Jump to content
whiskyforum

Julsenap


tarfad
 Share

Recommended Posts

Då var årets julsenap gjord..

Vad bättre han man ha för sig en söndagsmorgon med sin tvåårige son?

Fabian, som sonen heter, fick trycka på matberedaren samtidigt ropandes *meee iiisky*

 

Receptet så:

1/2 dl Senapsfrö, brunt

1/2 dl Senapsfrö, gult

2dl vatten

1 1/ 2msk vinäger

1 msk socker

1 tsk salt

3 msk olja

0,5 tsk honung

2,5 msk Ardbeg 1995 CC

 

..å hur gjorde vi då?

 

Jo, igår så la vi senapsfröna i vattnet och på med folie.

I morse (ska stå ca 10 timmar) silades vattnet av.

Fram med matberedaren.

I med senapsfröna, sockret, saltet och vinägern.

Mixa i 5 min.

Dax för oljan, honungen och whiskyn (nu ropar Fabbe "meee iiisky" så det blev 2,5 istället för 2msk)

Slutmixa i 3 min.

Fyll upp nån lämplig tät burk ,i mitt fall en diskad barnmatsburk.

Nu får den stå i kylskåpet någon vecka så den får gosa till sig riktigt mycket.

Ska inhandla nån lite roligare burk, värdig att stå framme på julbordet.

 

Bara att hålla tummarna att den blir lika god som förra året julwhiskysenap.

 

 

Då ska vi se om det inte blir lite tid över innan julen för att tillverka lite whiskytryfflar också :P

Mattias Gustafsson

Mark Single Malt Society (Skene)

Ardbeg Committee Member

Friends Of Laphroaig

Friend of the Classic Malts

Link to comment
Share on other sites

Var det inte så att vi skulle besöka er någon gång i julhelgen? :P:)

Tomas Ingemarsson

 

Mark Single Malt Society (Kinna) (Avprovade sorter: 1750) SMWS, Ardbeg Committee Member, Friends Of Laphroaig, Aberlour Companion, The Balvenie Members Club & Scapa Crew Member.

 

Ahhh...There´s still Whisky in the jar!!

Link to comment
Share on other sites

Kombinationen 'Jul och Whisky' verkar ha väckt inspiration hos alla medlemmar! :)

 

Hur skulle det vara med en 'lusselelle-whiskyprovning'? Det har ju släppts en hel del Christmasmalts... :D

Counting all the assholes in the room,

well I'm definately not alone...

 

And ye, I'd rather drive my Harley

Link to comment
Share on other sites

Fick du gjort nån senat whiskylover?

Vilken maltsort användes?

Mattias Gustafsson

Mark Single Malt Society (Skene)

Ardbeg Committee Member

Friends Of Laphroaig

Friend of the Classic Malts

Link to comment
Share on other sites

Fick du gjort nån senat whiskylover?

Vilken maltsort användes?

 

Ska precis göra den. HAr lagt fröna i blöt.

 

Så jag grunnar på om man kan ta en rökig CS eller kommer den att störa och ta överhand?

 

Jag har ett recept jag gjort men har då haft chilli istället för whisky.

 

Utlåtande kommer

 

/Tappen

Link to comment
Share on other sites

jag hade tänkt att göra chillisenap.. men det fick bli whisky iår igen, fästmön gillade den, och hon är svårflörtad med whisky...

Cs kan nog vara en hit!

Mattias Gustafsson

Mark Single Malt Society (Skene)

Ardbeg Committee Member

Friends Of Laphroaig

Friend of the Classic Malts

Link to comment
Share on other sites

Ja den blir bättre efter nån vecka....

Eftersom senapen är hyfsat stark är det ju bra att matcha med CS....

:)

Mattias Gustafsson

Mark Single Malt Society (Skene)

Ardbeg Committee Member

Friends Of Laphroaig

Friend of the Classic Malts

Link to comment
Share on other sites

:blush: Lat som man e så beställdes en present förpackning

här http://www.whiskycenter.se/Whisky%20Center...tik_1_Butik.htm

Martin Åström

Mölnlycke

 

 

Jag har den enklaste av smaker,jag nöjer mej bara med det bästa.Mark Twain

Link to comment
Share on other sites

Kan även rekommendera att hiva i Bowmore Darkest i senapsreceptet. Gjorde sådan senap förra året med mycket gott resultat! Krävs sannerligen inte mycket whisky för att ge väldigt mycket smak, sannolikt mest sant för de rökiga varianterna.

 

Att skvätta lite god rökig (och gärna sherrylagrad) whisky på laxen när man gravar den fungerar även det vääääldigt bra!

 

mvh, R

::::::::::::: robert karlsson ::: whisky-monitor.com::: maltmaniacs.org ::: twitter ::: 4000+ buteljeringar provat :::::::::::::

Link to comment
Share on other sites

:blush: Lat som man e så beställdes en present förpackning

här http://www.whiskycenter.se/Whisky%20Center...tik_1_Butik.htm

Köpte whiskysenapen av SIO förra året. Mycket god var den. Kan även rekommendera Bowmore marmeladen.

Magnus Fagerström

Helsingborg

http://www.magnuswhisky.com

info(at)magnuswhisky.com

Link to comment
Share on other sites

Köpte whiskysenapen av SIO förra året. Mycket god var den. Kan även rekommendera Bowmore marmeladen.

:P Då har ja lite mer o se fram emot till jul.

Martin Åström

Mölnlycke

 

 

Jag har den enklaste av smaker,jag nöjer mej bara med det bästa.Mark Twain

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Då var årets senap gjord då.

Whiskysorten iår blev 4 cl Glenfarclas Heritage Cask Strength 60% från svåger Fogass.

Blir spännande att se hur styrkan och sherrytonerna klarar sig i senapen.

 

Som extrasenap blev det en med chilli i, han bli bra eller ja det får vi se om ett par dagar :blink:

Mattias Gustafsson

Mark Single Malt Society (Skene)

Ardbeg Committee Member

Friends Of Laphroaig

Friend of the Classic Malts

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...