Jump to content
whiskyforum

MrTwister

Vanlig medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

MrTwister's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Jag verkar inte ha riktigt samma resurser att lägga på trevlig whiskey som många andra här. Men efter inrådan av en provledare så provade jag Ileach (som de gör reklam för här på sidan). Löjligt billig. I mitt tycke extremt prisvärd om man gillar rökig whisky. Det märkliga är att man inte får reda på var den destilleras. Troligtvis av något stort destilleri med överkapacitet. Är det någon som vet?
  2. Tack Patrik. Det stod en bra beskrivning där. En av anledningarna till att jag ställde frågan var att jag läste denna gamla tråd. Det stod en massa konstigheter där. http://www.whiskyforum.se/forum/index.php?showtopic=5485&hl=%2Bdefinition+%2Bsingle+%2Bmalt&do=findComment&comment=81230 Då provar jag en summering: Single Malt är Whisky gjord på endast korn och från endast ett destilleri. Blended Whisky består av 20-60% korn. Övrigt innehåll är andra spannmål. Någon som har annan åsikt?
  3. Jag tänkte rådgöra med er whiskyrävar. Jag är ny här så ni får ha lite överseende. Jag var på Whiskyprovning för några år sedan. Som jag uppfattade det så definierade provledaren "Single Malt" som en Whiskey endast gjort på korn. Blended Whisky är gjord på flera olika sorters spannmål. Efter det så har jag gått runt och briljerat med mina kunskaper. När någon i min närhet sagt att Blended Whisky kan vara minst lika bra eftersom skillnaden bara består i att det är fler maltsorter i Blended så har jag genast instruerat dem i vad som är rätt eller fel. Men nu läser jag på flera ställen på den här sidan att ni definierar "Single Malt" som Whisky med malt från ett destilleri. Hur ser ni på saken?
×
×
  • Create New...