Benriach1 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Är det nån som har provat den äldre utgåvan (blå boxen) av 18 åringen kontra den nya? Är det nån skillnad? Större/mindre batcher? Jag är intresserad av samples av den äldre om någon har över. Kent Johansson Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Benke Olsson Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Den första batchen, som kom för många år sedan var många gånger bättre än de efterföljande, enligt mitt tycke. Tyvärr är den svår att få tag på numera _______Bengt-Åke Olsson Gammalstorp Single Malt society Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benriach1 Posted December 14, 2014 Author Report Share Posted December 14, 2014 Hur känner man igen den och från vilket år? Redan 1991 eller? Kent Johansson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hakan G Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) Longrow 18 första batchen (blå boxen) släpptes 2008. Då kostade den 1225:- på bolaget. Totalt 2160 flaskor i den batchen. Motsvarande batch 1 för Springbank 18 släpptes tidigt 2009. 999:- på bolaget. Totalt 7800 flaskor. Edited December 14, 2014 by Hakan G Håkan Staaf, SolnaFounding member of Roslagens Whisky Sällskap, and Founding member of Stockholm Whisky Enthusiasts. Ordförande i Roslagens Whisky Sällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-M Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Den första batchen, som kom för många år sedan var många gånger bättre än de efterföljande, enligt mitt tycke. Tyvärr är den svår att få tag på numera Om budet är det rätta kan det kanske bil affär. Sitter på en flaska P-M Odsäter Min Whisky Sida Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benriach1 Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Det läter det P-M.. Hur många månadslöner pratar vi om?? Kent Johansson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benriach1 Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Kanske den går att sampla upp ?? Jag anmäler intresse direkt Kent Johansson Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-M Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Det läter det P-M.. Hur många månadslöner pratar vi om?? Tja det beror ju på hur mycket du tjänar Sampling är inte riktigt min grej, köp den och sampla själv Lägg ett bud via PM så får vi se om jag tycker att det är intressant att avyttra den. P-M Odsäter Min Whisky Sida Link to comment Share on other sites More sharing options...
rc200 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Skillnaden mellan de olika årgångarna av Longrow 18 är att 2008 och 2011 har mestadels Refill Sherry de båda är ganska ljusa i färgen. Medan 2012 2013 2014 har betydligt mer first fill Sherry så de är mörkare. 2008 och 2011 är lite mer pepprig i smaken enligt mig. Älskar dem alltihop. Väntar på 2015 års Batch som kommer snart den kommer 5 buteljeras innan Springbank Open Day I maj. Om någon har en 2012 över så pm:a gärna vad ni vill ha för den. Har de övriga saknar dock den i min samling av Longrow 18. Johan AnderssonGlenfarclas Global Family Springbank Society Link to comment Share on other sites More sharing options...
rc200 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 2008 2200 flaskor 2011 2280 flaskor 2012 3700 flaskor 2013 4500 flaskor 2014 3800 flaskor Källa Springbank Johan AnderssonGlenfarclas Global Family Springbank Society Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonascarlsson Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Har en med lila låda... den måste väl vara 11-12?! Inte för att jag planerar att sälja den... bara fiskar efter uppmärksamhet eller nått, jag vet inte! En sak man kanske kan ha i åtanke är att Springbank varit mer generösa med att blanda i äldre whisky tidigare när lagren var lite mer välfyllda. Tar man SB 21 som ex så är dom idag nästan i klass med 12 åringen för runt 15 år sedan... iaf i mina smaklökar, vet inte om fler håller med?! Det skulle jag tippa har mycket att göra med att de fått justera receptet ganska rejält den senaste tiden. Hur detta spelar in på Longrow har jag ingen aning om, men visst skruvar dom om recepten med jämna mellanrum för att passa det som finns i lagerhusen. Inte för att Springbank har dåligt med sprit eller helt enkelt dålig sprit i lagerhusen. Senaste tiden verkar det som att dom experimenterat mycket med olika typer av fat. Inte utan att man får lite Laddie-vibbar... på ett bra sätt kanske bör tilläggas. Riktigt gamla mustiga sherryfat däremot verkar vara en bristvara Jonas Carlsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now