Jump to content
whiskyforum

Smada

Vanlig medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About Smada

 • Birthday 10/05/1987

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  -

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Edinburgh, Skottland

Smada's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Smada

  Drink socially

  Ah Ja det behövs inte direkt fler sociala nätverk tycker jag, hehe. Kör till 90% för egen skull, men visst är det trevligt om någon man vet har god smak går in och ger betyg på något. Jag hade en lista på många öl jag druckit redan innan så det hjälpte, även om jag varit dålig på att skriva ned.. Uttryckte mig lite otydligt, menade att det var jobbigt att mata in vilka öl man druckit i efterhand när det var så många. Har dock behövt lägga till 2 i databasen också.
 2. Smada

  Drink socially

  Har använt den ett litet tag, och måste säga att jag är rätt nöjd. Dock har jag den mest som ett sätt att hålla kolla på vilka öl jag testat, mindre för den sociala aspekten.. Men så har jag inte kollat om mina vänner använder den ännu. Enda klagomålet är att den är lite bökig om man - som jag - vill lägga till öl man druckit tidigare.. La till ca 350 sorter när jag skaffade appen. Det tog en stund.
 3. Ah, intressant. Tack för informationen. Krüger från whiskyauction svarade idag och värderade flaskan till €50-100, vilket är betydligt mindre än de fick för sin. Intressant att de lade till en egen trälåda, som inte kom med orginalet. Hur jag kom över den.. Mja, har kontrakt på att inte säga allt för mycket, men jag skrev under ett par år för en av bloggarna. Med lite slutledning från mitt första inlägg kan du säkert räkna ut vilken. Genom det "jobbet" fick jag ofta flaskor och smakprov skickade till mig. Ganska trevlig hobby, som gjorde att jag ganska ofta fick ovanliga sorter att testa, men mitt riktiga jobb gjorde dessvärre att jag inte riktigt hade tid att fortsätta. Kanske tycker ni det är lustigt att någon som känner sig kvalificerad att skriva om whisky på en framstående blogg ens behövde fråga, men i ärlighetens namn har jag aldrig varit intresserad av att samla på flaskor osv. För mig handlar det om konsumptionsupplevelsen; smakerna, doften, färgen, förpackningen.. Har fördelen att bo i Skottland, så det mesta jag vill dricka kan jag hitta i en pub. Är den sen god nog blir det såklart ofta en flaska också..
 4. Hmm, vill minnas att Ola Dubh inte är 'bottle conditioned', så skulle inte tro att du får ut speciellt mycket av att lagras än längre stund. Nu frågade du inte mig, men personligen skulle jag i din situation öppna en idag skriva upp lite tasting notes, och lagra den andra i 2-4 månader. Ser själv fram emot att öppna min sista Mikkeller Santa's Little Helper, köpt för.. 4 år sedan, tror jag. Den första öppnades på julafton samma år som de köptes, de andra har jag lagrat och öppnar en varje julafton. Första var lite skarp, sedan dess har de rundats av avsevärt. Är dock lite orolig för att den sista är lite över sitt bäst-före datum. Men men, tradition är tradition.
 5. Tack för svaret. Ok lite mer än jag hade vågat gissa på, då, men känns inte orimligt. Hehe ja, kan tänka mig det. Jag får inte heller intrycket av att kampanjen gick så bra som de hoppats - det skrevs inte direkt så mycket om den utanför bloggarna som fick en flaska - men vet inte om jag skulle kalla det helt misslyckat även om det inte genererade så mycket försäljning. Det kan inte direkt vara oväntat att de som läser whiskybloggar inte är så mycket för Famous (även om jag personligen gillar deras 30 åriga).. Men det är alltid bra att ha en god relation med folk som når ut till konsumenten, och på den avdelningen tror jag kampanjen var behjälplig. Dyr var den ju inte heller.
 6. Ah, god smak här på forumet ser jag. Vill dock minnas att 16 är min favorit. Kom förresten på en till, lite nyare öl som kanske skulle vara av intresse. Den lanserades för ett eller två år sedan om jag minns rätt, och har för mig att Sverige vad en marknad de ville ta tidigt (träffade grundaren på ett event). Old Worthy heter bryggeriet, och även om deras öl inte är lagrad på whiskyfat så försöker de skrämma liv i den gamla Skottska "half-and-half" traditionen, dvs ölen är gjord för att passa bra med en singel malt. Tänkte att det kanske skulle intressera någon här också.. Mer information om bra parning osv kan ni få genom att emaila Nick på oldworthy (kolla här: http://www.scottishbrewing.com/breweries/hebrides/old-worthy.php). Är ni medlemmar i en större whiskyklubb kan ni säkert få över honom för en provning också. Trevlig och kunnig prick vill jag minnas, så skulle nog bli ett trevligt event.
 7. Bra påslag för lite färg, det.. Nångstans mellan en tusing eller två känns väl inte helt orimligt för Famous Goose, då? Naturligtvis handlar det om olika klass från början också. Ingen dum idé, skickade iväg ett mail så vi får se om han återkommer. Tack för tipset.
 8. Jag förstår det.. Vanlig whisky i ovanlig flaska är klurigt att värdesätta. Det är inte så att jag går runt i tankar om att få in stora pengar, antar att det handlar om någon tusing som mest och om man hittar rätt samlare. Tänker att det finns säkert ett par Famous Grouse entusiaster som har allt från deras standard, till deras 30-åriga och Famous Grouse Extra Quality, och allt vad de heter. För en sådan kanske denna flaskan skulle kunna vara en fin detalj i samlingen. Mest är jag nyfiken, som marknadsföringsstuderande, på hur mycket en ovanlig etikett och bakgrundshistoria kan påverka värdet på en väldigt vardaglig produkt. Om någon vågar komma med en gissning hade det varit intressant, men som sagt så förstår jag att det inte är helt enkelt.
 9. Hoj! Det finns rätt många att välja på här i Skottland, vet inte hur det ser ut att få tag på dessa på systemet med några av mina favoriter utöver de som nämts i tråden är: Ola Dubh 18 (HP-fat): http://harviestoun.com/our-beers/ola-dubh-18 Ola Dubh 16 (HP-fat): http://harviestoun.com/our-beers/ola-dubh-16 Ola Dubh 12 (HP-fat): http://harviestoun.com/our-beers/ola-dubh-12 Dark Island Reserve (HP-fat): http://www.ratebeer.com/beer/orkney-dark-island-reserve/66103/ Något sämre men ändå värd att testa om ni hittar: St. Austell Smugglers Vintage Ale (vet ej fat): http://www.ratebeer.com/beer/st-austell-smugglers-vintage-ale/128218/ Black Wolf 1488 (Tullibardine-fat): http://www.ratebeer.com/beer/traditional-scottish-ales-1488-premium-whisky-beer/59140/ Återkommer om jag kommer på fler..
 10. Smada

  Brewdog

  Det är väldigt svårt att säga om det är en bra "deal" eller inte.. Just nu skulle jag snarare se det som en rolig grej att göra, och egentligen är det bäst för oss som bor i UK - eftersom man får rabatt i deras barer samt på hemsidan.. Upp till 20% på sidan är inte att pinka på om man dricker mycket BrewDog. Du kan läsa en ganska bra (och lättillgänglig) artikel som summerar det hela här: http://www.thisismoney.co.uk/money/investing/article-2348203/BrewDog-Equity-Punks-crowdfunding-proves-instant-hit-drinkers--investment.html Så nja.. Skulle inte investera med målet att tjäna storkovan, framförallt inte på kort sikt.
 11. Hej alla, Den 1a april 2012 "släppte" Famous Grouse en ny whisky - Famous Goose. Enligt informationen jag har gjordes sex flaskor, vilka skickades till sex utvalda whiskybloggare. Även Lucas Dynowiak från Edinburgh Whisky Blog (en av de bloggar som fick en flaska) säger i en kommetar till sin "recension" att "apparently they only made six." Bild på flaskan finns i länkarna nedan. Uppdraget bloggarna hade var helt enkelt att hitta på en lustig recension och posta denna den 1a april. Innehållet är helt vanlig Famous Grouse, men etiketten har en gås istället. Den är väldigt välgjord i samma still som FG. Jag har en av flaskorna, oöppnad, med ett papper från FG där det står att denna flaskan gavs till XXX, en utav sex utvalda whiskybloggare, att det är ett aprilskämt osv. Själva whiskyn i sig förstår jag inte har något större värde - Famous Grouse är ju inte direkt dyr - men kan det finnas samlarvärde tack vare att det bara finns 6 flaskor? Vad tror ni, har ni några tankar på om den kan vara värd något? Vill inte sälja, är bara nyfiken egentligen. Några av bloggarna som fick en flaska (en del är rätt lustiga): http://www.whiskycritic.com/the-famous-goose http://www.masterofmalt.com/whiskies/the-famous-goose-blended-scotch-whisky/ http://www.edinburghwhiskyblog.com/2012/04/01/the-famous-goose/ http://whiskyforeveryone.blogspot.co.uk/2012/04/new-release-famous-goose.html OBS: Jag vet att det står "sold out" och £150 på Master of Malt, men detta var en del av bluffen. Den var "slutsåld" redan när de lade upp artikeln... PS. Ser att ingent tagit bild på baksidan - jag kan lägga upp vad det står där om det hjälper (minns att det bland annat står att Famous Goose innehåller bland annat 2 sorters whisky, båda är påhittade namn).
×
×
 • Create New...