniel