roper72 Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Mitt absolut första inlägg Jag ska få följa med och prova några vänners whisky. En Mackmyra som lagrats i ca fem år. Vad kan man förvänta sig? Vilka "smaker" ska man leta efter som visar att det är dags att hälla upp på flaska? Bästa tips på hur man ska genomföra smaktestet? Har aldrig testat whisky på fat tidigare och är lite fundersam på om den är för ung och spritig. Tacksam för all hjälp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Är det ett 30l fat eller ett större? Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
roper72 Posted May 13, 2014 Author Report Share Posted May 13, 2014 Är det ett 30l fat eller ett större? Japp, det är ett 30 litersfat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Ung och spritigt tror jag inte den är, inte efter 5år i ett så litet fat som 30l. Det är mycket möjligt att det är dags att buteljera. Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
roper72 Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 Låter ju lovande! Tack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furan Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Mycket hanger på vilken typ av fat det är. Vi hade ex-bourbon som vi buteljerade efter 4 år. Den var då absout tiräckigt Mogen o eftersom den tappat mycket volym tyvärr så bestämde vi oss utan tvekan. är det däremot t ex ny svensk ek så kan det hända mycket på kort tid så då är det viktigt att prova regelbundet. Har hört talas om fat där det legat för länge och blivit aldeles för "träigt" Lars Andersson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Mitt fat fyller två på fredag... Jag tror att jag kommer kunna buteljera det när det fyller tre för det utvecklas i rasande takt. Bara nytt trä i det fatet. Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now