Jump to content
whiskyforum

Senaste köpen!


Recommended Posts

Håller med. Alla gör som de vill med inköp, samlande etc. Men för mig är detta fullständigt ointressant bondfångeri.

Fejk var ordet som kom för mig när jag läste om dessa herrar i AoW.

  • Like 1

Lasse Lilja, Hillerstorp

 

Friends of Laphroaig

Ardbeg committee

Friends of the classic malts

Guardians of the Glenlivet

Whiskyklubben Slainte

SMWS

 

Söker whisky från 1967

Link to comment
Share on other sites

Hämtade ut "Crìoch Aibhne Old Fettercairn, 67-98, 30 Years" galet att sådant godis inte tar slut direkt!

Ja jösses vilken sjukt bra wirre det är.(cask versionen på 57%!) Så pass sjukt bra att jag i lördags efter 6 drams ramlade in på SB's hemsida o beställde en....drool2.gif

 

Bara en säger ni! Japp, plånkan tillät bara en ju st nu. sad.png

 

Finns den kvar efter december månad blir det en till.

Edited by Lemmy
  • Like 1

Jögge - WMW

 

Owner of a grästufva on Islay.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror på att du kan vara konstigare Markus! tongue.png

Men kanske skulle varit tydligare med hur illa jag tycker om att man utnyttjar destilleri namn som inte varit i produktion sen 1911 och 1926.

Jag anser att Michael Moss är enormt kunnig om destillerier, men tror nog inte han är en master-blender, men vad vet jag?

Tror att man gillar att ha en proffesor med...

Dom anstränger sig inte mycket med att förklara att det handlar om en blended malt, utan hoppas nog på det faktumet att det finns folk som kommer att tro att dom dricker "the real deal".

Hur någon som orkat läst dravlet på deras hemsida kan tycka annorlunda vet jag inte....

http://www.lost-distillery.com/

 

basbear

Smaken är som baken - bred (och delad).

 

Tycker det är intressant med historia och kan man då koppla till något drickbart, är bara kul. Sen får jag se OM det är drickbart eftersom jag köpt ett par till. Blir det gott betyg = placering i skåpet. Blir det mindre bra = bjuddricka.

Håkan Andersson

Köpingebro

Ardbeg Committee member 411611

Link to comment
Share on other sites

Glenfiddich, Clans of the Highlands, Clan Sinclair, 40% ncf

Old Pulteney, Pentland Skerries, nas & ncf, 46%

Old Pulteney, Single sherry cask, 1982-2001 18yo, cask strength 59% ncf, cask no. 1521

Jonas Gustavsson

Link to comment
Share on other sites

Långhelg i London gav...

 

Lg4 NAS Speciality Drinks Ltd 55,7%

Clynelich 17 YO Signatory Vintage 56,2%

Ben Nevis 22 YO Signatory UCFC 46%

Glenallachie 21 YO Speciality Drinks Ltd 47,9%

Longmorn 20 YO Berry Ross & Rudd 58,6%

 

 

/Thomas

 

Thomas Nordqvist - Stockholm

Link to comment
Share on other sites

Ropade in en kul flaska på McTears igår.

Mortlach 1936, 43 Years Old, Connoisseurs Choice.

Hoppas den är lika bra som 1936, 50 YO, G&M. Bör ju vara ett systerfat till den.

 

post-128-0-52744000-1384421924_thumb.jpg

  • Like 3

Magnus Fagerström

Helsingborg

http://www.magnuswhisky.com

info(at)magnuswhisky.com

Link to comment
Share on other sites

Senaste köpet var en Smokehead 18 årig och en Port Charlotte 10 årig.

 

Tänkte ta och beställa en Brora 35 årig som de snart släpper på systemet, http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?artikelId=787930&varuNr=10149

 

Vad säger ni?

Den 30 årige ska ju vara bäst.

 

Det enda jag är lite emot i nuläget är procenthalten på 49,9%, Då kommer det behövas lite vatten att spä ut med.

Vill ha min whisky färdigblandad, Då har man redan det rätta vattnet i flaskan och slipper fuska med kranvatten.

Link to comment
Share on other sites

Det enda jag är lite emot i nuläget är procenthalten på 49,9%, Då kommer det behövas lite vatten att spä ut med.

Vill ha min whisky färdigblandad, Då har man redan det rätta vattnet i flaskan och slipper fuska med kranvatten.

Rätta vattnet i flaskan? Hur långt är ett snöre? huh.png Jag tycker personligen att whisky smaker som bäst runt 50-strecket.

Dennis Tencic

Link to comment
Share on other sites

Det enda jag är lite emot i nuläget är procenthalten på 49,9%, Då kommer det behövas lite vatten att spä ut med.

Vill ha min whisky färdigblandad, Då har man redan det rätta vattnet i flaskan och slipper fuska med kranvatten.

 

Men vem kan avgöra bättre vad som är lagom nivå för just dig, än just du? :)

  • Like 2

Markus Nilsson

Whiskynörd

Link to comment
Share on other sites

Det trillade in en låda från whiskybroker igår:

 

Blair Athol 21yo 1991

Glentauchers 17yo 1996

Tormore 29yo 1984

Auchroisk 21yo 1991

Bunnahabhain 21yo 1991

Ardbeg 21yo 1992

  • Like 1

Gunnar Nilsson

Delägare Kilchoman Cask 2006/118 mm

"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy" (variously attributed to W. C. Fields, Tom Waits, and most commonly Dorothy Parker)

Link to comment
Share on other sites

Gick in på FOL och kikade lite, och det visade sig att jag hade kvar födelsedagsrabatten. Den gäller visst 3 månader numera, går ut i övermorgon. Då kunde jag inte låta bli att beställa ett par flaskor Laffe CS batch 5, att skickas till mitt B&B på Islay. Bra pris på 90+ whisky!

  • Like 1

Gunnar Nilsson

Delägare Kilchoman Cask 2006/118 mm

"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy" (variously attributed to W. C. Fields, Tom Waits, and most commonly Dorothy Parker)

Link to comment
Share on other sites

Rätta vattnet i flaskan? Hur långt är ett snöre? huh.png Jag tycker personligen att whisky smaker som bäst runt 50-strecket.

Tänkte mer på att det rätta vattnet i flaskan är det vattnet som finns i samma område där whiskyn produceras.

 

Sedan är inte alla whisky bäst vid ca 40%, Ardbeg Ten har 46% och den gillar jag skarpt och utan att ha extra vatten i..

Link to comment
Share on other sites

Tänkte mer på att det rätta vattnet i flaskan är det vattnet som finns i samma område där whiskyn produceras.

 

Sedan är inte alla whisky bäst vid ca 40%, Ardbeg Ten har 46% och den gillar jag skarpt och utan att ha extra vatten i..

Tyvärr (?) görs ju nedvattningen med vatten vid buteljeringsanläggningen som kan ligga rätt långt från destillerier, så det är nog redan fel vatten i de flesta nervattnade whiskies.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...