Jenz Rönnow Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Lite svar på frågorna om den "instängda luften" i de samplerör som finns i shoppen. Den lite "syrliga" doft som finns när du öppnar sampleröret, kommer ifrån steriliseringsprocessen, och påverkar inte whiskyn vare sig i doft eller smak. Att skölja ur med vatten innan är egentligen att förstöra steriliseringsprocessen, och en annan nackdel är att det kan finnas vattendroppar kvar i röret när whiskyn fylls på, vilket medför att den kemiska balansen rubbas i whiskyn. Inget jag rekommenderar alltså. Det jag brukar göra innan påfyllning är att jag svänger röret ett par ggr i luften för att "lufta ur det". Enligt tillverkaren kan röret innehålla alkohol i år utan att plasten påverkas (och därmed förorenar alkoholen med partiklar) Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskystore Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 ...eller för kallt Men mer än plus 60 har man väl sällan i diskvattnet. Jag fick hem denna sorts flaska från Arsenal. Gillar den faktiskt. Riktigt, man sköljer ur dem med ljummet till varmt vatten, jag provade med 70 gradigt vatten och det gick bra, vid 80 grader blev det deformation, är det mer än 50 grader kan man inte hålla händerna i diskbaljan. Jag gillar den för storleken, vikten och att den är okrossbar, glas är bästa matrialet, kan kokas och limrester kan tvättas bort med aceton men med nackdelarna som nämns först. OBS: aceton får ej användas på plastflaskor, röd eller t sprit går bra att ta bort limrester med, även kemisk ren bensin fungerar men t spriten är att föredra. Själv använder jag en kombination av de olika flaskorna, tiden får utvisa vilket matrial som är att föredra, starkare och lättare glas vore nog det optimala. Vänliga Hälsningar Kjell Öberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkusNilsson Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Lite svar på frågorna om den "instängda luften" i de samplerör som finns i shoppen. Den lite "syrliga" doft som finns när du öppnar sampleröret, kommer ifrån steriliseringsprocessen, och påverkar inte whiskyn vare sig i doft eller smak. Att skölja ur med vatten innan är egentligen att förstöra steriliseringsprocessen, och en annan nackdel är att det kan finnas vattendroppar kvar i röret när whiskyn fylls på, vilket medför att den kemiska balansen rubbas i whiskyn. Inget jag rekommenderar alltså. Det jag brukar göra innan påfyllning är att jag svänger röret ett par ggr i luften för att "lufta ur det". Enligt tillverkaren kan röret innehålla alkohol i år utan att plasten påverkas (och därmed förorenar alkoholen med partiklar) Låter bra, tack för info'n! Markus Nilsson Whiskynörd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herrober Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Har ett 70-tal, bruna, diskade, med skruvkork, 3 cl till salu för 4:-/st + ev frakt. Kan hämtas i Varberg eller möjligtvis i Göteborg. PM! 3 kronor styck? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordArdbeg Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 har länge kan man ha ett sample i plast rören som säljs i shoppen innan de påverkar innehållet? Jens Carlsson ardbeg committee member www.persuader.nu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenz Rönnow Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 har länge kan man ha ett sample i plast rören som säljs i shoppen innan de påverkar innehållet? Enligt tillverkaren kan röret innehålla alkohol i år utan att plasten påverkas (och därmed förorenar alkoholen med partiklar) Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts