Krillo Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Hej! Fick hem en flaska från Whiskyauction idag och det är mindre i den än på bilden på WA! Är det en gammal kork som sugit åt sig 2-3cl? Kommer korken ge tillbaka mina 2-3cl om ett tag eller tar änglarna dom? Vad säger ni konnäsörer och sakkunniga? mvh Kristoffer Kristoffer Horn Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krillo Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Inser att jag skulle gjort inlägget under fel rubrik, vet ej hur man flyttar.. Kristoffer Horn Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
enknut Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Luktade det whisky om paketet? Det skulle kanske kunna vara så att whiskyn är väldigt kall och när den återgår till normal temperatur så stiger nivån igen? Mats Knutsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krillo Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Den är väldigt kall så det är fullt möjligt att det kan påverka! Får vänta och se.. Nej det luktade bara wellpapp om paketet. Kristoffer Horn Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikkan Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Du kan ta det lugnt, det kommer tillbaka när den blir varmare. /P Petter Höglund Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krillo Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Du kan ta det lugnt, det kommer tillbaka när den blir varmare. /P Det låter bra! Kristoffer Horn Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Låter ändå konstigt med 2-3cm skillnad i flaskan... tala gärna om hur mycket det steg när flaskan har värmt upp sig Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lutfisk Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Har ni missat i användaravtalet att Krüger har rätt att öppna alla flaskor och ta ett 2cl sample vid avslut? 6 Filip Ling, Stockholm Letar Yoichi-flaskor, vill du sälja kontakta mig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krillo Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Nu är den snart rumstempererad och den har stigit med 2,5cm.. Ångesten är borta! 2 Kristoffer Horn Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Hur är det möjligt? Hur kan det sjunka så mycket.. Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkusNilsson Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Hur är det möjligt? Hur kan det sjunka så mycket.. Vätskor har olika densitet vid olika temperaturer. Vattnets är som högst vid fyra grader celcius, så vattnet är alltså som "minst" då. Det är därför vattnet alltid håller fyra grader på botten vid någorlunda djup. När whiskyns densitet är som högst vet jag ej, men hur mycket 2-3 cl i en flaska är beror ju på flaskformen. 2-3 cm i en smal flaskhals är inte så mycket. Markus Nilsson Whiskynörd Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiskyPete Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Då ställer jag en liknande fråga. Har en Rare Ayrshire 1975 35Yo hemma (signatory). Det luktar lite whisky i röret samt att det ser ut som det dunstat lite i flaskan. Vad kan man tänkas få för händelseförlopp på en sådan flaska? Den är trots allt buteljerad endast för två år sen och det känns redan som det försvunnit en del... Må väl Peter Grönlund Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaMajelis Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Alkohol har ett högre ångtryck än vatten och därför kommer en större andel av alkohol än vatten dunsta i flaskan. Om flaskan inte är helt tät kommer dessutom lite att tränga ut. Om lite tränger ut kommer det hela bli en kontinuerlig process. Det borde dock vara så himla små mängder att det inte borde gör någon större skillnad i en stor flaska Har du flaskan varmt kommer självklart mer att försvinna. Det här borde man enkelt kunna räkna på.. Får se om kemiboken åker fram i veckan! Anna Östensson, BaraWhisky Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiskyPete Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Tak för infon Annamajelis. Tycker änglarna ha fått nog av just den flaskan nu =) Peter Grönlund Göteborg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now