Jump to content
whiskyforum

pasoleati

Vanlig medlem
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pasoleati

 1. Läste precis detta på kagge.com: Fat i svensk ek för lagring av skotsk whisky Nu har vi gjort vår första leverans av fat i svensk ek till Skottland. Det är en whiskytillverkare som har beställt sina första fat i svensk ek för lagring av whisky. Beställningen är unik i sitt slag, enligt våra uppgifter har svensk ek aldrig använts för lagring av skotsk whisky. Hmmm... Undrar vilket destilleri som vill experimentera? Någon som vet?
 2. Här har det varit tyst ett tag nu. Jag tar en ny bildfråga. Vart är vi på väg?
 3. Hmmm.... Ingen som drack hemmagjord snaps till sillen (och resten av julbordet)??? Hos oss dracks ingen köpesnaps. I år insöps följande: 1. Pors 2. Rönnbär 2. Knästorpsbäsk 3. Julsnapsen till kaffet (klassiker gjord på vaniljstång, kanelstång, kardemummakärnor, nejlikor och apelsin) Glada i hatten blev vi ganska snart
 4. Dricker just nu en riktig "julsherrybomb" (= Mortlach) med svärfar och svåger. Livet är allt härligt... Ha nu en GOD JUL, whiskyvänner
 5. Är det någon av er som varit i den här "butiken"? Kanske för svår? Kollade precis om "butiken" ligger kvar, men det verkar som HO har flyttat. Var där under våren 2004. En ledtråd: En av de stora leverantörerna av Whisky till Sverige dvs till oss alltså och inte till Bolaget
 6. Det ser ut som Blair Athol. Passerade destilleriet i somras med hela familjen.
 7. Stämmer bra... Mathias, någon ny klurighet på lager?
 8. Hmmmm... Det var kanske svårt ändå. En ledtråd: Ett av "Kildalton-destillerierna".
 9. Svårt eller lätt... Hos vilket destilleri hittar ni denna Spirit Still?
 10. Jag har en son, Simon, som nu är 2,5 år. Eftersom barn i den åldern härmar allt vad man gör och säger så gjorde jag ett litet experiment med honom. Lite bakgrund: Jag har en polare som lärde sin son att säga "pi" vid 2 års ålder genom att fråga honom: "Vad är 3,14?" Sonen svarade direkt: "pi". I mitt fall så visade jag Simon min bakgrundsbild på datorn, som är en bild på Ardbeg taget från den lilla stenpiren på baksidan (byggnaden med ARDBEG). Jag frågade honom: "Vilken är den bästa whiskyn?" pekade på bilden och sa Ardbeg. Efter två sessioner vid datorn fick jag svaret "Ardbeg". Det låter iofs mer som "AJDBG". Nu räcker det med att visa honom en bild på Ardbeg så säger han "AJDBG". Är det någon annan som provat något liknande eller är det bara jag som är galen?
 11. Inte så svårt... Det är Glenrothes. Jag var där med Henrik Aflodals gäng i maj i år. Mycket intressant besök. Vem kvinnan är vet jag inte? Någon annan som vet?
 12. Whiskyvänner, Jag har fått en förfrågan från en kollega angående värdering av gamla whiskyflaskor (mest blends). Vi talar om whisky inköpt i början av 1900-talet tex en John Dewar & Sons Old Scotch Whisky inköpt 1910. Jag behöver komma i kontakt med någon/några som kan ge en rimlig värdering. Några känner jag redan till som tex John Rose på Whisky Magazine och Sukhinder Singh på Whiskyexchange. Finns det fler lämpliga personer? Har någon av er e-mail direkt till John och Sukhinder? Hittar inget på nätet...
 13. Samma fråga kommer från mig?
 14. Jag får också passa på att gratulera en pinfärsk farsa! Jag har själv en liten grabb på 6,5 månader, Simon! Livet kan inte bli bättre... Njut så mycket du bara orkar... Tiden flyger väldigt fort förbi med en liten... Jag får också passa på att rekommendera Simons favoritleksak. Glöm nu alla tråkiga plastleksaker från TOYSRUS och liknande. 1. Ta ett styck plåtrör som innehållit en 5 cl flaska med Bruichladdich 2. Släng i ett gäng metallkulor modell mindre 3. På med lite slitstark tejp för att få locket att sitta ordentligt Vad blir nu detta? Världens bästa skramla, perfekt storlek för en liten hand, suverän att gnaga på och låter helt sagolikt mycket när man slänger den på golvet! Det är bara att tacka Bruichladdich för sin flotta plåtrör (och för sin suveräna whisky så klart!) Ser bra ut i whiskyhyllan och det enda för lillkillen när han är sur. Funkar klockrent varenda gång!
 15. En riktigt spännande Cognac och Pineaux-shop hittar ni på www.cognatheque.com Från hemsidan: Set in the center of the town of Cognac and the grande champagne vineyards, just a few yards from the statue of François l who was born in Cognac, for the last 25 years the Cognathèque has offered the widest range of cognacs anywhere in the world. The selection of about 400 cognacs and 50 pineaux on sale will enable you to discover all the different facets of cognac. Väl värd ett besök!
 16. Senaste köpet är en Longrow 8 år, Sherry refill, en Springbank Society flaska. Dock inte smakat den ännu... Återkommer med mina notes!
 17. Whiskyvänner, Jag har varit lite anonym de senaste månaderna, men det beror på följande: Jippi!!! Jag blev far igår kl 11.10 En son på 3428 gr och 52 cm lång, som mår finfint. Lite strul med amningen bara, men det löser sig nog. Frågan är nu vilken whisky jag skall skåla med? Har ni några bra tips på bra "födelsewhisky"?
 18. Är det bestämt att vi köper in Serependity som andelswhisky eller till nästa onlineprovning??? Den är ju väl värd att provas eller hur!?!
 19. Jag har precis köpt och smakat Macleod's Scotch Whisky Trail set med fem olika whisky från regionerna: Macleod´s Lowland Macleod´s Speyside Macleod´s Highland Macleod´s Island Macleod´s Islay Är det någon som vet vilka destillerier de kommer ifrån? Den från Islay skall komma från Lagavulin, men den andra??? Ganska OK whisky framförallt med tanke på priset för en 70 cl flaska.
 20. Talisker 25 år.... Mmmmm.. Vilken kryddig, eldig smak Lite kort i rocken bara (eftersmaken alltså).
 21. Visst är ofärgat bäst. Jag har provat flera olika blandningar/spädningar i vatten, etanol (labbsprit), i vodka, i flera olika whisky. Slutsatsen har alltid varit densamma oberoende av vad jag blandat sockerkulören i. Det mesta har helt enkelt blivit odrickbart... Ett antal, ganska många faktiskt, deciliter har, precis som hos er, hamnat hos reningsverket Jag får trösta mig med att jag fixat fest för bakterierna i bassängerna på Lunds reningsverk Det är för mig ett stort mysterium varför så många destillerier envisas med att blanda sockerkulör i sina Singlar. Vi talar ju om unika produkter med unika egenskaper från unika producenter. Varför då försöka standardisera sin unika produkt? Helt enkelt OFATTBART??? Det enda vettiga vi kan göra är att bojkotta whisky med E150 (så mycket som är möjligt i alla fall). Det enda sättet att påverka destillerierna är nog visa våra ekonomiska muskler genom att inte köpa standardiserade produkter. För mig har det blivit ett principbeslut. Visst kan jag kan prova färgad whisky, men jag lägger inte ett öre av mina surt förvärvade pengar på att köpa en flaska whisky med sockerkulör.
×
×
 • Create New...