eronica Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 (edited) Det blir galnare och galnare priser på Very Young. Kom hem igår efter 8 dagar och 35 destillerier i skottland och hypen kring very young och nu även serendipity är tvistad! Ryktet går även hett att det är dax att börja bunkra Mortlach... Edited June 26, 2007 by eronica Quote Helena Hugo Mat & Malt, Bredaryds Wärdshus www.bredarydswardshus.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrikwa Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Kom hem igår efter 8 dagar och 35 destillerier i skottland och hypen kring very young och nu även serendipity är tvistad!Ryktet går även hett att det är dax att börja bunkra Mortlach... Vad följde med hem? berätta lite whiskyporr!!! och hur löser man det nu, är det hård resväska och massa bubbelplast som gäller och hoppas att bagagepojkarna inte använder väskan som bowlingklot vid i & urlastning? Quote Fredrik "smygarn" Wallström Founding member of Stockholm Whisky Enthusiasts Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojje Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Kom hem igår efter 8 dagar och 35 destillerier i skottland och hypen kring very young och nu även serendipity är tvistad!Ryktet går även hett att det är dax att börja bunkra Mortlach... Jag bunkrar gärna Mortlach men vad gör ryktet gällande? Ska de sluta buteljera som singlemalt? Något ännu hemskare??? /Johan Quote Johan Engman Stockholm, Tyresö Stockholm Whisky Enthusiasts http://www.stockholmwhisky.se/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
eronica Posted June 28, 2007 Author Report Share Posted June 28, 2007 Hmm, ja bubbelplasten kom väl till pass och 2180:- i övervikt får man väl se som väl investerade pengar=) Naturligtvis kompletterade jag upp samlingen av 74:or med diverse men den jag är gladast för är klassikern Provenance-74 I övrigt en Motlach från G&M-57, Imperial-77 från DT, köpte till ytterligare en Bunna 14 på Pedro Ximenez bara för att den är såå god. naturligtvis en drööös av Mortlach(favvo) och min baby PE fick hänga på. Och en hel del annat smått & gott såklart! Mkt spökisar! Det låter faktiskt som att Mortlach inte kommer producera mer, iaf inte som SM Det kommer ifrån såväl industrin som butikerna, antar vi kommer få vidare info snart från Storägaren. Men det är en av mina personliga favoriter så det är klart man blir besviken. Höjdpunkter i övrigt får nog nämnas som fina kontakter på Speyside Cooperage, en av fatkillarna där Attilla gav oss efter jobbet en dunderlektion och en skiva med all sin privata samling bilder & kunskap i konsten kring faten. Uppskattades! Bodde med en trevlig Japan (som för övrigt är med i nya numret av Whiskymagazin) som jobbar på destilleri i Japan och var här och jobbade en period på Benriach. Spännande att höra hur han resonerade, att han sen drack större delen av schysst malt med is och apelsin får man väl ha överseende med Kilchoman får mig bara att klia mig mer och mer i huvudet, men det är ju jag... Quote Helena Hugo Mat & Malt, Bredaryds Wärdshus www.bredarydswardshus.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Eriksson Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Det vore verkligen trist om Mortlach skulle sluta buteljera Single. Quote Per Eriksson Borlänge Webmaster i smad (www.smad.se) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathias Nilsson Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Kilchoman får mig bara att klia mig mer och mer i huvudet, men det är ju jag... Vad menar du med Kilchoman? Kliar du dig i huvudet i positiv eller negativ bemärkelse? Quote Mathias Nilsson, Ystad http://www.themaltwhiskyexplorers.com # Mackmyra Cask Owner - Reserve 2006 - Rök/Ex Bourbon (Bottled 2009 & 2011) # Kilchoman Cask Owner - 2007 - 1/10 of a First Fill Bourbon # Lochindaal Cask Owner - 2007 - 1/20 of a Fresh Bourbon Barrel # Mackmyra Cask Owner - Reserve 2008 - 1/16 of a Extra Rök/Ex Bourbon Link to comment Share on other sites More sharing options...
eronica Posted June 28, 2007 Author Report Share Posted June 28, 2007 Tja, jag skulle snarare uttrycka det som att det kändes aningen okunnigt, men de kanske hade en dålig dag Man kan ju inte ta för safe bara för"att man är på Islay så kommer det alltid finnas entusiaster" Jag tror snarare att om det är en Islaywhisky så komer de ha större förväntningar på sig istället från entusiasternas sida... Lönsamhet var inga problem alls tydligen, och det är klart säljer man newmake 5 cl för 80 spänn så De flesta andra nya destillerier brukar ju ha en go start när folk är nyfikna men märker hur tufft det är innan de får till ett par år och åtminstone kan börja ha en standard. Men visst är det en söt liten verksamhet de har. Quote Helena Hugo Mat & Malt, Bredaryds Wärdshus www.bredarydswardshus.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-std Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Det vore verkligen trist om Mortlach skulle sluta buteljera Single. Ja, det vore riktigt trist. Om det är så får man väl börja bunkra. Quote Martin Karlsson Strömstad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Eriksson Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Trådkapning pågår. Vi får be en moderator skapa en ny tråd om Mortlachs vara eller icke vara. Quote Per Eriksson Borlänge Webmaster i smad (www.smad.se) Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Benke Olsson Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Det låter faktiskt som att Mortlach inte kommer producera mer, iaf inte som SM Det kommer ifrån såväl industrin som butikerna, antar vi kommer få vidare info snart från Storägaren. Men det är en av mina personliga favoriter så det är klart man blir besviken. Vad exakt är det som ger dessa "vibbar"? Rykten eller fakta? Nyfiken bara . Quote _______Bengt-Åke Olsson Gammalstorp Single Malt society Link to comment Share on other sites More sharing options...
eronica Posted June 28, 2007 Author Report Share Posted June 28, 2007 4 personer oberoende av varandra MEN bara rykten eftersom damen på Mortlach som vi försökte pumpa på FAKTA blev mkt grinig ( kanske för att de inte tog emot besökare, hmm) De andra 4 var Krögaren på Highlander Inn, Craggelachie, Herrn som driver den fantastiska whiskyaffären i Toumnitoul( ööh stavning å namn är inte Hugos bästa sida!!!) 1 kille som jobbade på Bunna samt G&M butiken i Elgin. Rykte eller Sant, jag tänker banne mig hamstra min favvo innan priserna rasar iväg till nivåer som inte är relevanta Quote Helena Hugo Mat & Malt, Bredaryds Wärdshus www.bredarydswardshus.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosson Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Ursäkta en dum fråga Hur gör man för att bunkra Mortlach? Dvs vilka varianter rekommenderas och var kan man lämpligast köpa dessa? (Jag har en Chieftain som jag köpt på SB och druckit med glädje - har svårt att hitta rek kring vad som finns via SB just nu) mvh mats Quote Mats Olsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 (edited) Ursäkta en dum frågaHur gör man för att bunkra Mortlach? Dvs vilka varianter rekommenderas och var kan man lämpligast köpa dessa? (Jag har en Chieftain som jag köpt på SB och druckit med glädje - har svårt att hitta rek kring vad som finns via SB just nu) mvh mats Kommer du över några Mortlach 16, Flora & Fauna så köp! De finns på www.thewhiskyexchange.com för 33 GBP och det är ju ett humant pris för så god whisky. Cadenhead har haft några bra Mortlach och Rare Malts Mortlach är inte dumma de heller. Sherrylagrad Mortlach gillar jag så hittar du såna brukar de vara bra. Edited July 3, 2007 by Jenz Rönnow Quote Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooterpunk Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Ursäkta en dum frågaHur gör man för att bunkra Mortlach? Dvs vilka varianter rekommenderas och var kan man lämpligast köpa dessa? (Jag har en Chieftain som jag köpt på SB och druckit med glädje - har svårt att hitta rek kring vad som finns via SB just nu) mvh mats Av de som finns på bolaget just nu har jag druckit två (Mortlach 15, G&M samt Na fir chlis). Kan framförallt rekommendera den förstnämnda (priset är tyvärr allt annat än fördelaktigt), men även Na fir chlis-buteljeringen, som dock skiljer sig något från hur Mortlach brukar smaka. Tror dock att de båda sherry-lagrade (Coopers choice och Signatory) är mer prisvärda. Annars rekommenderar jag att du beställer Gordon & MacPhails 21-åring eller den 16-åriga Flora & Fauna-buteljeringen från utlandet (se upp med alkoholskatten bara...). /Markel Quote Markel Månson Stockholm Whisky Enthusiasts - Scootersektionen Scootörheads Stockholm - Maltsektionen (Don´t drink and drive!) "Nulla Dies Sine Aqua Vitae!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Eriksson Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Kommer du över några Mortlach 16, Flora & Fauna så köp! Det kan jag hålla med om. En mycket bra whisky vars prisvärdhet är enorm!! Quote Per Eriksson Borlänge Webmaster i smad (www.smad.se) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johanare Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Kanske man skulle bunkra Mortlach då Kan ju vara en bra anledning att köpa en för avsmakning också. Ingen erfarenhet att beställa från TWE eller RMW själv. Hur funkar det med spritskatt o annat. Min Laffe 17 dök upp som vanligt paket utan skatt. Samma från ovanstående om man håller sig under stora mängder? Upp till samvetet om man vill ge IRS lite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Eriksson Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Det här med skatten är så nytt så det är nog ingen som vet ännu hur det fungerar. Du kan dock vara säker på att den förste av oss som får veta mer om detta kommer att publicera detta på forumet. Quote Per Eriksson Borlänge Webmaster i smad (www.smad.se) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Jag fortsätter att beställa som vanligt. Inga rutiner är ju lagda hos Skatteverket vad jag förstår, så jag fortsätter att beställa och räknar med att paketen fortsätter komma som de brukar. Quote Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontus Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Tips för bunkring från Juuls Mortlach 1957 "PING V" Cask type: Refill Sherry Hogshead. Cask number: 3019 Date of distillation: 21.05.1957 Date of bottling: 21.05.2007 Bottling strength: Bottled at cask strength 41,7 % ABV. 5000 danska kronor Quote Pontus Lilliehorn Whisky Society Skåne - Founding Member http://www.whiskyskane.se/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Tips för bunkring från JuulsMortlach 1957 "PING V" Cask type: Refill Sherry Hogshead. Cask number: 3019 Date of distillation: 21.05.1957 Date of bottling: 21.05.2007 Bottling strength: Bottled at cask strength 41,7 % ABV. 5000 danska kronor Tyvärr, men så bra var den inte. Överlagrad och 83 poäng. Quote Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-std Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Jag fortsätter att beställa som vanligt. Inga rutiner är ju lagda hos Skatteverket vad jag förstår, så jag fortsätter att beställa och räknar med att paketen fortsätter komma som de brukar. Jo, rutiner finns. http://www.skatteverket.se/skatter/punktsk...8bc8000505.html . Om paketen stoppas är en annan fråga. Quote Martin Karlsson Strömstad Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskynight Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Hmm, ja bubbelplasten kom väl till pass och 2180:- i övervikt får man väl se som väl investerade pengar=)Naturligtvis kompletterade jag upp samlingen av 74:or med diverse men den jag är gladast för är klassikern Provenance-74 I övrigt en Motlach från G&M-57, Imperial-77 från DT, köpte till ytterligare en Bunna 14 på Pedro Ximenez bara för att den är såå god. naturligtvis en drööös av Mortlach(favvo) och min baby PE fick hänga på. Och en hel del annat smått & gott såklart! Mkt spökisar! Det låter faktiskt som att Mortlach inte kommer producera mer, iaf inte som SM Det kommer ifrån såväl industrin som butikerna, antar vi kommer få vidare info snart från Storägaren. Men det är en av mina personliga favoriter så det är klart man blir besviken. Höjdpunkter i övrigt får nog nämnas som fina kontakter på Speyside Cooperage, en av fatkillarna där Attilla gav oss efter jobbet en dunderlektion och en skiva med all sin privata samling bilder & kunskap i konsten kring faten. Uppskattades! Bodde med en trevlig Japan (som för övrigt är med i nya numret av Whiskymagazin) som jobbar på destilleri i Japan och var här och jobbade en period på Benriach. Spännande att höra hur han resonerade, att han sen drack större delen av schysst malt med is och apelsin får man väl ha överseende med Kilchoman får mig bara att klia mig mer och mer i huvudet, men det är ju jag... Hej, Frågade vår vän Sukhinder om Mortlach,s (single malt) , vara eller icke vara , här är svaret. Not true, However, it will be difficult to get stocks, it is now on allocation due to the demand for it to use in J Walker Black Regards Sukhinder Ha det bra / Valter Quote Valter Corneliusen Tumba Friend of Laphroaig.. Ardbeg Committee m.m. SWE http://www.thewhiskycave.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedda Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Hej, Frågade vår vän Sukhinder om Mortlach,s (single malt) , vara eller icke vara , här är svaret. Not true, However, it will be difficult to get stocks, it is now on allocation due to the demand for it to use in J Walker Black Regards Sukhinder Ha det bra / Valter När jag var i Dufftown sist, så berättades det för mig att, (precis som första inlägget i denna tråden påvisar) Mortlachs dagar är räknade. Inte på grund av brist på förråd, tunnor eller ökad efterfrågan från blendedindustrin, utan av en mycket enklare anledning; Vattnet från de små källorna i Convall Hills som de använder till sin produktion börjar sina. Produktionen blir mindre och mindre, och jag tror inte det är något alternativ att börja dra rör och annat från Dullan river för att fortsätta. Detta är då vad jag hörde i Dufftown. Skall dock tillbaka om några veckor så jag kan höra igen hur det går för dem. Quote Peter Sjögren, Gbg Svenska Eldvatten www.eldvatten.se www.whiskyflaskan.se Gothia Whisky Society Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.