Puttriken Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 (edited) Hur ska vi mobilisera våra styrkor för att tillverkarna ska inse attvi vill ha vår whisky: ofärgad, outspädd och ofiltrerad. Upp ur fatet och ner i flaskan, ska väl inte vara så svårt? Ja, varför ska dom krångla till det? "Amatörerna" dricker väl bara blended ändå? Edited August 25, 2009 by Puttriken Quote Patrik Törnqvist, Helsingborg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aftonande Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Ja, varför ska dom krångla till det? "Amatörerna" dricker väl bara blended ändå? Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky. Ang. tillsatser så vet jag inte hur det är med calvados, men det skulle inte förvåna mig om man tillsatte lite socker ibland. Det gör man i alla fall i de större cognacssorterna, och dessutom tillsätter man där något som heter boisé för att cocnacen skall smaka äldre. Även i champagne tillsätter man väl socker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paer Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky. Det är nog en korrekt iakttagelse :-) Att tro att "whiskynerdar" är något ovanligt är nog lite naivt. Det är ju bara at tse på priserna. De skulle aldrig kunna vara så höga om det inte vore en stor marknad. dessutom tillsätter man där något som heter boisé för att cocnacen skall smaka äldre. "Pardon my french" men är inte boisé just "träig" eller skog? Så det låter ju som stavar (a´la Spice Tree som SWA fick sådant spatt på). Quote Pär Högberg GBG GWS #3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puttriken Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Det är väl bara gamla gubbar som dricker blended idag? Det torde vara svårt att hitta en folkligare och populärare spritdryck bland män under fyrtio än maltwhisky. Både ja och nej. Visst har whisky blivit en inne dryck, men vad man dricker hänger väl också ihop med hur mycket man dricker. Om man har en förbrukning på ett helrör per helg så tror jag inte att det är många som köper single malt för kanske 400:- och uppåt (om man nu vill ha någon form av kvalitet). Men annars så håller jag väl med om att det troligtvis är mest äldre som dricker blended. Quote Patrik Törnqvist, Helsingborg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aftonande Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 "Pardon my french" men är inte boisé just "träig" eller skog? Så det låter ju som stavar (a´la Spice Tree som SWA fick sådant spatt på). Nej, det är inte trästavar, det är någon sorts vätska gjord bl.a. på trä tror jag. Jag läste om det i en svensk bok om konjak, men jag minns inte detaljerna om vad det var. Givetvis finns det hantverksmässigt framställda konjak som varken innehåller boisé eller socker, men de stora fabrikanternas produkter innehåller nog ofta båda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonre723 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Hej och välkommen till forumet. Nästan alla whisky som är 46% eller över är ofärgad, det finns undantag men det är utterst sällsynt. Byt upp dig till Laffe Cask Strength det är det värt, mycket godare både med och utan vatten. PS: Torvsmaken kommer från att kornet torkas med rök från torv inget annat. Laffe CS är också färgad. Gällande Batch 1 vet jag iofs inte, men 55.7 var det. I övrigt måste jag stämma in i kören runt Lagga 16 - vore den CS så skulle den enkelt sopa banan med konkurrenterna, men nu är den inte det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.