Jump to content
whiskyforum

Elvox

Vanlig medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Elvox last won the day on September 7 2014

Elvox had the most liked content!

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Ingen än

Elvox's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Elvox

  Årtal??

  Hej Någon som har bra tips på hur man tar reda på när en viss buteljering lanserats? Frågan gäller inte "vanlig" sås som exempel HP18 Är intresserad av och köper därför gärna äldre lanseringar, helst OB men även från bottlers. Att buteljkoder kan användas som exempelvis G&M:s SC 999, har jag någorlunda hum om, men hur kul är det att veta att en glasflaska är tillverkad mellan 1979-1988. Jag tycker det är kul att veta vilket/vilka år en viss whisky är utgiven. Köper jag en 35 årig whisky som säljs som en 80-talsbuteljering så är det intressant att veta utgivningsåret och inte bara årtiondet. säg om releasen är 1981 då är ju såsen kokad 1946, det borde ju ge lite extra sköna slantar när/om man säljer. Om releasen i stället är 1989, ja då är whiskyn från 1954. det är iofs rätt häftigt men antar att droppar från 40-talet är strået vassare. Ofta står ju både datum för destillering och utgivning på flaskan, men stöter emellanåt på det här problemet och ofta är det svårt att få fram ett årtal. Så kort sagt, finns det nåt bra sätt att spåra lanseringar för äldre buteljeringar? Finns det nån bra sajt som tar upp sånt här? nån sajt som tar upp sånt för t.ex. Rare Malts, GM, Moon eller Signatory? En annan kanske jättedum fråga är, när man köper en flaska från utlandet så är kapsylen/korken ofta inplastad. Jag bryr mig inte om att ta bort plasten. Kan det vara skadligt på nåt sätt att naturkork möglar eftersom korken inte får luft eller på äldre flaskor är det ofta plåt eller bly som kapsyl. Ska jag ta bort transportplasten eller kan den sitta kvar?
 2. Tjena Jag är helt grön i ciggarens värld. Jag köpte ett helt kit för några månader sedan med humidor, fuktare, snoppare och rätt mycket blandade ciggarer i prisklass 50-100kr st. Jag köpte bl.a en ask H.P. Upman half corona och den gillade jag verkligen, har någon ett cigarrtips i den smakriktningen? En sak till, har problem med fuktaren, gör jag fel eller ska jag hotta den o köpa en ny. Man ska ju lägga fuktaren i blöt med destillerat vatten o slå bort överflödet, men då torkar humidoren ut på nolltid. jag måste fylla på mycket vatten och ställa den i botten i stället för att fästa den i taket på humidoren. Jag har grundfuktat den när den var ny. vad är problemet, det sägas att man ska fylla på en gång i kvartalet men jag får fylla på var tredje vecka? Vi har inte varmt hemma som torkar ut. Tack på förhand Richard
 3. Min personliga uppfattning är att Mackmyra är B-whisky och att Hven med tanke på sin ålder håller hög klass. Intresset överlag för svensk whisky är svalt internationellt. Danska whiskyn har nog högre anseende. Ta Glenfiddich´s Nordic oak som såldes limiterad, den svenska varianten är det ett svalt intresse för medans det är hetsjakt efter Kanadicken och Jänkaren. Från det ena till det andra.... Ardbeg Kildalton som släpptes kl. 10 idag var det inte lika stort pådrag efter som Supernovan. Men upplagan är iofs mer än dubbelt så stor.
 4. Nadurran är oerhört prisvärd, jag bjöd en Grantsdrickare på en förra veckan och hans min var obetalbar när han smakade. Han utbrast vad i helvete är det för någonting, faaan vad gott det är!!!!! Sen fick jag hämta flaskan och mobilkameran åkte fram. Jag tycker du ska lägga till Highland Park 18 för den är väl värd sina 700 spänn. Ska man bjuda en garvad whisydrickare och man inte vet på vad så ska man ta HP 18 för den tycker ALLA om!
 5. Hej Jag är en ensamryttare och ingen storskrivare. Jag känner bara inget behov att poängsätta eller diskutera färg o annat på en whisky. Däremot tycker jag det är väldigt kul med premiumwhisky och "svåra" utgåvor/årgångar, har också en förkärlek för 80-talsbuteljeringar av myndig whisky. Hur som helst så ville jag bara dela med mig av min erfarenhet från Whiskyantiques. Såg ett bra pris på en Moon import från "Animals" Dunglass 67:a 23y. Jag lade en order och betalade via Paypal. Detta var nu i onsdagskväll kl 22. I torsdags morse fick jag ett mejl att ordern var klar och en DHL-länk att följa. I fredags alltså igår förmiddag levererades whiskyn. Fattar ni, whiskyn har på 1,5 dygn levererats från Bologna i Italien hem till dörren Dessutom tillkom ingen frakt och flaskan var jättefint packad och tillika medföljde originallådan trots att denna inte var med i beskrivningen. Imponerad och nöjd!
 6. Har ett lysande exempel på ovanstående.. Har en 18 årig Macallan från -83 som är buteljerad -01. Minns att jag kollade bolagets priser några år efteråt och då låg prislappen på runt tusingen. Har inte kollat upp detta förrän nu och ser att näthandlarna begär runt 1000€ På auktion så kan priset både vara lägre och högre.
 7. För mig är den värd 1500!
×
×
 • Create New...