Jump to content
whiskyforum

Lovikavante

Vanlig medlem
 • Posts

  1,091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Lovikavante

 1. Jag funderar på en spontan roadtrip längs kusterna i Skottland(inga öar). Den sker i så fall på egen hand och jag skulle önska tips på destillerier som har b&b's, hotel i så nära anslutning att jag kan ta mig mellan dessa till fots(för att kunna dricka och ha bilen stående). Jag har letat igenom flera ämnen men inte hittat något kring detta. De som jag undrar om i första hand är Old Pulteney och Glen Garioch. Tack på förhand
 2. Du ser dem säkert snart i valfri whiskygrupp på Facebook...
 3. Lovikavante

  Senaste köp

  Tog hem ytterligare några flaskor Plavac av Jako Vinos Stina Majstor från 2009. Ett tokigt bra Kroatiskt vin. Nästa vända blir det till att köra på 2011'an.
 4. Nej, eftersom vinglaset i sig inte påverkar vinet i någon positiv eller negativ riktning, utan på sin höjd bidrar till att nyansera smakupplevelsen, så är det inte nödvändigt.
 5. Stannar där... Fick i alla fall ihop En äldre 8-årig Garioch, en äldre 12-årig Springbank och ett par Bunna IB från 1990.
 6. Första halvan av auktionen var larvigt seg hos mig med.
 7. Kör ut en fråga till er som lägger lite tid i dessa trådar. Jag schabblade för några år sedan bort möjligheten att få tag på en uppsättning röd- och vitvinglas ur Kosta Boda-serien "Linné". Dessa står nu inte att finna i svenska butiker längre och har sedan länge utgått ur sortimentet. Jag undrar nu om någon har några bra tips på motsvarande modell av glas, då jag fortfarande har ett sug efter att uppdatera min servis i den här riktningen. Det finns massor av vinglas i denna stil(ej kupade), allt ifrån runda, kantiga, långa ben och korta. Det är dock tips som leder till ett sånt nära utseende till "Linné" som jag efterfrågar. http://www.didriks.com/kostaLinneS-500sq.pjpeg Tacksam på förhand!
 8. Ska jag gå efter ren prisvärdhet, "bang for your buck" så är Ardbeg Uigeadail och Old Pulteney 17 givna vinnare bland singel malten i den listan enligt mig.
 9. Webbsidan WhiskyAuction.com kräver ID och lösenord när jag vill komma till sidan. Dvs, jag kommer inte ens in på förstasidan. En liten enkel ruta dyker upp i anslutning till sökfönstret på webbläsaren(Chrome) och ber mig "logga in". Någon som är med om samma?
 10. Tja, beställningssystemet är helt enkelt inte utformat för att 1000 st nördar ska känna sig trygga med att få sitt, utan för att flera miljoner alkoholkonsumenter ska ha en möjlighet att boka vissa varor i hemmet istället för i butiken.
 11. Startade kvällen lite lätt med ta slatten ur min Port Ellen 1978 Rare Malts 60,5%. Ingen illa början direkt. Hoppar vidare med några droppar Highland Park 25 Cadenheads Small batch.
 12. Nu spekuleras det så mycket i Karuizawa att dessa har fått en egen tråd på WA...
 13. Talisker 30 OB 45,8%. Taliskers senaste 30-åring. Sjukt bra, och har fått 92 poäng av mig så här utan någon närmare analys. Tog inte med bedömningen av whiskyns färg då jag till min förvåning märkte att Talisker valt att färglägga denna batch!!? Omoget av dem får man väl tycka, men har det påverkat någon smak så har det uppenbarligen gjort det till det bättre.
 14. Inköpen på Cinderella blev i korta drag: Talisker 30 OB (2 st) Clynelish 14 OB Glenfarclas 21 OB (singerad) Glenfarclas 25 OB (singerad) Glenfiddich 19 OB Bourbon cask Glenfarclastappningarna har jag provat sedan tidigare, men de övriga tre var första gången, och jag är grymt imponerad.
 15. Bunnahabhain står högt upp på min lista över destillerier jag ska utforska ordentligt under året. Har provat mycket få därifrån än så länge.
 16. Blev några större drams under gårdagskvällen till matlagning och nedvarvning efter en lång helg på jobbet. Ardbeg 10 OB Macallan 18 OB Sherry cask Springbank 21 OB "tall bottle" Brora 25 Signatory C/S cask #1519 Port Ellen 25 OB 5th release På det hela taget en riktigt bra kväll.
 17. Vi är ett gäng från Norrtäljetrakten som åker på torsdagen.
 18. Jag tror det kanske snarare har att göra med att det är 10 dagar kvar fortfarande. Har tidigare år inte upplevt några påtagligt lägre priser på just auktionen runt jul.
 19. Det här året har mer fokus lagts på att leta efter och välja mellan diverse länge åtrådda flaskor, ofta från tidigare decennier. Mindre tid har lagts för att prova nytt. Dock finns det några som jag av olika anledningar valt att hålla kvar i huvudet. Årets mest lyckade inköp: Highland Park 8 OB Adriatic Import 45% Årets "köpa direkt efter sample": Brora 24 OB Rare Malt 1977 56,1% Årets "inte kunna köpa efter sample": Brora 40 OB 59,1% Årets överraskning: Mortlach 25 Cadenhead´s Sherry cask 56,8% Årets uppfyllda förväntning: Springbank 12 OB 57% Årets "varför har jag inte druckit detta tidigare": Glenfarclas 30 OB 43% (tillsammans med sina syskon 15, 21, 25 och 40) Årets särskilda omnämnande: Glen Garioch 15 OB Renaissance 1st Chapter 51,9% Årets bubblare: Craigallachie 13 OB 46%
 20. Det borde absolut finnas exempel på detta, även om den generella marknadspolitiska inställningen i världen givetvis gör det mer sällsynt(viss inflation eftersträvas, vilket gör att priser i sig sällan går nedåt).
 21. Det är inte så vanligt med så kraftiga höjningar kanske. Men Bolaget är ju inte påverkat av marknadspriser i den meningen att vi Svenssons trissar upp priserna. Inte heller av utmärkelser osv. Dock höjs ju priserna om det är så att producenten eller bolagets LEVERANTÖR höjer dem. Och DE höjningarna är ju i sin tur kanske påverkade av marknadsbilden. Bolaget i sig har ju av naturen inget intresse att ta ut vinstmarginal. Ett exempel är när Macallan 18 för några år sen höjdes från 800 kr till 1300 över en natt. Eller som nu nyligen när Highland Park 30 höjts från 3200 till 4400.
 22. Idag kom ett laddat paket: Springbank 12 OB 100 PROOF 50% Highland Park 30 OB 48,1% Mortlach 25 Cadenhead 1988/2014 Sherry cask 56,8% Brora 24 OB 1977/2001 RM 56,1%
×
×
 • Create New...