Jasko80 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 (edited) Strosade runt i Saluhallen i Göteborg igår! Hittade hos flickorna Kanold riktigt god Chokladtryffel med smak av whisky! De hade tre sorter gjorda på Mackmyra, Ardbeg och Laphroaig den sist nämda blev favoriten! Kan varmt rekomendera tryffeln! Någon mer här på forumet som har tips eller recept på efterätter med smak av Whisky? Edited May 15, 2011 by Jasko80 1 Jasmin Kliko , Olskroken "jasko80" The Glass Can Be Half Empty or Half Full...... As Long As There`s Whisky In It Ardbeg Committee Member Collector of Kilchoman and Kilchoman Club Member The Scotch Malt Whisky Society Member Friend of Laphroaig Beer Isn`t Everything, but it`s pretty (censurerat)ing close Link to comment Share on other sites More sharing options...
hotshot Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Strosade runt i Saluhallen i Göteborg igår! Hittade hos flickorna Kanold riktigt god Chokladtryffel med smak av whisky! De hade tre sorter gjorda på Mackmyra, Ardbeg och Laphroaig den sist nämda blev favoriten! Kan varmt rekomendera tryffeln! Någon mer här på forumet som har tips eller recept på efterätter med smak av Whisky? En mycket god tryffel som jag gjort med många olika sorter, dock tycker jag att det blir godast med Ardbeg. Ett tips, gör dubbel sats direkt 1 dl vispgrädde 250 gr mörk choklad (ju större kakaohalt desto bättre, går även bra med de olika högprocentiga chokladen i godishyllan dock max 70 % cacao) 1½-3 msk (valfri whisky helst rökig) Jag lutar nog åt 3 msk då jag gillar smaken 1. Koka upp grädden i en kastrull 2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i kastrullen. Låt dem mjukna och ta sen bort kastrullen från värmen. Rör om till chokladen smält. 3. Tillsätt whisky. Låt smeten kallna och stelna. Rör gärna om då och då så inte fettet stiger till ytan.4. Forma kulor och rulla i kakao (eller doppa i smält choklad och sedan rulla i kakao). Förvara svalt i burk med lock. Christer Sjölin Lindmätargatan 9 72346 Västerås 0705455745 Aros Uisge Beatha Society Slainte Intresserad av Glenfarclas Family casks Kontakta mig om du vill sälja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasko80 Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Tack för tipset! Skall prova den till helgen! Jasmin Kliko , Olskroken "jasko80" The Glass Can Be Half Empty or Half Full...... As Long As There`s Whisky In It Ardbeg Committee Member Collector of Kilchoman and Kilchoman Club Member The Scotch Malt Whisky Society Member Friend of Laphroaig Beer Isn`t Everything, but it`s pretty (censurerat)ing close Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenz Rönnow Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Nu blev jag allt riktigt sugen! Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Fick detta recept av en som brukar göra en större mängd tryfflar inför jul... och dom är riktigt goda! Jag provade detta förra året men misslyckades lite (chokladen skar sig) men gott blev det i varje fall Whisky Tryfflar. ca 200 st (10gr/st) Mörk choklad 77%. 1 kg Vispgrädde 5 dl Whisky. Eftersmak 1 1/2 dl eller mer. Kakaopulver 100% 1dl Arbetsgång Smällt chokladen över vattenbad, det får inte bli för varmt. ha spisen på näst lägsta. Koka upp grädden, låt den småkoka i 2minuter. Låt den sedan svalna, häll sedan grädde på den smälta chokladen. Rör sedan ihop det VÄLDIGT försiktigt, får ej vispas. Ha sedan i Whiskyn lite i taget. Häll sedan smeten i en fyrkantigform. Låt sedan stelna över natten i kylskåpet. Sedan är det bara att stycka upp den i 10 gram, per bit. Rulla sedan tryffeln till kulor. Direkt därefter rullar du den i kakaopulvret. Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenz Rönnow Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Dags att göra en sats med tryfflar! Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now