Jump to content
whiskyforum

windom

Vanlig medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

windom's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Det fick bli Laphroaig 18, Highland Park 18 och Ardbeg Uigeadail på denna beställning. Hur står sig Uigeadail i förhållande till Ardbeg 10 och Prepetuum? Inledningsvis tyckte jag Ardbeg 10 var i rökigaste laget, någonting jag fick omvärdera i helgen då jag tog fram flaskan igen och tyckte den smakade utmärkt. Prepetuum satt som en smäck direkt, allra helst med en skvätt vatten.
  2. Ja, Lagavulin 16 hör till en av favoriterna också. Jag har lagt tyngdpunkten vid Islay/rökigt så här långt, just börjat utforska Speyside/Highlands nu. Tror det blir en Laphroaig 18 i alla fall, men ytterligare tips mottages gärna.
  3. Jag har varit intresserad av whisky i ungefär ett år nu och har med glädje jobbat mig genom Systembolagets standardutbud (har hittills köpt sorter i 400-600 kronorsklassen). Jag har hittat mina favoriter (främst Laphroaig 10 och kanske mest Caol Ila 12). Nu tänkte jag höja prisklassen lite (runt 1000:-). Eftersom jag verkligen gillar Laphroaig 10 har jag sneglat på 15 och 18-åringarna (som ligger runt 800:-). Nu är ju tycke och smak en subjektiv historia, men förutsatt att jag gillar Laphroaig 10 och Caol Ila 12, vilken tycker ni jag ska satsa på? Först i "duellen" mellan Laphroaig 15 och 18, därefter mottages gärna tips på fina sorter i 1000-kronorsklassen.
×
×
  • Create New...