Jump to content
whiskyforum

Bra restips i dryckens värld! (Först ut London)


Recommended Posts

Startar här en ny tråd där det kunde vara trevligt för alla att få tips om olika intressanta ställen världen över, som är värda ett besök.

Det kan t.ex vara ett historiskt dryckes-intressant ställe, ett ställe med bra sortiment eller helt enkelt bara ett ställe som är värt ett besök när man ändå är i närheten.

Själv kom jag hem från London idag..... och mina tips är Whisky Exchange och The Ten Bells Pub (Jack the ripper).

Whisky Exchange:
Härlig butik med stort urval. Tyvärr, så ser det ju alltid större ut på bild, men urvalet finns och det är ju viktigast. Butiken är mindre än ett normalt Systembolag i Sverige, men de var trevliga och hjälpsamma. Man fick gärna provsmaka om man var osäker på vilka flaskor man skulle välja.
Som rökfantast så valde jag att köpa Bruichladdich Octomore. (blended) Big Peat och Port Charlotte, The Peat Project. (Sistnämnda ej smakad ännu).

Hitta dit:
Lite besvärligt första gången om man inte vet hur det ligger till. Ett bra landmärke är The Shard som är väst-Europas högsta byggnad på 244 m höjd.
Ta tunnelbanan till Tower Hill, gå över Tower Bridge mot The Shard, när du kommer över Tower Bridge går du ner och följer Themsen förbi London Bridge, efter lite mer än halva sträckan mellan London Bridge och Southwark Bridge, går du upp till vänster till Vinopolis och där ligger det. Tänk på att det inte står skyltat på utsidan, utan du går in i en stor vinbutik där du sedan kan gå in till Whisky Exchange.
OBS! Det är närmare om du tar tunnelbanan till Cannon Street och tar dig över Southwark Bridge... men då missar du att gå över Tower Bridge och den fina promenaden längs Themsen.

 

The Ten Bells Pub (Jack The Ripper......Jack Uppskärare)
Om man är intresserad av historia samtidigt som man vill avnjuta ett glas, så rekommenderar jag The Ten Bells. Puben öppnade år 1752 och ligger i korsningen Commercial Street och Fournier Street. Denna pub är känd eftersom Jack The Rippers offer senast sågs i livet i just denna pub, och sedan blev mördade i kvarteren, gränderna och gatorna runt om, år 1888. Puben har i stort sett inte ändrats någonting sedan morden, utan ser lika dan ut idag som för 125 år sedan. Medan man avnjuter ett glas här och ser de gamla väggmålningarna, kakeln och baren, så kan man inte låta bli att tänka på allt hemskt som hänt här. En konstig känsla som tar en tillbaka i tiden om ett olöst fall. Puben har varit med i mordutredningar, filmer och ingår även i "The Jack The Ripper Tour".
Bara 150 meter upp längs Commercial Street går Hanbury Street in till höger, där Annie Chapman mördades den 8 september 1888.
Puben väl värt ett besök!

Hitta dit:

Ta tunnelbanan till Liverpool Street. Gå på Bishopsgate som sedan blir Norton Folgate, gå in till höger på Brushfield Street, när den tar slut korsar Commercial Street och du ser en kyrka. Gå en liten bit upp till vänster och du kan inte missa det. Det ligger då på höger sida.

 

Försökte lägga in några bilder, men vet inte hur man går till väga.

Tack för mig, hoppas på att få lite restips här.

Link to comment
Share on other sites

Till TWE kan man även åka direkt till London Bridge Station, gå upp u den södra delen och "snubbla" över två bra pubbar direkt. När törsten värsta törsten är stillad, snedda över gatan in på Borough Market för att testa mat i en mängd former, smaker och skepnader. MMMMM - bara gott.

 

När väl hungern åxå är stillad fortsätter man ut på den gata man nyss korsat och får Southwark Cathedral på höger sida. Ett femtiotal meter längre fram kommer ett antal dörrar på vänster sida och in genom en av de sista glasdörrarna träder man först in i en vinhandel, fortsätter genom butiken och träder in i avdelningen för whisk(e)y, bourbon, rom mm.

 

Tillbaka kan man promenera över valfri bro, glad och nöjd med sina inköp.

Håkan Andersson

Köpingebro

Ardbeg Committee member 411611

Link to comment
Share on other sites

Helt klart har London massor att erbjuda. Såg en pub som hette Dirty Dicks som verkligen var lockande, men tiden räckte inte.
I London är det inte många meter mellan pubarna.

Kom igen gott folk med era tips!

Ska t.ex en runda till Italien eller Barcelona nästa år, vill gärna få in tips från alla länder. Det kan vi alla ha glädje av.

Gärna något med en historia bakom eller en jättebra whiskybutik med stort sortiment.

 

Må väl!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...