Jump to content
whiskyforum

Något att fundera på


Recommended Posts

Här har ni något att fundera på. Om man skall jämföra destillerier, hur skall man då gå tillväga?

 

Kärnan i mina funderingar är som följer;

Är det bättre med ett destilleri som producerar en eller två OB som alltid håller en hög klass (80-90 pinnar om man nu skall börja harva med betyg å skit) ELLER ett destilleri som mjölar ut massa singlecaskar som varierar våldsamt i kvalite?

 

Varför denna fundering då? Jo, det är ju alltid massa svammel om den å den buteljeringen, men till syven å sist, vill man inte ha en god pava som man kan köpa igen...å igen...å igen.

 

Ja ni fattar nog vad jag är ute efter. Ja, jo, jag tycker det är förbenat gott med SC och specialare också, men det är vansinningt trevligt med en husmalt som man kan hinka utan tanke på plånboken. (Och tänk efter lite nu, whisky är trots allt kelternas svar på nordmännens vita sprit, made for the masses én massé)

 

Hepp

Counting all the assholes in the room,

well I'm definately not alone...

 

And ye, I'd rather drive my Harley

Link to comment
Share on other sites

Kan man inte på vanligt svenskt manér, både få äta kakan och ha den kvar? Det ena behöver väl inte utesluta det andra, eller vill du att man skall ta ställning? Måste jag välja så går jag nog på nya upplevelser snarare än några få återkommande. Men jag gillar dock Lagavulin's val av få och bra utgåvor mera än Bruichladdich's gödslande. Ett lagomt svenskt svar :doh:

Benny Ingman, Karlstad
Carlstad Whisky Connoisseurs - CWC

Söker sample av: Brora 1970-1972

Link to comment
Share on other sites

Kul att "höra" från dig.

 

Måste man jämföra skulle jag vilja fråga?

Kan man inte bara dricka och njuta av bra, bättre och j-ligt bra whisky? :g:

Jag försöker i alla fall göra så. Låt bli det man vet är "dåligt" alltså.

P-M Odsäter

Min Whisky Sida

Link to comment
Share on other sites

Det är det som är fördelen med att vi har en whiskybank där man kan lägga upp samples till försäljning för att kunna "bli av" med det som blir

över efter provningar eller liknande, och att man kan köpa samples för att veta vad som är värt att köpa ett helrör av eller att man bara vill

samla på sig erfarenhet. Detta görs av forumiter hela tiden, samtidigt som man har några OB i sitt barskåp som sitt egna standard utbud.

Som tidigare talare har sagt, varför utesluta det ena och bara hålla sig till det andra? :blink:;)

Patrik Törnqvist, Helsingborg.

Link to comment
Share on other sites

<br />Det är det som är fördelen med att vi har en whiskybank där man kan lägga upp samples till försäljning för att kunna "bli av" med det som blir <br />över efter provningar eller liknande, och att man kan köpa samples för att veta vad som är värt att köpa ett helrör av eller att man bara vill <br />samla på sig erfarenhet. Detta görs av forumiter hela tiden, samtidigt som man har några OB i sitt barskåp som sitt egna standard utbud. <br />Som tidigare talare har sagt, varför utesluta det ena och bara hålla sig till det andra? <img src='http://forum.whiskyforum.se/public/style_emoticons/default/blink.gif' class='bbc_emoticon' alt=':blink:' /> <img src='http://forum.whiskyforum.se/public/style_emoticons/default/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /><br />
<br /><br /><br />

 

Håller med Puttriken. Njuter själv av att jag kan så småningom utöka mitt eget skåp med säkra och välkända (ob) buteljeringar och ändå samtidigt njuta av nya erfarenheter via whiskyteket!

Niklas Kronberg

Friends of Laphroaig

Ardbeg committee

The Glenlivet Guardians

Link to comment
Share on other sites

Att jämföra det lämnar jag därhän, men jag förstår vinkeln, fanns det fler destillerier med kalasbra standardmalter till standardpriser ( runt femhundringen och helst under ) så vore vi ett steg närmare nirvana, det vore helt enkelt en whiskynerds drömscenario.

Vänliga Hälsningar

Kjell Öberg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...