Reasoner Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Mmmm…Och det är faktiskt kul att prova att blanda skvättar av malter själv hemma. (Vore ändå kuligare om man kunde orka ge dom tid att gifta sig :-) ) Jag var tvungen att ta en fin dram ikväll också (stackare). Det blev en: Caol Ila 1982-2007 Berry Bro's & Rudd cask 727/8 46 %... yummie.. helt klart en av de bästa Caol Ila jag smakat. Fin blandning av apelsin och rök i doften. Smaken är väl som baken, men denna smaken var väldigt bra.. orkar inte gå in på djupet ikväll.. men visst är den värd 88 pinnar? Quote Patrik Söderholm NMWL Stavanger Link to comment Share on other sites More sharing options...
hobgoblin Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Har precis smakat av sherrybombspaketet + en bonus: Glendronach 15 yo 40% 100% sherry cask(fin uppvärmning) 88p. Glanfarclas 1994-2003 cask #839 53.3% 87p. Old Pulteney 1990-2006 59.0% g&m first fill sherry butt cask# 5469 87p. Highland Park 19 yo 1986-2005 55.3% cask# 2793 91p. Port Ellen 24 yo 1982-2007 58.2% sherry cask# 2463 Dewar Rattray 92p. Nu blir det paus och sen ska vi snaska i oss samplepaketet med ardbeg Quote Stefan Jansson Founder of The John Cor Whisky Society Member of CWC Member of Klubb Slainte Friend of Laphroaig Ardbeg committee member Friend of the classic malts Box Ambassadör World Wide Brands AB Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Mattias Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Kör ett litet Ardbeg-race ikväll. Ardbeg Very Young Ardbeg Still Young Ardbeg Almost There Ardbeg Renaissance Ardbeg Corryvreckan Men börjar med något mindre rökigt, Dalwhinnie 20yo Quote Mattias Jegréus, NorrtäljeFounding member of Roslagens WhiskysällskapFriend of Laphroaigplus några till...Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herke Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Forum No1 till matlagningen Funkar riktigt bra Quote Thomas HerkevallKöper eller byter RARE MALTS!Jag har ett antal dubletter samt annat att byta med.Cask Owner: BOX Svensk ek, BOX orökt på Bourbon, Kilchoman, Lochindaal, Bladnoch, Margadale#9000069 & BARRA. Aktieägare: Box Friend of Laphroaig Plot: 283358Ardbeg CommitteeSpringbank Society MemberGuardians of the GlenlivetSlainte WhiskyklubbStockholm whisky Enthusiasts Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacNilsson Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Ojdå...så glatt överraskad man kan bli. Slog halsen av en Macallan Norse Cask 1991, f-n det rockar....88 poäng här och nu, suveränt prisvärt köp. Quote Hasse Nilsson Växjö Maltwhiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazze Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Ardbeg Renaissance "Som vanligt en freda efter några pint Guinness" Quote Slainte mhath Lasse Holm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Andersson Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Firar in helgen med en Ardbeg OB 1977, gudagott! Quote Dan Andersson Avesta whiskysällskap, Ardbeg Committee, Friends of Laphroaig Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_R Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 En Laphroaig Cask Strength så här på kvällskvisten. Quote Jonas Rieback Gothia Whisky Society Friends Of Laphroaig The Ardbeg Committee Highland Park Inner Circle Friends Of The Classic Malts Glenfarclas Global Family Guardian of The Glenlivet Link to comment Share on other sites More sharing options...
hobgoblin Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Tjohoo, så vart det då ett litet ardbegrace tillslut: Ardbeg 1975 ob 43% 87p. Ardbeg 1977 ob 46% 88p. Ardbeg 1978 ob 43% 87p. Ardbeg 1980-2004 Kildalton 57.6% 91p. Ardbeg 1990-2004 ob 55% 91p. Paus för en liten Löwenbrau oktoberfestival bier och vatten. Ardbeg Renaissance 55.9% 89p. Ardbeg Uigeadail 54.2% 92p.(något lägre än sist men oj vilken snaskig virre det är) Vart förvånad över hur blaskig/tunn alla från 70-talet kändes jämfört med cs, har nog druckigt för mycket cs antar jag.... Quote Stefan Jansson Founder of The John Cor Whisky Society Member of CWC Member of Klubb Slainte Friend of Laphroaig Ardbeg committee member Friend of the classic malts Box Ambassadör World Wide Brands AB Link to comment Share on other sites More sharing options...
H W Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Tjohoo, så vart det då ett litet ardbegrace tillslut:Ardbeg 1975 ob 43% 87p. Ardbeg 1977 ob 46% 88p. Ardbeg 1978 ob 43% 87p. Ardbeg 1980-2004 Kildalton 57.6% 91p. Ardbeg 1990-2004 ob 55% 91p. Paus för en liten Löwenbrau oktoberfestival bier och vatten. Ardbeg Renaissance 55.9% 89p. Ardbeg Uigeadail 54.2% 92p.(något lägre än sist men oj vilken snaskig virre det är) Vart förvånad över hur blaskig/tunn alla från 70-talet kändes jämfört med cs, har nog druckigt för mycket cs antar jag.... Ja, smaken är ju som baken. Själv har jag alla tre 70-tals vintage före både Uigeadail och Renaissance. Quote Håkan Wanke Ardbeg Committee Member Friend of the Classic Malts Friend of Laphroaig www.FISKEoFOTO.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskystore Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Tjohoo, så vart det då ett litet ardbegrace tillslut:Ardbeg 1975 ob 43% 87p. Ardbeg 1977 ob 46% 88p. Ardbeg 1978 ob 43% 87p. Ardbeg 1980-2004 Kildalton 57.6% 91p. Ardbeg 1990-2004 ob 55% 91p. Paus för en liten Löwenbrau oktoberfestival bier och vatten. Ardbeg Renaissance 55.9% 89p. Ardbeg Uigeadail 54.2% 92p.(något lägre än sist men oj vilken snaskig virre det är) Vart förvånad över hur blaskig/tunn alla från 70-talet kändes jämfört med cs, har nog druckigt för mycket cs antar jag.... Det blir lätt en bedövande/domnande effekt på smaklökarna när man provar CS så det gäller att vila en stund och neutralisera munnen på ett eller annat sätt ( vatten + lite tid är bra ) innan man går vidare Quote Vänliga Hälsningar Kjell Öberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butta Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Det blir lätt en bedövande/domnande effekt på smaklökarna när man provar CS så det gäller att vila en stund och neutralisera munnen på ett eller annat sätt ( vatten + lite tid är bra ) innan man går vidare Jag har inte druckit CS ikväll, men väl vatten. Märkligt hur vatten kan påverka smaken om man inte väntar en stund... Jag har ikväll och igår provat ett antal Lagavulin DE (Tack Andreas för samplena) med resp. utan vatten emellan provsmakningarna. I det här fallet, när samtliga har liknande karaktär och samma alc-% tycker jag att en stunds väntan emellan var bättre än att skölja munnen med vatten. Det kändes som att vattnet låg kvar och dämpade smaken och gjorde whiskyn blaskig... Finns säkert några teorier om det där. Nåväl, jag provade följande med DE 1991 (90p) som referens: DE 1979 -> 85p: L: Gott! Djup och söt, kolnat trä,S: Inte alls så söt som doften, smakrik och kraftig, E: Betydligt kortare än 1991, men god DE 1980 -> 87p: L: Mildare än 1979, gräs, S: Lättare här med, men mycket och god smak, mer rök än sherry, god! E: Här har vi lång eftersmak, rök som hänger i ett bra tag, även en del sötma. Totalt sett bättre än 1979 DE 1987 -> 87p: L: Kraftig, rökfruktig, lite menthol, S: Söt, mint, smakrik, lite rök E: Ganska lätt, fruktig och menthol stannar längst DE 1988 -> 88p: L: Även denna kraftigt rökfruktig, mer åt det fruktiga, även gräs/hö och lakrits, S: Söt, lite rök, lite tjockare än -87, E: Kraftigare än -87, mer rök DE 1990 -> 90p: L: Rökdominant med inslag av sälta och tång, den "havsigaste" av DE jag provat, S: Fyllig och oljig, smakrik, sötma och rök i fin balans, E: Smakrik och god, lång och milt fruktrökig, Kalasgod! Jag är medveten om att jag avviker i min bedömning av dessa, då de flesta hissar DE 1979 till skyarna. Kanske har det med nyttjandet av det gisslande vattnet att göra...? Quote /Björn Hellenius - Sollentuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Jag har inte druckit CS ikväll, men väl vatten. Märkligt hur vatten kan påverka smaken om man inte väntar en stund... Jag har ikväll och igår provat ett antal Lagavulin DE (Tack Andreas för samplena) med resp. utan vatten emellan provsmakningarna. I det här fallet, när samtliga har liknande karaktär och samma alc-% tycker jag att en stunds väntan emellan var bättre än att skölja munnen med vatten. Det kändes som att vattnet låg kvar och dämpade smaken och gjorde whiskyn blaskig... Finns säkert några teorier om det där. Nåväl, jag provade följande med DE 1991 (90p) som referens: DE 1979 -> 85p: L: Gott! Djup och söt, kolnat trä,S: Inte alls så söt som doften, smakrik och kraftig, E: Betydligt kortare än 1991, men god DE 1980 -> 87p: L: Mildare än 1979, gräs, S: Lättare här med, men mycket och god smak, mer rök än sherry, god! E: Här har vi lång eftersmak, rök som hänger i ett bra tag, även en del sötma. Totalt sett bättre än 1979 DE 1987 -> 87p: L: Kraftig, rökfruktig, lite menthol, S: Söt, mint, smakrik, lite rök E: Ganska lätt, fruktig och menthol stannar längst DE 1988 -> 88p: L: Även denna kraftigt rökfruktig, mer åt det fruktiga, även gräs/hö och lakrits, S: Söt, lite rök, lite tjockare än -87, E: Kraftigare än -87, mer rök DE 1990 -> 90p: L: Rökdominant med inslag av sälta och tång, den "havsigaste" av DE jag provat, S: Fyllig och oljig, smakrik, sötma och rök i fin balans, E: Smakrik och god, lång och milt fruktrökig, Kalasgod! Jag är medveten om att jag avviker i min bedömning av dessa, då de flesta hissar DE 1979 till skyarna. Kanske har det med nyttjandet av det gisslande vattnet att göra...? Jag har för mig att jag gillade både 89 och 91 an bättre än 90 an! Här blev det Tomatin 1962 NPA och Lagavulin 21! Den Laggan funkar åxå! Quote Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biker Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Efter att denna fredag lyckats hålla mig kvar på hästryggen på hopplektionen, blev det Port Ellen 7th, 90p, mandel, fat, citrus' Springbank 21 yo, 87p, smörkola, citrus (igen), rök Quote ///Ulf Brömster Whisky och Horsepower SWE WSS Slainte Link to comment Share on other sites More sharing options...
HoHo Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Igår ännu en rökig afton: Ardbeg Airigh nam beist (L8)91p+ Ardbeg -78 OB 90p Port Ellen 24year 60,4%,Bladnoch 88p Port Ellen 24year Dewar Rattray 58,2% 92p Kan nog säga att "besten"växer för varje gång man provar.Komplex rök i perfekt balans!(tur man har bunkrat ....). /Henrik Henrik Hansen Malmö Quote Henrik Hansen Malmö Link to comment Share on other sites More sharing options...
hobgoblin Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Det blir lätt en bedövande/domnande effekt på smaklökarna när man provar CS så det gäller att vila en stund och neutralisera munnen på ett eller annat sätt ( vatten + lite tid är bra ) innan man går vidare Du har helt rätt här men vi började med 70-talisterna bara för att inte döva smaklökarna men det kändes ändå lite som när man har blandat saft och haft i för mycket vatten. Hade kanske en dålig dagsform för ardbeg igår vad vet jag!? Vet dock att för ca 6 år(?) sedan när 1975:an fortfarande fanns tillgänglig på SB så var det whiskyn nr.1 för mig och det gick åtskilliga pavor av den. Kanske hade jag för högt ställda förväntningar vilket gjorde att man vart lite besviken när det inte nådde upp till dom....konstigt var det iaf Quote Stefan Jansson Founder of The John Cor Whisky Society Member of CWC Member of Klubb Slainte Friend of Laphroaig Ardbeg committee member Friend of the classic malts Box Ambassadör World Wide Brands AB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mankan Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Efter ha bestämt mig för att rensa i sampelhyllan genom att ställa fram alla flaskorna på vardagsrumsbordet har det blivit följande whiskies de senaste kvällarna: Glengoyne 21 Sherry OB 83p, tycker den vanliga 17åringen är bättre Balvenie 21 Port Wood OB, 81 bättre än förra gången jag provade den Bowmore 19y Duncan Taylor, 85p Benrinnes 15 F&F 82p Dailluanie 16 F&F 79p, nåt var skumt med denna Macallan 19 Cadenhead 90p riktigt gott Caol Ila 12y Port Wood Signatory 87p, var kan man hitta liknande denna? Caol Ila 1991 Port Wood Symposion, 88p Quote Marcus Gustafsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Mattias Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Blev några glas standardmalt ombord på MS Eckerö. Laphroaig 10yo Macallan Fine Oak Whisky Makers Selection Bowmore 12yo Quote Mattias Jegréus, NorrtäljeFounding member of Roslagens WhiskysällskapFriend of Laphroaigplus några till...Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Andersson Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Värmer mej med en Auld Reekie efter en blöt dag på ett tak... Quote Dan Andersson Avesta whiskysällskap, Ardbeg Committee, Friends of Laphroaig Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Mattias Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Värmer mej med en Auld Reekie efter en blöt dag på ett tak... Byter en sorts väta mot en annan alltså. Tar nog en värmande dram själv. Laphroaig 15yo Quote Mattias Jegréus, NorrtäljeFounding member of Roslagens WhiskysällskapFriend of Laphroaigplus några till...Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset" Link to comment Share on other sites More sharing options...
perand Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 (edited) Efter att min bror yrade om Ardbeg 1977 blev jag bara tvungen att slå upp en, och prova om den är så bra som jag minns. EDIT: Det är den. En lysande kombination av rökighet, torv, ek. God helt enkelt. Edited September 6, 2008 by perand Quote Per Andersson Ardbeg Committee, FOL, Springbank soc., Slainte, AWS, AWC, SWE, SöWS, SMAD member Järfälla Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Har börjat ladda nför morgon dagen! Då bär det av till Rhodos! Har blivit en Glen Elgin 12 i badet än så länge! Quote Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
McRill Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Inget idag än... Det blir säkert något gott till matchen sedan men igår kväll blev det en hel del på en Talisker provning ardbeg67 höll i på jobbet. Det blev: Destilleri utgåvan som bara säljs på Talisker, 10y, 57 Degrees North, 12y FOTCM, Distillers Edition, 175th Anniversary, 18y, 20y Bourbon, 25y och 30y. Som starter hade vi Talisker new make . Vinnare enligt mig blev 30 åringen följd av 18y, 25y i tät följd. Quote Håkan Mossberg Friends of Laphroaig Plot no. 326770 Ardbeg Committee Member Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruternio Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Har börjat ladda nför morgon dagen!Då bär det av till Rhodos! Har blivit en Glen Elgin 12 i badet än så länge! Har funderat på att köpa en sån flarra efter Aflodals positiva omdömen. Vad tycker du? Quote Anders Hjelm Jag har inte för många whiskyflaskor - jag är bara lite efter i mitt drickande. Link to comment Share on other sites More sharing options...
H W Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 En Uigeadail och en Renaissance blev det i första halvlek. Hoppas det hjälper....... Quote Håkan Wanke Ardbeg Committee Member Friend of the Classic Malts Friend of Laphroaig www.FISKEoFOTO.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.