Jump to content
whiskyforum

Just nu drickes....


mange
 Share

Recommended Posts

Baron Trenck före maten sitter aldrig fel ;)

Thomas Herkevall

Köper eller byter RARE MALTS!
Jag har ett antal dubletter samt annat att byta med.

Cask Owner: BOX Svensk ek, BOX orökt på Bourbon, Kilchoman, Lochindaal, Bladnoch, Margadale#9000069 & BARRA.

Aktieägare: Box

Friend of Laphroaig Plot: 283358
Ardbeg Committee
Springbank Society Member
Guardians of the Glenlivet
Slainte Whiskyklubb
Stockholm whisky Enthusiasts

Link to comment
Share on other sites

Dags att bänka sig framför dumburken med en kall Red Seal Ale.

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Fredagsölen blev idag en Jämtlands Pilgrim Ale. En öl som var helt okey men inget jag köper igen. Det finns ju så mycket annat som är gott.

Benny Ingman, Karlstad
Carlstad Whisky Connoisseurs - CWC

Söker sample av: Brora 1970-1972

Link to comment
Share on other sites

Dags att bänka sig framför dumburken med en kall Red Seal Ale.

Hur kalla skall dom vara tycker du ? Frågar dig eftersom du är den mest erfarna röda säl drickaren jag känner till <_<

Thomas Herkevall

Köper eller byter RARE MALTS!
Jag har ett antal dubletter samt annat att byta med.

Cask Owner: BOX Svensk ek, BOX orökt på Bourbon, Kilchoman, Lochindaal, Bladnoch, Margadale#9000069 & BARRA.

Aktieägare: Box

Friend of Laphroaig Plot: 283358
Ardbeg Committee
Springbank Society Member
Guardians of the Glenlivet
Slainte Whiskyklubb
Stockholm whisky Enthusiasts

Link to comment
Share on other sites

Robinson Old Tom Barleywine. Var väl sådär. Lite väl spritig för min smak.

Jonas Rieback

 

Gothia Whisky Society

 

Friends Of Laphroaig

The Ardbeg Committee

Highland Park Inner Circle

Friends Of The Classic Malts

Glenfarclas Global Family

Guardian of The Glenlivet

Link to comment
Share on other sites

Hur kalla skall dom vara tycker du ? Frågar dig eftersom du är den mest erfarna röda säl drickaren jag känner till <_<

Har inte kollat exakt temperatur, men den ligger väl runt 6-8 grader.

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Har inte kollat exakt temperatur, men den ligger väl runt 6-8 grader.
Då skall jag flytta ett par från svalen till kylen :blush:

Thomas Herkevall

Köper eller byter RARE MALTS!
Jag har ett antal dubletter samt annat att byta med.

Cask Owner: BOX Svensk ek, BOX orökt på Bourbon, Kilchoman, Lochindaal, Bladnoch, Margadale#9000069 & BARRA.

Aktieägare: Box

Friend of Laphroaig Plot: 283358
Ardbeg Committee
Springbank Society Member
Guardians of the Glenlivet
Slainte Whiskyklubb
Stockholm whisky Enthusiasts

Link to comment
Share on other sites

Då skall jag flytta ett par från svalen till kylen :blush:

Nej, nej, nej!

 

Låt dom ligga kvar i svalen.

Kylskåpstempererad öl och framförallt ale är alldeles för kallt.

 

Smaken försvinner ju kallare ölen är.

 

14-16° kan jag tänka mig är lagom för ale.

 

Porter, stout och barley wine dricker jag helst rumstempereade.

MARTIN

WhiskyBrothers, Lidköping

Friend of Laphroaig

---------------------------------

"Whisky är som tjejer. Bäst vid 21 år."

Link to comment
Share on other sites

Har inte kollat exakt temperatur, men den ligger väl runt 6-8 grader.

 

 

14-16° kan jag tänka mig är lagom för ale.

Porter, stout och barley wine dricker jag helst rumstempereade.

 

Hade mer valt källarsvalt 12-14 eller någon grad lägre angående Red Seal.

Rumstemperade öl? 20-22 grader är inget för mig oavsett vilken öl det är.

Magnus J

Link to comment
Share on other sites

Nej, nej, nej!

 

Låt dom ligga kvar i svalen.

Kylskåpstempererad öl och framförallt ale är alldeles för kallt.

 

Smaken försvinner ju kallare ölen är.

 

14-16° kan jag tänka mig är lagom för ale.

 

Porter, stout och barley wine dricker jag helst rumstempereade.

Det är mycket riktigt som du skriver, men jag brukar låta ölen stå en stund innan den avnjuts, så 14-16 är väl ungefär den temp som är vid själva dryckestillfället.

Edited by Mattias

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Har inte kollat exakt temperatur, men den ligger väl runt 6-8 grader.

 

 

Det är mycket riktigt som du skriver, men jag brukar låta ölen stå en stund innan den avnjuts, så 14-16 är väl ungefär den temp som är vid själva dryckestillfället.

Luftar du ölen? Hur lång tid tar det för ölens temperatur att stiga från 6-8 till 14-16 grader?

Skumkronan framhäver ölets arom och skingrar sig snabbt precis efter att ölet hällts upp. Sen förutom att mycket smakämnen finns i själva skummet så skyddar ju skumkronan ölet mot till exempel syre från omgivningen. Generellt så är en bra skumkrona jag eftersrävar och vad jag vill ha sagt är att när ölet väl har hällts upp så tar det inte många minuter innan första klunken kommer. Men detta är bara mitt sätt att dricka öl ;)

 

En liten lathund från RateBeer. Bara rekommendationer och man får dricka sin öl vid vilken temperatur som helst.

Very cold 0-4 grader: Any beer you don?t actually want to taste. Pale Lager, Malt Liquor, Canadian-style Golden Ale and Cream Ale, Low Alcohol, Canadian, American or Scandinavian-style Cider.

 

Cold 4-7 grader: Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Classic German Pilsner, Fruit Beer, brewpub-style Golden Ale, European Strong Lager, Berliner Weisse, Belgian White, American Dark Lager, sweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Duvel-types

 

Cool 8-12 grader: American Pale Ale, Amber Ale, California Common, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, English-style Golden Ale, unsweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Faro, Belgian Ale, Bohemian Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, Smoked, Altbier, Tripel, Irish Ale, French or Spanish-style Cider

 

Cellar 12-14 grader: Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, Abbey Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, English-style Cider

 

Warm 14-16 grader: Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead

Edited by mange

Magnus J

Link to comment
Share on other sites

Hade mer valt källarsvalt 12-14 eller någon grad lägre angående Red Seal.

Rumstemperade öl? 20-22 grader är inget för mig oavsett vilken öl det är.

Jojomen

 

Rumstempererade är perfekt när det kommer till starka och kraftiga öl. Tycker jag alltså.

 

Jag har också märkt att om man dricker en kraftig öl tex. IP stout som är för kall så smakar den inte så mycket i början. Efter en stund höjs temperaturen och den värsta kolsyran försvinner och ölen smakar både mer och bättre. Ofta är det den sista slurken, nästan avslagen, som är godast.

MARTIN

WhiskyBrothers, Lidköping

Friend of Laphroaig

---------------------------------

"Whisky är som tjejer. Bäst vid 21 år."

Link to comment
Share on other sites

Nu vart det fart på åsikterna. ;)

 

Jag tycker väl att alla får dricka sin öl som de vill. Själv dricks det en St Feuillien för tillfället.

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Ja det är alltid lika kul när det blir en discution! Här blir det en Innis&gunn till fotbollen skål på er! :P

Mattias Oleniusson

 

Cask owner Mackmyra svenk ek/rök

Cask owner Macmyra elegant bourbon

Cask owner Kilchoman

Cask owner Mackmyra x rök

Cask owner Mackmyra Ambasadör

Box rök

Link to comment
Share on other sites

Självklart ska det vara fart på diskusionerna. Det är ju ett forum där alla får säga vad dom tycker och man kan få många bra tips därigenom.

 

Naturligtvis får alla dricka sina öl som dom själva vill, men jag tror att dom flesta skulle upptäcka att många öl smakar både bättre och mer om dom dricks lite "varmare".

 

Just nu drickes...farsan bjöd på eftermiddagsöl...en iskall :rolleyes: Royal Ceres. Ingen höjdare varm eller kall.

MARTIN

WhiskyBrothers, Lidköping

Friend of Laphroaig

---------------------------------

"Whisky är som tjejer. Bäst vid 21 år."

Link to comment
Share on other sites

Naturligtvis får alla dricka sina öl som dom själva vill, men jag tror att dom flesta skulle upptäcka att många öl smakar både bättre och mer om dom dricks lite "varmare".

Jo, även jag har upptäckt att många öl vinner på en högre temperatur än 'iskall'. Tyvärr brukar de flesta öl serveras lite väl kalla när man går ut på krogen eller om man åker med någon av Östersjöns kryssningsfartyg.

 

Just nu drickes - min personliga jänkarfavorit, Red Seal Ale.

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Ica handlaren sa till mig att potatissalladen skulle ätas rumstempererad för att smaka mer och jag dricker alltid whiskyn varm men har aldrig tänkt tanken på attt dricka en öl varm. Kan ju vara värt ett försök...

Stefan Lundkvist

Link to comment
Share on other sites

Självklart ska det vara fart på diskusionerna. Det är ju ett forum där alla får säga vad dom tycker och man kan få många bra tips därigenom.

 

Naturligtvis får alla dricka sina öl som dom själva vill, men jag tror att dom flesta skulle upptäcka att många öl smakar både bättre och mer om dom dricks lite "varmare".

 

Just nu drickes...farsan bjöd på eftermiddagsöl...en iskall :rolleyes: Royal Ceres. Ingen höjdare varm eller kall.

Sen har vi (eller jag) många öl smakar bättre lite kallare :rolleyes:

Black Boss Porter i glaset, hämtat direkt från källaren som just nu håller exakt 12,9 grader. Skål!

Magnus J

Link to comment
Share on other sites

Ica handlaren sa till mig att potatissalladen skulle ätas rumstempererad för att smaka mer och jag dricker alltid whiskyn varm men har aldrig tänkt tanken på attt dricka en öl varm. Kan ju vara värt ett försök...

Varm öl för mig är en öl som stått i solen några timmar och hur gått är det? :rolleyes:

Max källarsvalt eller nån grad plus på de tyngre pjäserna och lägre på de lättare varianterna.

Magnus J

Link to comment
Share on other sites

Provar en Fiddler's Elbow för första gången ... inte så dum, sticker inte ut negativt men lite mera beska hade suttit fint.

Benny Ingman, Karlstad
Carlstad Whisky Connoisseurs - CWC

Söker sample av: Brora 1970-1972

Link to comment
Share on other sites

Mysingen från Nynäshamn. Jättegod!!

MARTIN

WhiskyBrothers, Lidköping

Friend of Laphroaig

---------------------------------

"Whisky är som tjejer. Bäst vid 21 år."

Link to comment
Share on other sites

Dags att bänka sig framför dumburken och heja fram vinnaren i hockeyn. Blir en Red Seal Ale till evenemanget.

Mattias Jegréus, Norrtälje

Founding member of Roslagens Whiskysällskap
Friend of Laphroaig

plus några till...

Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset"

Link to comment
Share on other sites

Ständigt denna Red Seal Ale ... jag tar nog en ... Red Seal Ale ;)

Benny Ingman, Karlstad
Carlstad Whisky Connoisseurs - CWC

Söker sample av: Brora 1970-1972

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...