Jump to content
whiskyforum

sandsater

Vanlig medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sandsater

 1. Alla flaskor höll. Kort summering så var det enkelt att resa, taxi funkade bra, bussen/tåget detsamma. Strathisla var ett mycket trevligt besök, BenRiach likaså. Det blev inga fler besök, delvis för att resesällskapet (svärföräldrarna) var väldigt nöjda och glada med det vi gjort. Lördagen blev en lugn skön dag i Elgin, botaniserade runt på Gordon&McPhails. Glen Moray hade tyvärr lördagsstängt i april, iaf enligt deras hemsida, annars hade vi nog gått dit för någon slags provsmakartur. Alla var väldigt snälla och trevliga överlag. Trevlig natur och allmänt fridfullt. Det känns som att det finns många ställen att besöka om man skulle åka tillbaka till Speyside. Det har även börjat pratas om en resa till Islay i framtiden. Tack för hjälp och info. På återseende!
 2. Resan börjar lida mot sitt slut. Besök på Gordon&McPhail idag. Nu har vi med stor möda packat. Vadderat både inuti kartongerna och utanför. Någon som har bra/dålig erfarenhet av packning och om flaskorna brukar hålla bra?
 3. Inplanerat so far: Strathisla på vägen upp till Elgin, sen kör vi ett förmiddagspass hos BenRiach på fredagen. Stora turerna på båda. Är det någon som har något tips för dagsaktivitet helt fritt från Whiskey? Kan ju ta sig en bit från Elgin om det är värt resan.
 4. Tack för många tips. Sitter och försöker sy ihop ett schema nu. Vad gäller transporter, om man åker buss/tåg, är det enkelt att köpa biljetter? Måste man göra det i förväg eller kan man även göra det på fordonet? Hur är prisbilden för Taxi? Sträckan Aberdeen-Elgin lär vi åka tåg men för dagsutflykter från Elgin kanske det ofta inte är så mycket dyrare att köra på taxi då vi är fullt fordon (4 pers)? Om inte annat så är smidigheten lite extra värd också.
 5. Stora turerna, det är antecknat! Tror nog på det också, man vill ju liksom inte bara springa in, se en panna sprit koka, smaka och sen tack o hej. BenRiach har mina vänner besökt och dom hade haft en väldigt bra upplevelse. Något annat, allt mellan himmel och jord, som är bra att känna till väl i Skottland? Dom kör på fel sida vägen, så långt är jag med
 6. Hej. Vi ska till Skottland och Speyside inom kort. Vi kommer ha våran bas i Elgin. Jag söker tips på vilka destillerier som är "trevligast" att besöka. Kanske något som bjuder på det där extra från någon synvinkel. Allt från det mest genuina till det häftigaste stället eller något helt annat. Alla tips mottages tacksamt.
×
×
 • Create New...